Jehněčí plíčky se žampiony nakyselo

tejaja Kuchařka: tejaja

Pokrmy z vnitřností 5 názorů

Suroviny

300 g jehněčích plíček
250 g žampionů
1 cibule
1 paprika
6 lžic smetany
1 lžička solamylu
1 lžička zelené kari pasty
olej
sůl
2 sušená nakládaná rajčata
snítka majoránky
1 bobkový list
½ lžičky cukru
ocet dle chuti
Kuskus:
150 g kuskusu
1 lžička oleje
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme na kúsky narezané pľúcka a chvíľu restujeme.

  2. Vložíme na štvrtiny nakrájané šampiňóny, pridáme kari pastu, bobkový list, osolíme, podlejeme vodou a dusíme 15 minút.

  3. Pridáme na rezance narezanú papriku, prilejeme v smotane rozmiešaný solamyl a 5 minút na slabom plameni povaríme.
    Odstavíme a dochutíme cukrom a octom.

  4. Kuskus premiešame s olejom a zalejeme vriacou vodou. Zakryjeme a necháme 5 min postáť. Potom premiešame a opäť zakryté necháme 5 min stáť.

  5. Pľúcka podávame s kuskusom, posypeme sekanými paradajkami a lístočkami čerstvej majoránky.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 7 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Jehněčí plíčky se žampiony nakyselo

Tématické fráze: pličky jehněčí jehněčí plíčka-recept žampiony na kyselo jehněči plička na žampionech jehněčí plíčky plíčka na smetaně se žampiony jehneci se zampiony jehněčí plíčka na smetaně plyčky plíčky na smetaně na kyselo pličky na kaselo jehněčí plyčky