Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Oříškové hrudky

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

14. 12. 2008 00:04

Suroviny

Porce: cca 70 ks - dle velikosti

Nutriční hodnoty

Energie5 889 kJ / 1 408 kcal
Bílkoviny22,40 g
Tuky57,60 g
Vláknina8,50 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 198 mg
Sůl0,40 g
Sacharidy195,66 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Místo lískových oříšků jdou použít i vlašské ořechy, mandle nebo nesolené arašídy. Hrudky se na plechu neroztékají a udrží si svůj tvar. Na přípravu lze použít i nějaké sladké pečivo.

Tento druh cukroví nepovažuji za moc slavnostní, aby někdo nebyl zklamaný. Ale pokud někdo má nadbytek bílků a hodně jedlíků, tak bych udělala pro takovou běžnější spotřebu. Pokud se použijí nesolené arašídy, tak se dá tento recept považovat i za celkem úsporný.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Komentáře

Merylas

20. 11. 2020 17:11

Pepino.CV: Řekla bych, že kostičky ze starší žemle udělají objem a udrží tvar. A taky třeba z úsporných důvodů, nemusí se dávat tolik ořechů a přidáním se trošku sníží i sladkost a hrudek je větší množství .:-K

Pepino.CV

19. 11. 2020 19:10

Mohu se zeptat proč se do toho přidává ta žemle? Nemám s tím žádné zkušenosti a trochu mě to překvapilo. Děkuji.

evinecky

7. 12. 2018 15:16

Super ! Skvělý nápad. Dělala jsem myslivecké knoflíky a zbyl mi sníh s ořechy, přidala jsem lžíci strouhanky a nemá to
chybu :-! Děkuji a všem doporučuji <3

Merylas

22. 11. 2015 20:03

zuja: U nás taky máme v oblibě, zkusím přidat i to kakao:-)

zuja

21. 11. 2015 18:03

Nejlepší bílkové cukroví, co znám :) Tedy, na přípravu. Nic složitého a ta výsledná chuť překvapí. U nás mizí rychlostí blesku :) Dělám je jen malinko jinak a přidávám 2PL kakaa :)

Merylas

29. 11. 2009 18:57

Magdalénko, nevím jak to popsat, ty žemle tam nejdou vůbec poznat, nějak to splyne dohromady.

magdalenka

29. 11. 2009 18:40

Merylasko, tie žemle sú potom tiež vysušené, alebo ako to vyzerá následne? Ja tento typ cukroví nepoznám, popíš mi, prosím! Ď.

Merylas

29. 11. 2009 18:29

Jani R., ušleháme sníh a pak ještě dále šleháme a po lžících přidáváme cukr.

JanaDorazinova

28. 11. 2009 19:55

"Z bílků si ušleháme sníh a při dalším šlehání přidáváme cukr" Merylas, trochu nějak nechápu, při jakém dalším šlehání přidáme ten cukr?:-O Jinak je to hodně zajímavé s tou žemlí:-)

jana

14. 12. 2008 17:17

ty moje vypadají úplně stejně, ale dávám na 3 bílky 210 g cukru a celkem 180 g sekaných ořechů nebo kokosu, pokrájených rozinek, kand. ovoce - co má kdo rád :-)):-p a nechávám je vystydnout ve vypnuté troubě, krásně se dosuší

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: oříškové cukroví cukroví z lískových oříšku sněhové oříškové cukroví oříškové cukroví z bílků bílkové hrudky oříškové vánoční cukroví oříškové hromádky oříškové sněhové cukroví vanocni cukrovi chrousti vánoční cukroví z lískových oříšků bilkove orechòve hrudky hrudky z corn flakes vanocni cukrovi oriskove oříškový chrousti bílkové oříškové cukroví sněhové oříškové oříškové cukroví s bílků oříškové košíčky chrousti vánoční cukroví šlehání bílků

Suroviny: cukr krupice, ořechy lískové, bílek, žemle

TopRecepty.cz

Oříškové hrudky

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kR06