Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 413 kJ / 2 011 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 68,92 g |
Tuky | 62,33 g |
Vláknina | 23,55 g |
Cholesterol | 1,05 g |
Sodík | 562 mg |
Sůl | 1,41 g |
Sacharidy | 281,75 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vejce ušleháme spolu s cukrem, olejem a vanilkovým cukrem, přidáme mléko, mouku s práškem do pečiva, skořici, špetku soli a dobře promícháme. Nakonec vmícháme nastrouhaná jablka a otrhané maličké květy z bezu a klidně i tenčí bezové stonky (natrhané na kousky). Ještě jednou důkladně promícháme a smažíme dozlatova na pánvičce na rozpáleném oleji nebo sádle.
Krok 2: Upečené lívanečky můžeme obalit v cukru a skořici, nebo je jíst jen tak. Nejlepší jsou ještě teplé.
Zveřejněno 3. 6. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jablečné lívanečky s bezovými květy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0GmV
Moje poznámka
Jablečné lívanečky s bezovými květy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0GmV
Nejnovější recepty
Pavučinkový makový závin.
Přidáno před 6 hodinami
Pizza Valencia
Přidáno před 10 hodinami
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno před 14 hodinami
Gravlax vejce
Přidáno 1. 5. 2025 19:16
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno 1. 5. 2025 09:43
Losos na pánvi s pikantní česnekovou chilli omáčkou
Přidáno 1. 5. 2025 06:19
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí restovaná játra
Loiza před 4 hodinami
Jogurtová bábovka
Zsuzsu1 před 4 hodinami
Čevapčiči z horkovzdušné fritézy
nemecjarda42 před 8 hodinami
Pampeliškový med
Mrspassinger před 9 hodinami
Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý)
Katyyy před 10 hodinami
Vrstvený salát
Maruna365 před 10 hodinami
Jemná pažitková pomazánka
Adamek2011wo před 11 hodinami
Zelňačka
Veronika_1 před 11 hodinami
Buchta se zakysanou smetanou
Panova před 12 hodinami
Drůbková polévka
Kajkajak před 13 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
vejce,
cukr,
sůl,
olej,
prášek do pečiva,
cukr vanilkový,
mléko,
jablko,
skořice,
olej
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.