Vajíčková tlačenka

Boubelinda Kuchařka: Boubelinda

Studená kuchyně 50 názorů

Suroviny

5 vajec uvařených na tvrdo
200 g točeného salámu nebo gothaje
2 kyselé okurky
1 cibule
1 sklenička moravanky i s nálevem (já vyndávám feferonku)
200 g Majolky®
1 želatina na vaječnou tlačenku
Recept si zatím oblíbilo 42 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Nálev z moravanky si dáme stranou. Všechny suroviny nakrájíme na malé kostičky, včetně těch z moravanky. Všechno osolíme a opepříme a přidáme majolku.

  2. Želatinu si uvaříme dle návodu i s nálevem z moravanky. Počkáme až trochu vychladne, nalijeme ke všem surovinám a zamícháme. Dáme do srnčího hřbetu, do kterého jsme si dali igelitový sáček a necháme min. 3 hodiny ztuhnout v ledničce - nejlépe do 2 dne.

  3. Podáváme nakrájené na plátky jako svačinku s rohlíkem. Pokud koupíme normální želatinu (ne dortovou), tak tekutiny dávám 2dcl + nálev z moravanky a nechám povařit jen chviličku, ale stále míchám.

Poznámka

Místo moravanky může být i hradišťanka. Myslím, že jsou stejné.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 1 609 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Vajíčková tlačenka

  • Hanka Hanka(neregistrovaná)

    Hanka: Ano, p. Hanko,co píšete --je to pravda.také jsem byla v Pramenu..a recept je původní jak píšete..já ji teda dělám jedině tak pořád....:-)

    Odpovědět

  • Hanka Hanka(neregistrovaná)

    Do pravé vajíčkové tlačenky která se dříve dělávala ve výrobnách a prodávala v celé republice nepatřil salám, ani hořčice..a dávala se nakladaná kapie..a kořenová zelenina... po troškách...mám recept profesionální, jak se vyráběla v pramenu v lahůdkách kdys..a to se dával výrobní aspik....tak ten se nahradí želatinou....ale nakonec je na každém co si tam dá...dobrou chut..

    Odpovědět

  • Libor Libor(neregistrovaný)

    Jelikož nám ostré nevadí, přidám i feferonku. Aby tlačenka nebyla jak hopík, dám jen nálev ze zeleniny a víc Majolky®, přidám lžičku hořčice.Protože zbytek rodiny žije zdravě a zůstávají po nich vaničky od ramy a jiných sajrajtů, nepotřebuji žádné formičky, tak tlačenku dávám do nich.

    Odpovědět

  • Karla Karla(neregistrovaná)

  • spagetka spagetka

    maris: Z hlavy to fakt teď neřeknu, až budu přesně vědět, napíšu, ale fakt jsem si toho všimla. A ofotím to pak

    Odpovědět

  • maris maris

    spagetka: špagi - které obaly ? Můžeš upřesnit ? I fotky ?:-O, já jsem se s tím ještě nesetkala, nebo jsem si nevšimla.:-8

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Souhlas s Janatkou, spousta receptů je na různých baleních výrobků a nevidím v tom nic špatného. Mimochodem, a co když se tenhle recept dostal na želatinu až po uveřejnění tohoto receptu? To by naopak autorka měla něco dostávat, jasně, že to nepůjde, ale.....
    Jinak vím, že spousta obalů má recepty stažené právě odsud, někdy tam jsou totiž i mikrofotky ;-);-);-);-)

    Odpovědět

  • janatka janatka

    Straslipka Martin::-O No nevím proč se s tímto receptem nepodělit, vždyť každý želatinu nekupuje a tudíš si recept nepřečte!!

    Odpovědět

  • Jitulka74 Jitulka74(neregistrovaný)

    Já dávám místo Moravanky 1skleničku hrášku s mrkví a k tomu okurky a do želatiny přidávám 1kostku masoxu a majonézu dělám vlastní. Nechci rýpat, ale je tam psaný salám, ale nevidím tam ani jednu kostičku :-) . Tlačenka je moc dobrá a za chvilku je po ní. Zrovna před třemi dny jsem ji dělala, měli jsme dva srnčí hřbety a druhý den už nebyla :-)

    Odpovědět

  • Straslipka Martin Straslipka Martin

    No nevím.....Tenhle recept je na každém pytlíčku želatiny na vajíčkovou tlačenku,který koupíte v drogerii za 12,- Kč.....Nevím proto,co to dělá tady...:no:

    Odpovědět

  • janatka janatka

    je dobrá dělám ji občas-v sobotu měl soused narozeniny,tak se snědla dost rychle:yes:jo a tu feferonku tak rozkrájím na malé kousky a bylo to mírně ostřejší

    Odpovědět

  • Jaruš Jaruš(neregistrovaný)

    je skvělá :-p:yes:,hned je pryč :-D a v tom srnčím hřbetu též dělám :yes::-K;-)

    Odpovědět

  • Petra Petra(neregistrovaná)

    Úžasné :-) Mňam :-)

    Odpovědět

  • jankohrasko jankohrasko

    super tláča-pouze nepoužívat hradištanku je dost ostrá tak to pak děti nechtěj papat.

    Odpovědět

  • Boubelinda Boubelinda(autorka receptu)

    magdalenko děkuji za pochvalu receptíku.:-K

    Odpovědět

1 2 3 4

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: vajíčkový aspik recept na vajíčkovou tlačenku vaječná tlačenka vajčkova tlačenka želatina na vajíčkovou tlačenku salamova tlacenka salámová tlačenka recept výroba tlačenky vajickovatlacenka vajickova zelatina vajíčkový hřbet želatinová tlačenka tlačenka recept sýrová tlačenka vajickova rolada vaječná tlačenka recept výroba vaječné tlačenky domácí výroba šunky vaječný hřbet výroba domácí šunky

Zapomněl/a jsem heslo