

Krémová polévka z pečeného česneku a cizrny
Suroviny cca 5
- 3 palice česneku
- 2 cibule
- 3 brambory
- 250 g uvařené cizrny, může být i z konzervy
- 80 g kešu másla
- 1 l zeleninového vývaru nebo vody
- trochu citronové šťávy
- 2 lžíce olivového oleje
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
Celé palice česneku dáme na plech a pečeme 20-25 minut při 200°C.
Pak je necháme trochu vychladnout.Na oleji zesklovatíme nakrájenou cibuli.
Pak přidáme nakrájené brambory, cizrnu a zalijeme vývarem, osolíme a vaříme, dokud nejsou brambory měkké.Z upečeného česneku seřízneme špičku a vymačkáme ho do polévky, přidáme kešu máslo, citronovou šťávu a rozmixujeme do jemna.
Nakonec podle chuti dosolíme a opepříme.
Poznámka od kuchařky
Inspirace - z časopisu Dobroty.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Krémová polévka z pečeného česneku a cizrny
K receptu nejsou žádné komentáře.