Buřtguláš bez smetany
Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Energie | 1 410 kJ / 337 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 8,94 g |
Tuky | 0,80 g |
Vláknina | 19,20 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 42 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 67,50 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
23. 4. 2021 18:07
Eja57: Evička nie, to je asi len odtieň, pretože som fotila bez blesku. Robila som podľa receptu, nič som nepridávala.
23. 4. 2021 17:11
tejaja: Terezko, to co tam asi na dvou místech vykukuje zeleného je paprika? Já ji tam občas dávám, chutná nám to, proto mne to napadlo.
23. 4. 2021 16:33
Klasika, mne vyhovovalo práve to "bez smetany". Inak k tej kvapke oleja, ja to nechápem doslovne, ale tak, že toho tuku dáme málo. Ja osobne v kuchyni "šetrím" dvoma surovinami: tukom a soľou. Skutočne cibuľa nemusí v tuku plávať. Ale kto potrebuje, nech si ho dá podľa seba. Fotku prikladám.
16. 6. 2020 12:58
Vendula.: z nás má asi druhé Vánoce, že
***
ad. cibule:
Bych na "kapce" tuku popustil buřtíky a cibuli přidal později...
V poslední době praktikuji radu neznámé kolegyně a cibuli smažím velmi, velmi pomalu na nízkém plameni takřka bez míchání (samozřejmě ne vždy)
No, byl bych potěšen když se mi kolegyně ozve, neb bych ji rád blahořečil a třeba se dočkáme dalšího sloupu na Staromáku...
***
Dajda:
Já su stará konzerva a než např. takovéto inovativní perly https://www.toprecepty.cz/recept/23679-falesna-hov... tak raději setrvám u tradičních postupů
***
ad. cibule:
Bych na "kapce" tuku popustil buřtíky a cibuli přidal později...
V poslední době praktikuji radu neznámé kolegyně a cibuli smažím velmi, velmi pomalu na nízkém plameni takřka bez míchání (samozřejmě ne vždy)
No, byl bych potěšen když se mi kolegyně ozve, neb bych ji rád blahořečil a třeba se dočkáme dalšího sloupu na Staromáku...
***
Dajda:
Já su stará konzerva a než např. takovéto inovativní perly https://www.toprecepty.cz/recept/23679-falesna-hov... tak raději setrvám u tradičních postupů
16. 6. 2020 11:19
magdalenka: Možná dají, ale jen ve speciálním hrnci s hodně nepřilnavým povrchem, a ještě se kuchař od toho hrnce nesmí hnout! Taková péče se nejspíše při vaření buřtguláše nepředpokládá.
16. 6. 2020 10:59
tejaja: Zase bojuju s větrnými mlýny, co? Že bych sem vložila buřtguláš bez smetany, ale zato s kapkou mléka? (!)
16. 6. 2020 10:19
casino: dajú sa na kvapke oleja osmažiť 3 cibule?
16. 6. 2020 10:01
Dajda: Tvoje recepty sa mi páčia a že nemajú fotku, to je predsa nie podstatné, niekto uvarí a doloží. Ja som to myslela všeobecne, nenarážala som na teba. Proste recept bez fotky je pre mňa výzvou.
S druhou časťou komentáru úplne súhlasím. Lenže si všimni, koľkokrát práve tie duplicitné recepty majú spústu palcov nahor, takže sú vlastne inšpiráciou pre vkladanie dookola.
S druhou časťou komentáru úplne súhlasím. Lenže si všimni, koľkokrát práve tie duplicitné recepty majú spústu palcov nahor, takže sú vlastne inšpiráciou pre vkladanie dookola.
16. 6. 2020 09:47
tejaja: Ano Terezko, moje recepty jsou bez fotky, ale doufám, že se nedopouštím duplikátů. A pokud se mi to stane, tak požádám - i já casino - o smazání. Nemám s tím problém.
casino, tejaja: Co se týče diskusí, že do svíčkové nebo hamburské nepatří hořčice a do "pravého" pokrmu to a to, protože to tak někdo napsal před půlstoletím do norem, nebo to tak dělají Italové, tak mi to přijde trochu nepatřičné, protože kdybychom se toho drželi, tak se kuchařské umění nebude vůbec rozvíjet, a to by byla škoda. Recept není zákon, už to píšu asi podesáté. Takže inovace do nových receptů rozhodně ano, ale my tu máme mnoho receptů, které jsou naprosto totožné, ingrediencemi, gramáží i postupem (zkuste si třeba najít, kolikrát tu je skvělý moučník, který se drží na 2. místě TOP - a všechny duplikáty byly přidány až post) snad jen tu fotku mají jinou. No a kdybychom ty duplikáty odečetli od celkového počtu 60 tisíc receptů, tak by jich bylo o hodně méně. Už mi casino rozumíte?
casino, tejaja: Co se týče diskusí, že do svíčkové nebo hamburské nepatří hořčice a do "pravého" pokrmu to a to, protože to tak někdo napsal před půlstoletím do norem, nebo to tak dělají Italové, tak mi to přijde trochu nepatřičné, protože kdybychom se toho drželi, tak se kuchařské umění nebude vůbec rozvíjet, a to by byla škoda. Recept není zákon, už to píšu asi podesáté. Takže inovace do nových receptů rozhodně ano, ale my tu máme mnoho receptů, které jsou naprosto totožné, ingrediencemi, gramáží i postupem (zkuste si třeba najít, kolikrát tu je skvělý moučník, který se drží na 2. místě TOP - a všechny duplikáty byly přidány až post) snad jen tu fotku mají jinou. No a kdybychom ty duplikáty odečetli od celkového počtu 60 tisíc receptů, tak by jich bylo o hodně méně. Už mi casino rozumíte?
16. 6. 2020 07:54
Dajda:
No, moc vám nerozumím..., ale mně splasklo minimálně 3x, pokudměpaměťneklame a nechat smáznout rcp, když se posléze ukáže jako duplicitní, mi nečiní vůbec ale vůbec ani ty nejmenší problémy, že
No, moc vám nerozumím..., ale mně splasklo minimálně 3x, pokudměpaměťneklame a nechat smáznout rcp, když se posléze ukáže jako duplicitní, mi nečiní vůbec ale vůbec ani ty nejmenší problémy, že
16. 6. 2020 06:47
Nooo, možno, keby sa venovala rovnaká pozornosť tým receptom, ktoré sú jedinečné ako tým "duplikátovým ", ubudlo by ich. Je tu veľa receptov, ktoré sú výborné, ale ako sa u nás hovorí, ani pes po nich neštekne. Kým sa ale venuje pozornosť receptom, ktoré sú známe, opakujúce sa, lebo ich všetci poznáme, tak to tak bude. Stačí, že niekto v nejakom tradičnom recepte zmení niečo podľa svojej chuti, dostane iný nápad, myšlienku...a už sa naň strhne búrka, že toto tam patrí, toto tam nepatrí...a čo už recepty, ktoré nie sú obvyklé...prejdú bez pozornosti. Robila som niekoľko z nich, tie, ktoré nemali fotku, a až na jeden prípad nesklamali. Nebudem menovať, aby sa niekto neurazil. Ale skúsme venovať pozornosť tým netradičným, ktoré určite obohatia náš jedálniček. Podľa môjho názoru, pokiaľ jedlo neuvarím a neochutnám, ťažko môžem hodnotiť, nech je fotka akokoľvek krásna. Nájdime akúsi rovnováhu a tých dookola sa opakujúcich ubudne.
15. 6. 2020 22:50
casino: 60 tisíc receptů tu sice je, ale zkuste to číslo vydělit těmi duplikáty a hned Vám splaskne. Vlastníkům stránek to sice nevadí, a dokonce to vítají, ale než přidat recept, který tu už je minimálně 10x, a k tomu stáhnout cizí fotku ..........
Eja57: Právě takhle přidávám kapku mléka. Jídlo zjemní, zvláště když přidávám pálivou papriku.
Eja57: Právě takhle přidávám kapku mléka. Jídlo zjemní, zvláště když přidávám pálivou papriku.
15. 6. 2020 22:40
magdalenka:
Možná je to netradiční, ale proč ne?
***
A co se týká "podobných" receptů, tak iks krát tu bylo zmiňováno, že vlastníci stránek nejsou proti
Je tu skoro 60.000 receptů...
...no, kdo z vás to má, přátelé
Možná je to netradiční, ale proč ne?
***
A co se týká "podobných" receptů, tak iks krát tu bylo zmiňováno, že vlastníci stránek nejsou proti
Je tu skoro 60.000 receptů...
...no, kdo z vás to má, přátelé
15. 6. 2020 21:37
"Buřty s cibulí dáme do hrnce s kapkou oleje (aby se cibulka nepřipálila). " - Takýto postup mi príde dosť netradičný, pri použití 3 ks cibule.
15. 6. 2020 20:26
srettka: dámy, NIKDY jsem do buřtíkového guláše nedávala smetanu...až jsem jednou tady na TOPkách narazila na "se smetanou"...ALE - dávám fakt maličko, cca tak 1 KL na porci smetany ke šlehání...zkuste, opravdu ( ale pokud dáváte majoránku tak tu smetanu ne, neladí to...)
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Sendvič z vaječné omelety
Přidáno před 1 hodinou
Miniroládky s tuňákovou náplní
Přidáno před 3 hodinami
Soufflé buchta
Přidáno před 4 hodinami
Kefírová rychlovka
Přidáno před 15 hodinami
Věnečky výborné
Přidáno před 18 hodinami
Nadýchané a měkoučké loupáky
Přidáno před 20 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Nakládané řízky
Julia Oskerova uvařil před 15 minutami
Vláčně tvarohová bábovka s kandovaným ovocem
sikorova4@seznam.cz uvařila před 38 minutami
Ořechová bábovka
Jardam uvařil před 48 minutami
Mrkvový salát s vejci
Petra Dvor. uvařila před 55 minutami
Kuřecí maso na kari s rýží a zeleninou
Adela_Senti uvařil před 1 hodinou
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
mejtys uvařila před 1 hodinou
Rýžový nákyp
betkav uvařil před 1 hodinou
Křehký mřížkový koláč
faluska uvařila před 1 hodinou
Vydatná vločková polévka s česnekem
Valis uvařila před 1 hodinou
Slepice na paprice
Japin uvařila před 1 hodinou
Přečtěte si Zobrazit více
Z planých i pěstovaných bylin můžeme doma vyrábět skvělé sirupy a medy. Poradíme, jak na to
Jídla lásky podle horoskopu: Panny utáhnete na lososa, Býkům stačí pečené kuře, Kozorohy nadchnou obyčejné buchty
Butikové dorty v běžné cukrárně nekoupíte: Jsou precizní, luxusní a neobvyklé
Další recepty
Suroviny: buřt, brambory, cibule, voda, paprika sušená sladká, sůl, pepř, chilli, olej, jíška
Buřtguláš bez smetany
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pylm
23 názorů