Kynuté lívanečky

Suroviny

asi 350-380 ml mléka
250 g hladké mouky (nebo 150 g hladké a 100 g polohrubé mouky)
3 lžíce oleje
1 vejce
1,5 lžíce cukru
1 lžíce rumu
špetička soli
strouhaná citronová kůra
10 g čerstvého droždí

Postup přípravy receptu

  1. Ve vlažném mléku rozpustíme cukr a droždí, přidáme zbytek surovin a umícháme hladké těsto. Můžeme ho provonět troškou strouhané citronové kůry nebo lžíci cukru nahradit cukrem vanilkovým.

  2. Přibližně po 30 minutách bude těsto nakynuté. Na nahřátý lívanečník dáme trochu oleje nebo sádla, lžící nalijeme těsto a usmažíme lívanečky (obracíme je, teprve když těsto na povrchu jakoby osychá). Podáváme je ještě teplé, sypané cukrem, polité sirupem nebo mazané marmeládou, povidly a zdobené lžičkou zakysané smetany a čerstvým ovocem.

  3. Tento recept vznikl ve spolupráci se . Online tam nakoupíte farmářské potraviny, čímž podpoříte lokální farmáře a výrobce a vychutnáte si opravdové jídlo.

Komentáře k receptu Kynuté lívanečky

K receptu nejsou žádné komentáře.