Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Buřtguláš samotáře Rermora

Hodnocení receptu je 4,8 (14×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cekrops cekrops

Snadný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 120 min

120 min (120 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 072 kJ /
495 kcal
Bílkoviny9,93 g
Tuky15,67 g
Vláknina18,88 g
Cholesterol 14 mg
Sodík 313 mg
Sůl0,70 g
Sacharidy73,42 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cibulku "středně" nakrájenou zpěníme na sádle. Krok 2: Přidáme nakrájené špekáčky a osmahneme je. Krok 3: Přisypeme cca 2 polévkové lžíce papriky a vše promícháme. Krok 4: Přilijeme trošku horké vody z konvice. Zamícháme. Krok 5: Po minutě přidáme na kostky nakrájené brambory a zalijeme vše horkou vodou "po vrch". Opět promícháme a osolíme. Krok 6: Přidáme prolisovaný česnek + trochu majoránky + 2 polévkové lžíce kečupu + trošku kmínu a opět promícháme. Krok 7: Dál vaříme až do změknutí brambor a případně zahustíme.

Zveřejněno 10. 4. 2014

Poznámka autora cekrops

Podáváme s čerstvým rohlíkem či chlebem ! ( a píívem ) :-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Buřtguláš samotáře Rermora

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qXRD

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Buřtguláš samotáře Rermora

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qXRD

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Nemám v blízkosti glóbus. Co mám dělat?

Ivanka:

Tento receptík na buřtguláš hodnotím kladně, líbí se mi, že tam autor nezapomněl na česnek, majoránku, kmín ... mam právě navařeno, cibulku jsem nedělala na omastku, kterého se i tak dost vypotí s buřtíků ale přidala jsem ji rovnou k těm pokrájeným buřtům, a bylo to ok - k paprice přidán jeden malý protláček, plus po lížíci kečupu jemného a jemně ostrého - už jsem nepepřila, 1 kostka haněného masoxu gulášového, polévkové bylinky Kotányi, dochutila jsem Podravkou, u nás se solí kdo nesolí ať nedává. Vařeno bylo pro 6 osob a prvním strávníkům chutnalo!

Franta: Bez výraznější chuti? No bez chuti bude spíš ten, komu to při použitém koření (5 stroužků čeneku!) připadá bez chuti. Taky nechápu, proč by to mělo být zbytkové jídlo?

myslím si, že je to normální guláš bez výraznější chuti. Já jsem ho vylepšil pikantní klobásou a chili papričkou

jednoduše, hoinu se přemlouvá jako já aby šel vařit, pak půl hodky přemýšlí jestli je to dobrej nápad a pak půl hoďky vaří :-)

Co se na tom dělá dvě hodiny??? :-O

Ivanka:To nevadí,že to je "normální zbytkový buřtguláš".Mladé kuchařinky si ho třeba rádi přečtou a možná podle něj i uvaří.:-*:-D

Pro mne naprosto normální zbytkový buřtguláš, který děláme od nepaměti. Těch tu je 12 do tuctu.:-//

Tématické fráze:
pravý buřt guláš, recept na buřtguláš se špekáčkama, pravý buřtguláš, burtgulas top recepty, buřtíkový guláš, buřtguláš, buřtguláš recept, buřtguláš ze špekáčků, buřtíkový guláš recept, nejlepší buřtguláš, jak se vari buřtguláš, nejlepší buřtguláš, buřt guláš s klobásou, klasický bramborový guláš, vuřtíkový guláš, vuřtíkový guláš recept, burtgulad, buřtguláš s klobásou, smetanový buřtguláš, buřt guláš

Suroviny:
špekáček, brambory, cibule, sůl, kečup sladký, česnek, majoránka, paprika sušená sladká, pepř, kmín celý, sádlo

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu