Suroviny pro 5 porcí
5porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 115 kJ / 745 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 6,60 g |
Tuky | 34,42 g |
Vláknina | 16,96 g |
Cholesterol | 102 mg |
Sodík | 4,86 g |
Sůl | 12,10 g |
Sacharidy | 94,81 g |
Postup přípravy
Krok 1: Jazyky vložíme do papiňáku, přidáme očištěnou a oškrábanou zeleninu, oloupanou cibuli překrojenou napůl, odkrojenou citronovou kůru, perníčky, povidla a koření.
Osolíme a zalijeme vodou. Krok 2: Vaříme asi 45 minut doměkka. Krok 3: Jazyky vyndáme a hned prudce zchladíme pod studenou vodou.
Pak je snadno oloupeme. Krok 4: Vývar zahustíme máslovou jíškou a vaříme ještě asi 10 minut.
Vyndáme zeleninu a omáčku přecedíme do jiného kastrolu.
Případně dochutíme solí, přisladíme cukrem, přikyselíme citronovou šťávou nebo octem a nakonec přidáme hrst rozinek. Krok 5: Přidáme obrané, nakrájené maso a prohřejeme. Podáváme s houskovým knedlíkem.
Osolíme a zalijeme vodou. Krok 2: Vaříme asi 45 minut doměkka. Krok 3: Jazyky vyndáme a hned prudce zchladíme pod studenou vodou.
Pak je snadno oloupeme. Krok 4: Vývar zahustíme máslovou jíškou a vaříme ještě asi 10 minut.
Vyndáme zeleninu a omáčku přecedíme do jiného kastrolu.
Případně dochutíme solí, přisladíme cukrem, přikyselíme citronovou šťávou nebo octem a nakonec přidáme hrst rozinek. Krok 5: Přidáme obrané, nakrájené maso a prohřejeme. Podáváme s houskovým knedlíkem.
Zveřejněno 10. 9. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřové jazyky na černo
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2j6P
Moje poznámka
Vepřové jazyky na černo
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2j6P
Nejnovější recepty
Kedlubnová polévka
Přidáno před 7 hodinami
Pavučinkový makový závin.
Přidáno před 18 hodinami
Pizza Valencia
Přidáno před 22 hodinami
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno 2. 5. 2025 11:01
Gravlax vejce
Přidáno 1. 5. 2025 19:16
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno 1. 5. 2025 09:43
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jogurtová bábovka
Cerpes před 19 minutami
Rychlá ořechová bábovka
Anna.Milkova před 43 minutami
Obyčejný hlávkový salát s obyčejnou zálivkou od babičky
Missa25 před 51 minutami
Kefírové lívance II
vavravictoria1 před 1 hodinou
Klasická koprová omáčka s vejcem
frantisek66 před 2 hodinami
Hamburská vepřová kýta
Pisarak před 2 hodinami
Vepřová kotleta s houskovým knedlíkem
Pisarak před 2 hodinami
Toskánský bůček
poirotka před 3 hodinami
Vajíčková tlačenka
pavelcicha před 3 hodinami
Suroviny:
jazyk vepřový,
cibule,
celer,
mrkev,
petržel,
citron,
bobkový list,
koření nové koření,
pepř,
tymián,
povidla švestková,
perníčky,
sůl,
rozinky,
šťáva citronová,
mouka hladká,
máslo
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.