Krémová polévka z pečeného česneku a cizrny

Suroviny cca 5

3 palice česneku
2 cibule
3 brambory
250 g uvařené cizrny, může být i z konzervy
80 g kešu másla
1 l zeleninového vývaru nebo vody
trochu citronové šťávy
2 lžíce olivového oleje
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Celé palice česneku dáme na plech a pečeme 20-25 minut při 200°C.
    Pak je necháme trochu vychladnout.

  2. Na oleji zesklovatíme nakrájenou cibuli.
    Pak přidáme nakrájené brambory, cizrnu a zalijeme vývarem, osolíme a vaříme, dokud nejsou brambory měkké.

  3. Z upečeného česneku seřízneme špičku a vymačkáme ho do polévky, přidáme kešu máslo, citronovou šťávu a rozmixujeme do jemna.
    Nakonec podle chuti dosolíme a opepříme.

Poznámka od kuchařky

Inspirace - z časopisu Dobroty.

Komentáře k receptu Krémová polévka z pečeného česneku a cizrny

K receptu nejsou žádné komentáře.