Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Podzimní řezy

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

SabinaMad

Snadný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 90 min

90 min (90 min příprava)

Suroviny pro 11

11

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie14 319 kJ /
3 423 kcal
Bílkoviny92,83 g
Tuky175,31 g
Vláknina26,10 g
Cholesterol 1,55 g
Sodík 729 mg
Sůl2,22 g
Sacharidy355,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Korpus:
Oddělíme bílky od žloutků a vyšleháme sníh se špetkou soli. Do žloutků přidáme moučkový cukr, 3 lžíce horké vody a šleháme do pěny.
Pak přidáme olej, kakao, mandle a šleháme dál.
Úplně nakonec mouku s práškem do pečiva, kterou dáváme postupně se sněhem. Když je vše smíchané, pečeme v plechu na zhruba 170 st asi 35 - 40 min. Krok 2: Krém:
Vyšleháme šlehačku.
Přidáme mascarpone, karamelové salko a šleháme dál. Necháme odležet v lednici, než se korpus dopeče. Krok 3: Dopečený vychladlý korpus jednou prořízneme. Na spodní část korpusu namažeme tenkou vrstvu marmelády, naneseme krém a přidáme druhou část korpusu. Pokud krém zbyde, naneste ho i na vrchní část korpusu. Nechte poté odležet v lednici. Krok 4: Ve smetaně rozpustíme čokolády a necháme trochu odpočinout. Na vychladlé řezy naneseme čokoládu a rozetřeme ji. Posypeme mandlemi. Necháme aspoň 2 hodiny v lednici ztuhnout. Krok 5: Když jsou řezy pořádně ztuhlé, nakrájíme je, dozdobíme pomerančem a citronem a můžeme servírovat.
Přeji dobrou chuť.

Zveřejněno 16. 10. 2020

Poznámka autorky SabinaMad

Tento krém používám i do dortů.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Podzimní řezy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qyRD

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Podzimní řezy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qyRD

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
vejce, sůl, prášek do pečiva, mouka polohrubá, cukr moučkový, olej, kakao, mandle, voda, šlehačka ke šlehání, mascarpone, salko karamelové, marmeláda, čokoláda hořká, smetana ke šlehání, mandle mleté, citron

Přidat fotografie receptu