Hamburská vepřová kýta

maris Kuchařka: maris

Vepřové maso 110 názorů

Suroviny

1 kg vepřové kýty (já ale použila plec)
kyselé okurky
1 párek
3 mrkve
1/2 celeru
petržel
malá cibule
nové koření
celý pepř
bobkový list
sůl
100 g slaniny
smetana
citron
lžíce hladké mouky
1 lžička hořčice
cukr
olej
máslo
Recept si zatím oblíbilo 95 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso prošpikujeme nakrájenými okurkami, částí slaniny a párkem. V kastrolu rozehřejeme trochu oleje a lžíci másla, přidáme kostičky zbylé slaniny a necháme chvíli opékat. Přidáme nakrájenou zeleninu, cibuli a všechno koření a smažíme asi 5 minut.

  2. Vložíme maso a zprudka ze všech stran opečeme. Podlijeme vodou, přikryjeme a dusíme. Měkké maso vyjmeme, rozmícháme mouku v trošce studené vody, přilijeme k omáčce a provaříme.

  3. Nakonec zjemníme smetanou, dochutíme citronem, cukrem, můžeme přidat lžičku hořčice. Omáčku rozmixujeme. Maso nakrájíme na plátky a servírujeme s omáčkou a houskovým knedlíkem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 806 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Hamburská vepřová kýta

  • maris maris(autorka receptu)

    kokdaj: mám radost a moc děkuju:-K

    Odpovědět

  • kokdaj kokdaj

    Dělal jsem dobrota za mě 10 z 10 :yes:

    Odpovědět

  • hosta hosta(moderátorka)

    Diskuze nesouvisející s receptem byla přesunuta sem https://www.toprecepty.cz/df_forum.php?forum=4701

    Odpovědět

  • hospodyne hospodyne

    casino: Já jsem si zvykla vařit brambory v PH, protože manžel chodil domů na oběd, ale nebyl pro to fixní čas. A večeře zas, že jsme byli dlouho na zahrádce...Teď jsme v důchodu, čas nám neporoučí, ale...Maso v tom moc nedělám, vývary či polévky už vůbec, jen luštěniny. Asi tak, každý si to svoje jednání nějak zdůvodní.:-):-) Ale obecně vzato, nejradši se dívám, co se v hrncích děje.

    Odpovědět

  • casino casino

    hospodyne:
    No, není nad možný přímý kontakt s jídlem a proto páně Papinův vynález používám akorát když tlampače venku hlásají, že zase nepoteče kohoutková, tak že abychom nezůstali na suchu... :-8
    Do hrnce na plotně dám trochu vody, do varné konvice jí dám trochu víc, a než to obé začne vřít tak mám brambory nachystané a šup s nimi do VROUCÍ vody v hrnci a doliji podle potřeby VROUCÍ vodou z konve... ...a za chvilku je uvaříno :yes:

    Odpovědět

  • hospodyne hospodyne

    Santte: papiňák je dobrá věc. Někdy. Moje zkušenost je, kus masa vcelku je z něj sušší, proto bych jej v tomto případě nepoužila. U plátků či kostek to není tak znát. Kýtu, plec nebo kotletu vcelku se vyplatí " mořit" v troubě či na sporáku, i když to déle trvá.
    Třeba brambory jsem v obyčejném hrnci vařila naposledy asi před 40ti lety. Samozřejmě přeháním. V papiňáku vařím 3 minuty a nechám 5-6 minut dojít. Nerozvařené, prostě akorát.

    Odpovědět

  • maris maris(autorka receptu)

    Santte: záleží na kvalitě masa, ale cca hodinu - i víc. Papiňák nepoužívám, tak moc neporadím:-8

    Odpovědět

  • Santte Santte

    Chci se zeptat, bude to blbý dotaz, ale jak dlouho se to maso dusí? Je to nějakou dobu co jsem dělala kus masa v celku. Mohu vše udělat v papináku? Takovej kus masa má být zalitý vodou uplně, nebo jen tak do půlky... ??? kolik vody asi. Díky moc ;-)

    Odpovědět

  • maris maris(autorka receptu)

    Alena: děkuju, to mě moc těší:-K

    Odpovědět

  • Alena Alena(neregistrovaná)

    Výborný recept, u nás to miluje celá rodina <3<3<3 Děkuji!!!

    Odpovědět

  • maris maris(autorka receptu)

    Vladimír 50: dobré vylepšení:yes:, děkuju:-)

    Odpovědět

  • Vladimír 50 Vladimír 50(neregistrovaný)

    Výborný recept,do rozmixované omáčky dávám nadrobno krájené všechno,co je v mase,i kousek okurky.Hezky to vypadá,chutná ještě líp.Vyzkoušeno 45 let.:-K:-K:yes:

    Odpovědět

  • Gregor Gregor

    Dnes vařily . Moc dobré :yes:

    Odpovědět

  • maris maris(autorka receptu)

    markol: to mám radost;-):-)

    Odpovědět

  • markol markol(neregistrovaný)

    neskutečné blaho v puse jen tak dál <3

    Odpovědět

1 2 3 5 6 8

Tématické fráze: hamburská omáčka veprova kyta vepřová kýta recepty recepty z vepřové kýty hamburská pečeně hamburska omacka recept vepřová kýta recept recepty vepřová kýta recept veprova kyta recept na hamburskou kýtu hamburska veprova pecene omáčka z vepřové kýty kýta hamburska veprova omacka recept na hamburskou omáčku vepřová kýta omáčka kýta recepty recepty z kýty omacka z kyty recept z vepřove kýty

Zapomněl/a jsem heslo