Novohradský vepřový plátek

Merylas Kuchař:

Vepřové maso 30 názorů

Recept si zatím oblíbilo 25 kuchařů
525

Suroviny

4 plátky vepřové kýty (já měla kotletky)
sůl
mletý pepř
olej
1 menší lžička mleté papriky
1 menší cibule
3 žampióny čerstvé nebo trochu sterilovaných
sterilované lečo - asi 2 dl
cca 1,5 lžíce hladké mouky
cca 1/2 dl smetany (sladké)
možno zalít vývarem nebo přidat kousek masoxu /komu nevadí/
Recept si zatím oblíbilo 25 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme a zprudka orestujeme z obou stran na rozpáleném oleji. Vyjmeme a ve výpeku zpěníme na hrubší plátky nakrájenou cibuli, přidáme mouku a chvíli smažíme za stálého míchání jako jíšku, ale cibule nám nesmí zhnědnout. Zaprášíme paprikou, rychle zamícháme, necháme jen zpěnit a ihned zalijeme vodou nebo vývarem.

  2. Za stálého míchání necháme zavařit, vložíme zpět maso a lečo, nakrájené podušené žampióny a dusíme pod pokličkou, až je maso měkké. Nakonec přidáme sladkou smetanu. Já připravuji na hlubší pánvičce, je to rychlovka.

  3. Dá se použít i libovější bůček, nebo plecko. To by se dělalo jiným postupem. Dusí se delší dobu, nejlépe v troubě a zahustí se moukou až před dokončením, když je maso už skoro měkké. Podáváme s rýží, chutná i s těstovinami, nebo dáme vařené brambory.

Poznámka

Je to další recept z Receptur teplých pokrmů, klasika v jídelnách a meníčkových restauracích.

Další mé recepty najdete tady: http://www.merylas.estranky.cz/

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 659 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Novohradský vepřový plátek

  • Marie Švarcová Marie Švarcová (neregistrovaný)

  • Marie Marie(neregistrovaný)

    Výborný moc jsme si pochutnali.

    Odpovědět

  • Paula Paula(neregistrovaná)

    Výborné jedlo... :-p Dnes už robím druhýkrát .. Podarilo sa perfektne. Dakujem za recept :-D

    Odpovědět

  • Karel Drlík Karel Drlík(neregistrovaný)

    Díky za recept , postup mi připomíná recept na potopené řízky s tím rozdílem že se nejdřív opačně v trojobalu obalí,osmaží a dají na pekáči do troby s tím že leží do poloviny ponořené do vývaru pokryté plátkem anglické na 30-40 minut.Řízky dosáhnou toho jako autorka mysulka.Přesný název je Utopené řízky.To obalování byla šílená patlačka,strouhanka-vejce-mouka.Poslední operace končila že všechny prsty jsem měl polepené od trojobalu.Byl to souboj a ne klidná příprava.Nakonec jsem zvítězil,přesto pravdu sdělím.

    Odpovědět

  • Merylas Merylas(autor receptu)

    Renca866: Děkuji za vyzkoušení a pochvalu, jsem ráda, že chutnalo:-K

    Odpovědět

  • Renca866 Renca866

    Uvařeno :-) a je to opravdu výýýýborné.Bodík letí.Dala jsem místo žampiónů houby jak již někdo zmiňoval a nemá to chybu :-);-)

    Odpovědět

  • Bahula Bahula

    Recept mám moc ráda, dělám stejně pouze nepřidávám žampiony:yes::-K

    Odpovědět

  • chocolate chocolate

    Výborná klasika, děkuji za připomenutí našeho sobotního oběda.

    Odpovědět

  • Merylas Merylas(autor receptu)

    alus.s: Alenko, moc děkuji za vyzkoušení a pochvalu:-8:-*:-K Dlouho jsem Tě tady neviděla:-*

    Odpovědět

  • alus.s alus.s

    včera jsem vařila, pochutnali jsme si. Jen jsem musela omáčku více zahustit, můj ji má tak raději, ovšem mě by stačila jako ta co má Merylas, tu bych si také s chutí dala :-p bodík letí

    Odpovědět

  • salsaro salsaro

    :yes::-)):-Krasne!

    Odpovědět

  • misalla misalla

    Moc dobré,včera jsem vařila k večeri a bylo pochváleno. Posílám bodíka a díky za recept:yes:;-)

    Odpovědět

  • Merylas Merylas(autor receptu)

    Mysulka, jsem opravdu moc ráda, že recept nezklamal.;-) A děkuji za přidanou fotečku:-K

    Odpovědět

  • Colombo65 Colombo65

    No teda to mě láká ;-);-);-)

    Odpovědět

  • mysulka mysulka

    :yes:Merylas, dnes jsme měli oběd podle Tvého receptu a moc jsme si pochutnali:yes:
    Přidávám fotku, ale není moc povedená, byla jsem ráda, že jsem to vůbec stihla vyfotit, přítel už mi to bral pod rukou;-) ale mám i za něj poděkovat za recept, bylo to opravdu moc dobré a určitě jsme nedělali naposledy:-K:-K
    Samozřejmě přidávám bodík:yes:

    Odpovědět

1 2 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo