Velikonoční hrudka nebo syrec
Mezi tradiční slovenské velikonoční pochoutky patří i sýr nazývaný hrudka nebo syrec. Připravit ho můžeme naslano i na sladko - skvělý je třeba s vanilkovým cukrem a skořicí nebo ochucený medvědím česnekem.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 604 kJ / 1 100 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 86,08 g |
Tuky | 60,36 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 1,61 g |
Sodík | 996 mg |
Sůl | 2,26 g |
Sacharidy | 53,20 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do hrnce dáme vajíčka, sůl a zvolené suroviny podle toho, jakou variantu chceme udělat. Rozmixujeme.
Krok 2: Přilijeme mléko, ještě jednou rozmixujeme a dáme vařit, ale jenom na mírném plameni, za stálého míchání do doby, než se začnou tvořit hrudky. Pak ještě chvíli povaříme.
Krok 3: Do sítka dáme plátno a směs tam nalijeme, pořádně stáhneme a svážeme. Dáme odkapat na pár hodin, nejlépe přes noc. Pak jenom nakrájíme a jíme.
Zveřejněno 3. 5. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Velikonoční hrudka nebo syrec
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/GBzK
Moje poznámka
Velikonoční hrudka nebo syrec
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/GBzK
Nejnovější recepty
Lotus poháry s ovocem
Přidáno před 6 hodinami
Rýže s brokolicí, kapií, žampiony a kukuřicí
Přidáno před 12 hodinami
Bramborové chipsy z HF
Přidáno před 15 hodinami
Grilovací marináda s polotmavým pivem
Přidáno 12. 6. 2025 21:11
Kachní játra s uzeným bůčkem na bílém víně
Přidáno 12. 6. 2025 21:06
Rychlé třešňové řezy v remosce
Přidáno 12. 6. 2025 18:01
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jahodové smoothie
Valis před 47 minutami
Jihočeský kynutý koláč
Vlasti80 před 1 hodinou
Plněná kuřecí prsa se šťouchaným smetanovým bramborem
Moanka před 1 hodinou
Hrníčkový ovocný koláč
Papucel před 2 hodinami
Domácí okurková a jahodová šťáva
TotalMudla před 3 hodinami
Ražniči v pomalém hrnci
radekfiala před 3 hodinami
Borůvkový táč
Eviip před 4 hodinami
Kuřecí v rajčatovo česnekové omáčce s krupicovými nočky
Jan Nemec před 6 hodinami
Modelovací hmota (falešný marcipán) dobrý na tvoření figurek
HanaS92 před 8 hodinami
Svíčková na smetaně
Radka.cvoligova@gmail.com před 8 hodinami
Suroviny:
mléko,
vejce,
sůl,
bylinky,
cukr vanilkový,
skořice
Komentáře (1)