Novohradský vepřový plátek

Merylas Kuchařka:

Vepřové maso 30 názorů

528

Suroviny

4 plátky vepřové kýty (já měla kotletky)
sůl
mletý pepř
olej
1 menší lžička mleté papriky
1 menší cibule
3 žampióny čerstvé nebo trochu sterilovaných
sterilované lečo - asi 2 dl
cca 1,5 lžíce hladké mouky
cca 1/2 dl smetany (sladké)
možno zalít vývarem nebo přidat kousek masoxu (komu nevadí)
Recept si zatím oblíbilo 28 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme a zprudka orestujeme z obou stran na rozpáleném oleji. Vyjmeme a ve výpeku zpěníme na hrubší plátky nakrájenou cibuli, přidáme mouku a chvíli smažíme za stálého míchání jako jíšku, ale cibule nám nesmí zhnědnout. Zaprášíme paprikou, rychle zamícháme, necháme jen zpěnit a ihned zalijeme vodou nebo vývarem.

  2. Za stálého míchání necháme zavařit, vložíme zpět maso a lečo, nakrájené podušené žampióny a dusíme pod pokličkou, až je maso měkké. Nakonec přidáme sladkou smetanu. Já připravuji na hlubší pánvičce, je to rychlovka.

  3. Dá se použít i libovější bůček, nebo plecko. To by se dělalo jiným postupem. Dusí se delší dobu, nejlépe v troubě a zahustí se moukou až před dokončením, když je maso už skoro měkké. Podáváme s rýží, chutná i s těstovinami, nebo dáme vařené brambory.

Poznámka

Je to další recept z Receptur teplých pokrmů, klasika v jídelnách a meníčkových restauracích.

Další mé recepty najdete tady: http://www.merylas.estranky.cz/

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 970 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Novohradský vepřový plátek

  • Marie Švarcová Marie Švarcová (neregistrovaný)

  • Marie Marie(neregistrovaný)

    Výborný moc jsme si pochutnali.

    Odpovědět

  • Paula Paula(neregistrovaná)

    Výborné jedlo... :-p Dnes už robím druhýkrát .. Podarilo sa perfektne. Dakujem za recept :-D

    Odpovědět

  • Karel Drlík Karel Drlík(neregistrovaný)

    Díky za recept , postup mi připomíná recept na potopené řízky s tím rozdílem že se nejdřív opačně v trojobalu obalí,osmaží a dají na pekáči do troby s tím že leží do poloviny ponořené do vývaru pokryté plátkem anglické na 30-40 minut.Řízky dosáhnou toho jako autorka mysulka.Přesný název je Utopené řízky.To obalování byla šílená patlačka,strouhanka-vejce-mouka.Poslední operace končila že všechny prsty jsem měl polepené od trojobalu.Byl to souboj a ne klidná příprava.Nakonec jsem zvítězil,přesto pravdu sdělím.

    Odpovědět

  • Merylas Merylas(autorka receptu)

    Renca866: Děkuji za vyzkoušení a pochvalu, jsem ráda, že chutnalo:-K

    Odpovědět

  • Renca866 Renca866

    Uvařeno :-) a je to opravdu výýýýborné.Bodík letí.Dala jsem místo žampiónů houby jak již někdo zmiňoval a nemá to chybu :-);-)

    Odpovědět

  • Bahula Bahula

    Recept mám moc ráda, dělám stejně pouze nepřidávám žampiony:yes::-K

    Odpovědět

  • chocolate chocolate

    Výborná klasika, děkuji za připomenutí našeho sobotního oběda.

    Odpovědět

  • Merylas Merylas(autorka receptu)

    alus.s: Alenko, moc děkuji za vyzkoušení a pochvalu:-8:-*:-K Dlouho jsem Tě tady neviděla:-*

    Odpovědět

  • alus.s alus.s

    včera jsem vařila, pochutnali jsme si. Jen jsem musela omáčku více zahustit, můj ji má tak raději, ovšem mě by stačila jako ta co má Merylas, tu bych si také s chutí dala :-p bodík letí

    Odpovědět

  • salsaro salsaro

    :yes::-)):-Krasne!

    Odpovědět

  • misalla misalla

    Moc dobré,včera jsem vařila k večeri a bylo pochváleno. Posílám bodíka a díky za recept:yes:;-)

    Odpovědět

  • Merylas Merylas(autorka receptu)

    Mysulka, jsem opravdu moc ráda, že recept nezklamal.;-) A děkuji za přidanou fotečku:-K

    Odpovědět

  • Colombo65 Colombo65

    No teda to mě láká ;-);-);-)

    Odpovědět

  • mysulka mysulka

    :yes:Merylas, dnes jsme měli oběd podle Tvého receptu a moc jsme si pochutnali:yes:
    Přidávám fotku, ale není moc povedená, byla jsem ráda, že jsem to vůbec stihla vyfotit, přítel už mi to bral pod rukou;-) ale mám i za něj poděkovat za recept, bylo to opravdu moc dobré a určitě jsme nedělali naposledy:-K:-K
    Samozřejmě přidávám bodík:yes:

    Odpovědět

1 2

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: vepřový plátek novohradské maso novohradský řízek recept veprove platky vepřový plátek recept novohradské vepřové maso novohradská vepřová plec novohradske platky novohradská pečeně vepřový plátek recepty vepřová kýta na prirodno recept na vepřové plátky veprove platky na prirodno novohradska veprova kyta recepty z vepřových plátku vepřové maso na přirodno vepřový plátek na přírodno recepty vepřové plátky maso na prirodno vepřové plátky na leču

Zapomněl/a jsem heslo