Jihočeský kynutý koláč

Bibinka Kuchařka: Bibinka

Doba přípravy: 2 hodiny 1 klasický plech Domácí pekárna 32 názorů

Suroviny

200 g polohrubé mouky
150 g hladké mouky
60 g krupicového cukru
200 ml mléka
80 g másla
2 žloutky
1 sáček sušeného droždí (7g)nebo čerstvého 30 g
špetka soli
špetka nastrouhané citronové kůry
špetka zázvoru
DROBENKA:
7 lžic hrubé mouky
3 lžíce másla
5 lžic moučkového cukru
1 lžíce skořice
Jakékoliv ovoce - čím více tím lépe+
vanilkový cukr(měla jsem broskve)
Recept si zatím oblíbilo 32 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Do pekárny dáme suroviny takto: vlažné mléko, žloutky, rozpuštěné máslo, sůl, cukr, zázvor, citronovou kůru, obě mouky a droždí.

  2. Zapneme program na těsto a necháme zpracovávat.

  3. Mezitím si připravíme ovoce na kousky a promícháme ho s vanilkovým cukrem -slušnou vrstvu a potom si uděláme drobenku z mouky, cukru, skořice a másla.

  4. Na plech dáme pečící papír, těsto po ukončení programu dáme na plech(TĚSTO není tuhé, je trochu polotekuté!), namáčíme si ruce a dlaněmi těsto roztahujeme do rohů a po celém plechu stejnoměrně, pak ho přikryjeme a necháme ještě 15 minut kynout.

  5. Po této době nasypeme připravené ovoce s vanilkovým cukrem, posypeme drobenkou a dáme péct do vyhřáté trouby na střední teplotu, asi kolem 20 minut.

Poznámka

Koláč mám z mé kuchařky-je to rodinný recept, už po babičce. Koláč je krásně vlhký, je nadýchaný a moc dobrý! Na ovoci nešetřete, dejte ho co nejvíc!

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 32 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Jihočeský kynutý koláč

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    Minuša:Minušo, děkuji za chválu, potěší to:-K;-) a já mám radost, že chutnal a chutná:yes:

    Odpovědět

  • Minuša Minuša(neregistrovaná)

    Výborný recept!!! Pekla jsem ho podle tohoto receptu již několikrát a musím říct, že lepší recept na kynutý koláč jsem ještě neměla. Navíc je toto množství těsta právě na jeden plech,u jiných receptů jsem vždy řešila co dělat se trochou těsta které zbylo.

    Odpovědět

  • danik83 danik83

    ahojky . děkuji za přijetí a opravdu tento recept je boží :-)) :-)) dneska sem ho opět dělala na zítřek :-))ke kávě :-)) a pro úspěch z dvojté dávky :-)). akorát sem si koupila moc kvasnic :-)) tka to musím nějak líp vypočítat jak tam přidat zbývajicí gramaže jelikož doma sem zjistila že na jednom sáčku je 10g a ty co mám odzkoušené sou po 7g :-) tak asi tam dám celý obsah a dám o skoro polovinu všeho navíc co myslíte? muže to tak být? a u toho čerstvého je to prosím jak ? s tím množstvím píšete že 30g je červtvého ale když je to baleno po 42 g tak je to skoro taky o půlku ingrediencí navíc? mám ztaím v tomto chaos :-)) :-)). příště musím líp číst :-)) ať to mám přesné podle totoho :-)) . děkuji za radu :-). :-)

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    danik83: Dani, vítám tě v naší Topkové rodině jako nového a dalšího člena a přeji ti, aby se ti u nás líbilo;-):-K
    Jsem moc ráda, že jsi poprvé kynuté těsto bravůrně zvládla a díky, že jsi si ho vybrala:yes:

    jarka skrobaková: Jaruško díky, ale tady jsou daleko větší kabrňačky přes sladké dobroty a k těm se nemohu vůbec řadit;-)

    Odpovědět

  • jarka skrobakova jarka skrobakova

    To je nádherný koláč Jani Ty jsi úžasná :yes::yes::-K;-):-p:-p:-p:-p mám uloženo ;-)

    Odpovědět

  • danik83 danik83

    tento receptík sem právě zkoušela včera kombinace ovoce rybiz s broskví a dneska pro uspěch zkouším to jak tam někdo dal i tvaroh ale už teď je těsto super :-)):-):-):-). na to že sem pořádně ještě nedělala kynuté těsto :-)) toto je lehké . :yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    Šlachtice: Šlachtice, bez pekárny 50 minut, pak na něj dej ovoce a drobenku, zapni troubu a než se rozehřeje nechej ještě 10 minut odpočinout;-)

    Odpovědět

  • Šlachtice Šlachtice(neregistrovaný)

    Jak dlouho prosím nechat kynout bez pekárny? děkuji

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    chocolate: chokolate, jsem moc ráda, že jsi ho upekla-díky:yes:

    Odpovědět

  • chocolate chocolate

    Dnes jsem pekla se švestkami, přikládám foto.Těsto je výborné, nadýchané.Doporučuji:yes:.

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    alus.s:Aluš, děkuji za pěkný komentář, jsem potěšená, že chutná a máš pravdu s tím těstem se výborně pracuje aniž by jsi ho podsypávala;-):yes:

    Odpovědět

  • alus.s alus.s

    tak tenhle koláč nemá chybu :yes: :yes: :yes: výborné těsto. Jednou s rebarborou, podruhé s broskvemi a nakonec švestkový. Jen jsem si dala pod ovoce tvaroh. Je VYNIKAJÍCÍ :-p zasloužený bodík

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    Všem moc děkuji a Senky s BÍLKOVOUI, i za krááásné fotky:yes: Jsem moc ráda, že vám koláč chutnal;-)

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    Moc pěkný koláček ten mi utekl a já mám tak ráda koláče s ovocem:-p:-pten ukládám na vyzkoušení!!!;-)+1:yes:

    Odpovědět

  • senky senky

    Snězeno ještě za tepla, opravdu vynikající:yes::-K, budu se k němu vracet často,dodala jsem slíbenou fotku;-)

    Odpovědět

1 2 3

Tématické fráze: kynuty kolac na plech kynutý koláč ze suseneho drozdi kynutý koláč kynutý koláč s broskvemi koláč ze sušeného droždí kynuty broskvový koláč kynuté koláče ze sušeného droždí recept na kynutý koláč kynuté koláče na plech kolač sušene droždi koláče ze sušeného droždí kynuté koláče kynuty kolac s drobenkou švestkový koláč ze sušeného droždí kynuté koláč s broskvemi táč s broskvemi kynutý koláč se sušeného droždí kynutý koláč s broskvema broskvový koláč kynutý kynutý táč s broskvemi

Zapomněl/a jsem heslo