Jak využít květy černého bezu v kuchyni. Bezový sorbet, cheesecake, panna cotta a další speciality podle oblíbených receptů
Aromatické květy černého bezu se hodí nejen k přípravě sirupů a limonád. Oblíbené jsou i ve sladké kuchyni - obvykle používáme jen drobné kvítky, které přidáváme do různých těst. Můžeme ochutnat bezový cheesecake, sorbet nebo pannu cottu.
Využití květů černého bezu
Kulinářské tipy a triky Ukázat další tipy
Sladké speciality s bezovou příchutí
Bezové květy přidané do sladkých těst
Drobné maličké kvítky otrháme a přidáme je do těstíčka na lívanečky, které po osmažení obalujeme v cukru a skořici. Kvítky není potřeba oplachovat, protože by nás opláchnutí připravilo o výraznou bezovou chuť (voda by odplavila pyl). Můžeme je přidávat do sladkého těsta na litou buchtu nebo do těst na muffiny, často společně s citronovou šťávou.
Kosmatice smažené v těstíčku
Květy černého bezu namáčíme do těstíčka, které připravíme z mléka, mouky, vajíčka a soli. Po namočení do těstíčka podržíme stopku a vložíme obalený květ na pánev a osmažíme. Jakmile těstíčko zatuhne, stopku odstřihneme a placičku po otočení osmažíme z druhé strany. Dají se připravovat i další varianty těstíček (slaných i sladkých) podle jednotlivých receptů. Nakypřit je můžeme kypřícím práškem nebo sněhem. Ochutit kořením, rozmačkaným česnekem a bylinkami.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více

Pomazánka z camembertu s jablky a vlašskými ořechy
Přidáno před 2 hodinami

Krkovička na kořenové zelenině a houbách
Přidáno před 2 hodinami

Lehký salát z hlávkového zelí
Přidáno před 10 hodinami

Pomazánka z ementálu s jablky
Přidáno před 16 hodinami

Zapečené brambory s uzeninou, pórkem a kysanou smetanou
Přidáno před 21 hodinami

Čokoládový krém á la termix
Přidáno před 23 hodinami
Komentáře
Nejsou zde žádné komentáře.