Hrnkový koláč s tvarohem, povidly a drobenkou
Vynikající koláč ke kávě potěší každou návštěvu. Vyzkoušejte tento snadný recept na koláč s tvarohovou náplní, která voní po vanilce, a povidly. Koláč bohatě posypeme drobenkou a po upečení poprášíme moučkovým cukrem.
Suroviny pro 30 porcí
30porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 27 574 kJ / 6 590 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 139,24 g |
Tuky | 220,28 g |
Vláknina | 24,36 g |
Cholesterol | 1,32 g |
Sodík | 1,06 g |
Sůl | 2,45 g |
Sacharidy | 1 000,55 g |
Postup přípravy
Krok 1: Zapneme troubu na 170-180 ° C.
Krok 2: Z cukru odebereme 2 lžíce na drobenku a dáme je stranou. Do mísy dáme všechny suché suroviny a promícháme. Přilijeme olej, do hrnečku rozklepneme vejce a vidličkou prošleháme s trochou mléka, pak dolijeme do plna a přidáme do mísy. Vše dobře promícháme, nalijeme na plech vyložený pečicím papírem a stěrkou rozetřeme na celý plech.
Krok 3: Do mísy dáme tvaroh, přidáme cukry, pudinkový prášek a v mléce rozšlehané vejce. Promícháme a vlijeme po částech na těsto. Nalijeme pruhy, které lehce stěrkou roztáhneme po celém těstě.
Krok 4: Na tvarohovou náplň lžičkou poházíme povidla (příliš hustá povidla můžeme zředit rumem), nebo jakýkoli džem, můžeme dát i čerstvé, mražené nebo kompotované ovoce.
Krok 5: Na drobenku použijeme cukr, který jsme na začátku dali stranou, smícháme ho s ostatními surovinami a promneme, dokud se směs nezačne drobit.
Krok 6: Nakonec koláč posypeme drobenkou a dáme do předehřáté trouby na 175-180 °C upéct dorůžova, cca 30-40 minut (podle své trouby).
Krok 7: Při podávání lehce poprášíme moučkovým cukrem.
Zveřejněno 17. 5. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hrnkový koláč s tvarohem, povidly a drobenkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/J3KD
Moje poznámka
Hrnkový koláč s tvarohem, povidly a drobenkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/J3KD
Nejnovější recepty
Bylinkové pesto
Přidáno před 5 hodinami
Grilovaný chřest s pikantním přelivem a sezamem
Přidáno před 11 hodinami
Vepřová směs se zeleninou a hranolkami
Přidáno před 11 hodinami
Kuřecí prsa se zeleninou z jednoho pekáče
Přidáno před 12 hodinami
Bulgur s restovanou zeleninou, sýrem a klíčky
Přidáno před 14 hodinami
Rychlé kynuté knedlíky s rebarborou
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřový pekáček s hlávkovým zelím a noky
Sahula před 5 hodinami
Kuřecí stehna na hlávkovém zelí
Sahula před 5 hodinami
Vepřový plátek v rozlítané omáčce v pomalém hrnci
radekfiala před 7 hodinami
Halušky s brynzou pro Dášenku
Alamatej před 7 hodinami
Vepřová játra koloniála Jíry
Sahula před 7 hodinami
Vepřová játra na slanině
Sahula před 7 hodinami
Sekaná
evik_svistik před 8 hodinami
Kopřivový špenát
Jan_Nepomuk před 9 hodinami
Zapečený chřest s kuřecím masem
danamamina před 11 hodinami
Tvarohové řezy
Saratice před 13 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
cukr krupice,
kypřící prášek do pečiva,
sůl,
vejce,
mléko,
olej,
tvaroh kostka,
cukr,
cukr vanilkový,
pudink vanilkový,
mléko,
vejce,
marmeláda,
mouka polohrubá,
cukr vanilkový,
máslo,
vejce,
povidla švestková,
cukr moučkový
Komentáře (14)