Buřtguláš samotáře Rermora

cekrops Kuchař: cekrops

Doba přípravy: 2 hodiny 4 porce Pro začátečníky 8 názorů

Suroviny

3 ks špekáčků (z Globusu)
5 ks brambor (středních)
2 ks cibule (větší)
sůl
2 PL kečupu
5 stroužků česneku
majoránka
sušená paprika
pepř
kmín
1 PL sádla
Recept si zatím oblíbilo 10 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Cibulku "středně" nakrájenou zpěníme na sádle.

  2. Přidáme nakrájené špekáčky a osmahneme je.

  3. Přisypeme cca 2 polévkové lžíce papriky a vše promícháme.

  4. Přilijeme trošku horké vody z konvice. Zamícháme.

  5. Po minutě přidáme na kostky nakrájené brambory a zalijeme vše horkou vodou "po vrch". Opět promícháme a osolíme.

  6. Přidáme prolisovaný česnek + trochu majoránky + 2 polévkové lžíce kečupu + trošku kmínu a opět promícháme.

  7. Dál vaříme až do změknutí brambor a případně zahustíme.

Poznámka

Podáváme s čerstvým rohlíkem či chlebem ! ( a píívem ) :-)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 26 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Buřtguláš samotáře Rermora

  • alenka alenka(neregistrovaná)

    Ivanka:

    Odpovědět

  • Zuzi Zuzi(neregistrovaný)

    Tento receptík na buřtguláš hodnotím kladně, líbí se mi, že tam autor nezapomněl na česnek, majoránku, kmín ... mam právě navařeno, cibulku jsem nedělala na omastku, kterého se i tak dost vypotí s buřtíků ale přidala jsem ji rovnou k těm pokrájeným buřtům, a bylo to ok - k paprice přidán jeden malý protláček, plus po lížíci kečupu jemného a jemně ostrého - už jsem nepepřila, 1 kostka haněného masoxu gulášového, polévkové bylinky Kotányi, dochutila jsem Podravkou, u nás se solí kdo nesolí ať nedává. Vařeno bylo pro 6 osob a prvním strávníkům chutnalo!

    Odpovědět

  • Dajda Dajda

    Franta: Bez výraznější chuti? No bez chuti bude spíš ten, komu to při použitém koření (5 stroužků čeneku!) připadá bez chuti. Taky nechápu, proč by to mělo být zbytkové jídlo?

    Odpovědět

  • Franta Franta(neregistrovaná)

    myslím si, že je to normální guláš bez výraznější chuti. Já jsem ho vylepšil pikantní klobásou a chili papričkou

    Odpovědět

  • Zajic1 Zajic1

    jednoduše, hoinu se přemlouvá jako já aby šel vařit, pak půl hodky přemýšlí jestli je to dobrej nápad a pak půl hoďky vaří :-)

    Odpovědět

  • Tamara Tamara(neregistrovaná)

    Co se na tom dělá dvě hodiny??? :-O

    Odpovědět

  • Jana Jana(neregistrovaná)

    Ivanka:To nevadí,že to je "normální zbytkový buřtguláš".Mladé kuchařinky si ho třeba rádi přečtou a možná podle něj i uvaří.:-*:-D

    Odpovědět

  • Ivanka Ivanka(neregistrovaná)

    Pro mne naprosto normální zbytkový buřtguláš, který děláme od nepaměti. Těch tu je 12 do tuctu.:-//

    Odpovědět

Tématické fráze: pravý buřt guláš recept na buřtguláš se špekáčkama pravý buřtguláš buřtguláš buřtíkový guláš buřtguláš recept nejlepší buřtguláš buřt guláš s klobásou nejlepší buřtguláš klasický bramborový guláš burtgulas top recepty buřtguláš s klobásou smetanový buřtguláš buřtíkový guláš recept burtgulad buřt guláš dobrej buřtguláš pečený buřt guláš burtikovy gulas recepty vuřtíkový guláš

Zapomněl/a jsem heslo