Hamburská vepřová kýta

maris Kuchařka:

Vepřové maso 102 názorů

568

Suroviny

1 kg vepřové kýty (já ale použila plec)
kyselé okurky
1 párek
3 mrkve
1/2 celeru
petržel
malá cibule
nové koření
celý pepř
bobkový list
sůl
100 g slaniny
smetana
citron
lžíce hladké mouky
1 lžička hořčice
cukr
olej
máslo
Recept si zatím oblíbilo 68 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso prošpikujeme nakrájenými okurkami,částí slaniny a párkem. V kastrolu rozehřejeme trochu oleje a lžíci másla, přidáme kostičky zbylé slaniny a necháme chvíli opékat. Přidáme nakrájenou zeleninu, cibuli a všechno koření a smažíme asi 5 minut.

  2. Vložíme maso a zprudka ze všech stran opečeme. Podlijeme vodou, přikryjeme a dusíme. Měkké maso vyjmeme, rozmícháme mouku v trošce studené vody, přilijeme k omáčce a provaříme.

  3. Nakonec zjemníme smetanou, dochutíme citronem, cukrem, můžeme přidat lžičku hořčice. Omáčku rozmixujeme. Maso nakrájíme na plátky a servírujeme s omáčkou a houskovým knedlíkem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 2 120 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Hamburská vepřová kýta

  • maris maris(autorka receptu)

    Alena: děkuju, to mě moc těší:-K

    Odpovědět

  • Alena Alena(neregistrovaná)

    Výborný recept, u nás to miluje celá rodina <3<3<3 Děkuji!!!

    Odpovědět

  • maris maris(autorka receptu)

    Vladimír 50: dobré vylepšení:yes:, děkuju:-)

    Odpovědět

  • Vladimír 50 Vladimír 50(neregistrovaný)

    Výborný recept,do rozmixované omáčky dávám nadrobno krájené všechno,co je v mase,i kousek okurky.Hezky to vypadá,chutná ještě líp.Vyzkoušeno 45 let.:-K:-K:yes:

    Odpovědět

  • Gregor Gregor

    Dnes vařily . Moc dobré :yes:

    Odpovědět

  • maris maris(autorka receptu)

    markol: to mám radost;-):-)

    Odpovědět

  • markol markol(neregistrovaný)

    neskutečné blaho v puse jen tak dál <3

    Odpovědět

  • maris maris(autorka receptu)

    Lucka 66: to mě těší, že chutnalo;-), díky:-)

    Odpovědět

  • Lucka 66 Lucka 66

    myslela jsem že svíčková je nejlepší omáčka na světě ale hamburská je ještě lepší vživotě jsem lepší omáčku nejedla byla jsem překvapená jaká to je mňamina měli jsme jí dnes k obědu a moc jsme si pochutnali. děkuji za výbornou inspiraci :-):-):yes::-))

    Odpovědět

  • Lucka Lucka(neregistrovaná)

  • clupmi clupmi

  • maris maris(autorka receptu)

    aknel1: děkuji, to mě potěšilo po ránu;-):-)

    Odpovědět

  • aknel1 aknel1

    Podle Vašeho receptu už vařím poněkolikáté, také dnes. Už se těším na oběd. Príma recept. Děkuji

    Odpovědět

  • maris maris(autorka receptu)

    misak.nb: díky;-):-):-))

    Odpovědět

  • misak.nb misak.nb(neregistrovaný)

    Těšil jsem se, že by to mohl být dobrý recept a výsledek je fantastický! Přidal jsem navíc pět kuliček jalovce. Mouku nerozmíchávejte v hrnečku, ale rovnou nasypte do hrnce a rozmixujte, ušetříte upatlaný hrníček od mouky.

    Odpovědět

1 2 3 4 6 7

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo