Nejjednodušší a nejrychlejší bramborové knedlíky

Ilacek Kuchařka: Ilacek

Přílohy 2 názory

Suroviny

4 hrnky vařených, najemno nastrouhaných brambor
2 hrnky polohrubé mouky
1 vejce
půl lžičky soli
půl lžičky octa
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Brambory smícháme s moukou, vejcem, soli a octem a rychle vypracujeme hladké těsto.

  2. Pokud se těsto lepí, podsypeme trochou mouky nebo si dlaně namažeme trochou oleje.

  3. Pak tvoříme menší válečky a vkládáme je do vroucí vody, kterou můžeme osolit nebo také přidat pár kapek octa, abychom si byli jisti, že se knedlíky nerozvaří.

  4. Dáme pozor, aby se knedlíky nepřilepily ke dnu, takže je občas pozvedneme vařečkou.

  5. Poté, co knedlíky vyplavou na povrch, vaříme ještě asi 3 až 5 minut, podle toho, jak jsou knedlíky silné.

  6. Uvařené knedlíky vyjmeme z vody a dokud jsou teplé, opatrně je nakrájíme.

Poznámka

Ocet se přidává proto, aby se knedlíky nerozvařily.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 14 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Nejjednodušší a nejrychlejší bramborové knedlíky

Tématické fráze: bramborové knedlíky půl a půl bamborove knedlíky recept bramborové knedlíky půl na půl aby se bramborové knedlíky nerozvařily bramborové knedlíky trochou jinak bamborové knedlíky bramborove knedliky s octem bramborovy knedlik s octem bamborové knedlík recept bramborové knedlíky z vařených brambor bramborové knedlíky recept aby se neovařily bramborové knedlíky bramborové knedlíky bamborove knedlík knedliky pul na pul jemne bramborove knedliky z octem jemne bramborove knedliky z octem jak vylepšit bramborové knedliky z prášku aby se knedlíky nerozvařily bramborové těsto s octem