Buřtguláš samotáře Rermora

cekrops Kuchař: cekrops

Doba přípravy: 2 hodiny 4 porce Pro začátečníky 9 názorů

Suroviny

3 ks špekáčků (z Globusu)
5 ks brambor (středních)
2 ks cibule (větší)
sůl
2 PL kečupu
5 stroužků česneku
majoránka
sušená paprika
pepř
kmín
1 PL sádla
Recept si zatím oblíbilo 12 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Cibulku "středně" nakrájenou zpěníme na sádle.

  2. Přidáme nakrájené špekáčky a osmahneme je.

  3. Přisypeme cca 2 polévkové lžíce papriky a vše promícháme.

  4. Přilijeme trošku horké vody z konvice. Zamícháme.

  5. Po minutě přidáme na kostky nakrájené brambory a zalijeme vše horkou vodou "po vrch". Opět promícháme a osolíme.

  6. Přidáme prolisovaný česnek + trochu majoránky + 2 polévkové lžíce kečupu + trošku kmínu a opět promícháme.

  7. Dál vaříme až do změknutí brambor a případně zahustíme.

Poznámka

Podáváme s čerstvým rohlíkem či chlebem ! ( a píívem ) :-)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 29 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Buřtguláš samotáře Rermora

  • sv4b0ss sv4b0ss

    Nemám v blízkosti glóbus. Co mám dělat?

    Odpovědět

  • alenka alenka(neregistrovaná)

    Ivanka:

    Odpovědět

  • Zuzi Zuzi(neregistrovaný)

    Tento receptík na buřtguláš hodnotím kladně, líbí se mi, že tam autor nezapomněl na česnek, majoránku, kmín ... mam právě navařeno, cibulku jsem nedělala na omastku, kterého se i tak dost vypotí s buřtíků ale přidala jsem ji rovnou k těm pokrájeným buřtům, a bylo to ok - k paprice přidán jeden malý protláček, plus po lížíci kečupu jemného a jemně ostrého - už jsem nepepřila, 1 kostka haněného masoxu gulášového, polévkové bylinky Kotányi, dochutila jsem Podravkou, u nás se solí kdo nesolí ať nedává. Vařeno bylo pro 6 osob a prvním strávníkům chutnalo!

    Odpovědět

  • Dajda Dajda

    Franta: Bez výraznější chuti? No bez chuti bude spíš ten, komu to při použitém koření (5 stroužků čeneku!) připadá bez chuti. Taky nechápu, proč by to mělo být zbytkové jídlo?

    Odpovědět

  • Franta Franta(neregistrovaná)

    myslím si, že je to normální guláš bez výraznější chuti. Já jsem ho vylepšil pikantní klobásou a chili papričkou

    Odpovědět

  • Zajic1 Zajic1

    jednoduše, hoinu se přemlouvá jako já aby šel vařit, pak půl hodky přemýšlí jestli je to dobrej nápad a pak půl hoďky vaří :-)

    Odpovědět

  • Tamara Tamara(neregistrovaná)

    Co se na tom dělá dvě hodiny??? :-O

    Odpovědět

  • Jana Jana(neregistrovaná)

    Ivanka:To nevadí,že to je "normální zbytkový buřtguláš".Mladé kuchařinky si ho třeba rádi přečtou a možná podle něj i uvaří.:-*:-D

    Odpovědět

  • Ivanka Ivanka(neregistrovaná)

    Pro mne naprosto normální zbytkový buřtguláš, který děláme od nepaměti. Těch tu je 12 do tuctu.:-//

    Odpovědět

Tématické fráze: pravý buřt guláš recept na buřtguláš se špekáčkama pravý buřtguláš burtgulas top recepty buřtíkový guláš buřtguláš buřtguláš recept buřtguláš ze špekáčků buřtíkový guláš recept nejlepší buřtguláš jak se vari buřtguláš nejlepší buřtguláš buřt guláš s klobásou klasický bramborový guláš vuřtíkový guláš vuřtíkový guláš recept burtgulad buřtguláš s klobásou smetanový buřtguláš buřt guláš

Zapomněl/a jsem heslo