Kynuté lívanečky

cathleen Kuchařka: cathleen

Sladká jídla 0 názorů

Suroviny

asi 350-380 ml mléka
250 g hladké mouky (nebo 150 g hladké a 100 g polohrubé mouky)
3 lžíce oleje
1 vejce
1,5 lžíce cukru
1 lžíce rumu
špetička soli
strouhaná citronová kůra
10 g čerstvého droždí
Recept si zatím oblíbilo 10 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Ve vlažném mléku rozpustíme cukr a droždí, přidáme zbytek surovin a umícháme hladké těsto. Můžeme ho provonět troškou strouhané citronové kůry nebo lžíci cukru nahradit cukrem vanilkovým.

  2. Přibližně po 30 minutách bude těsto nakynuté. Na nahřátý lívanečník dáme trochu oleje nebo sádla, lžící nalijeme těsto a usmažíme lívanečky (obracíme je, teprve když těsto na povrchu jakoby osychá). Podáváme je ještě teplé, sypané cukrem, polité sirupem nebo mazané marmeládou, povidly a zdobené lžičkou zakysané smetany a čerstvým ovocem.

  3. Tento recept vznikl ve spolupráci se . Online tam nakoupíte farmářské potraviny, čímž podpoříte lokální farmáře a výrobce a vychutnáte si opravdové jídlo.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 94 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kynuté lívanečky

K receptu nejsou žádné komentáře.

Zapomněl/a jsem heslo