

Pečená hlíva ústřičná
Suroviny 2 porce
- 6 větších listů hlívy ústřičné
- 4-6 stroužků česneku
- 1 větší cibule
- trochu libečku, zelené petržeky
- majoránka
- sůl
- kmín
- olivový olej
Postup přípravy receptu
Troubu předehřejeme na 200 stupňů.
Do pekáče dáme pečící papír. Na papír, řasením navrch dáme celé listy hlívy, osolíme, posypeme kmínem, nasekaným libečkem, zelenou petrželkou, majoránkou. Mezi houby rozhodíme na půlkolečka nakrájenou cibuli a stroužky česneku. Vše pokapeme olivovým olejem.
Pekáč přikryjeme alobalem a vložíme do trouby. Pečeme 20 minut, pak alobal odstraníme a pečeme ještě cca 10 minut na barvu.
Podáváme s opečenými bramborami, popřípadě s chlebem.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Pečená hlíva ústřičná
-
Tomáš Vítův: Já taky dostávám hlívu z domácího zdroje a je opravdu skvělá. Děkuji za vyzkoušení
-
Doopravdy velmi,ale velmi vynikající jídlo.Hlívu máme na zahrádce a roste jako o život..Jinak díky autorce za tip.
-
nanny: Tak to mne opravdu moc těší!!
-
dnes mi prijela necekana navsteva tak jsem tento recept vyzkousela,moc dekuji vsichni byli nadseni jaka je to dobrota
jeste jsem na to nasypala pazitku -
Děkuji
-
Bude to výborné...
-
tu tady mám taky,je moc dobroučká
-
mysulka: Děkuji moc
-
Super
-
Děkuji!!!
-
Hlívu miluji,určitě vyzkouším..mám uloženo
-
To někdy vyzkouším
-
To by som si dala.
-
Bezva