Hamburská vepřová kýta

maris Kuchařka: maris

Vepřové maso 107 názorů

Suroviny

1 kg vepřové kýty (já ale použila plec)
kyselé okurky
1 párek
3 mrkve
1/2 celeru
petržel
malá cibule
nové koření
celý pepř
bobkový list
sůl
100 g slaniny
smetana
citron
lžíce hladké mouky
1 lžička hořčice
cukr
olej
máslo
Recept si zatím oblíbilo 73 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso prošpikujeme nakrájenými okurkami,částí slaniny a párkem. V kastrolu rozehřejeme trochu oleje a lžíci másla, přidáme kostičky zbylé slaniny a necháme chvíli opékat. Přidáme nakrájenou zeleninu, cibuli a všechno koření a smažíme asi 5 minut.

  2. Vložíme maso a zprudka ze všech stran opečeme. Podlijeme vodou, přikryjeme a dusíme. Měkké maso vyjmeme, rozmícháme mouku v trošce studené vody, přilijeme k omáčce a provaříme.

  3. Nakonec zjemníme smetanou, dochutíme citronem, cukrem, můžeme přidat lžičku hořčice. Omáčku rozmixujeme. Maso nakrájíme na plátky a servírujeme s omáčkou a houskovým knedlíkem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 2 729 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Hamburská vepřová kýta

  • hospodyne hospodyne

    casino: Já jsem si zvykla vařit brambory v PH, protože manžel chodil domů na oběd, ale nebyl pro to fixní čas. A večeře zas, že jsme byli dlouho na zahrádce...Teď jsme v důchodu, čas nám neporoučí, ale...Maso v tom moc nedělám, vývary či polévky už vůbec, jen luštěniny. Asi tak, každý si to svoje jednání nějak zdůvodní.:-):-) Ale obecně vzato, nejradši se dívám, co se v hrncích děje.

    Odpovědět

  • casino casino

    hospodyne:
    No, není nad možný přímý kontakt s jídlem a proto páně Papinův vynález používám akorát když tlampače venku hlásají, že zase nepoteče kohoutková, tak že abychom nezůstali na suchu... :-8
    Do hrnce na plotně dám trochu vody, do varné konvice jí dám trochu víc, a než to obé začne vřít tak mám brambory nachystané a šup s nimi do VROUCÍ vody v hrnci a doliji podle potřeby VROUCÍ vodou z konve... ...a za chvilku je uvaříno :yes:

    Odpovědět

  • hospodyne hospodyne

    Santte: papiňák je dobrá věc. Někdy. Moje zkušenost je, kus masa vcelku je z něj sušší, proto bych jej v tomto případě nepoužila. U plátků či kostek to není tak znát. Kýtu, plec nebo kotletu vcelku se vyplatí " mořit" v troubě či na sporáku, i když to déle trvá.
    Třeba brambory jsem v obyčejném hrnci vařila naposledy asi před 40ti lety. Samozřejmě přeháním. V papiňáku vařím 3 minuty a nechám 5-6 minut dojít. Nerozvařené, prostě akorát.

    Odpovědět

  • maris maris(autorka receptu)

    Santte: záleží na kvalitě masa, ale cca hodinu - i víc. Papiňák nepoužívám, tak moc neporadím:-8

    Odpovědět

  • Santte Santte

    Chci se zeptat, bude to blbý dotaz, ale jak dlouho se to maso dusí? Je to nějakou dobu co jsem dělala kus masa v celku. Mohu vše udělat v papináku? Takovej kus masa má být zalitý vodou uplně, nebo jen tak do půlky... ??? kolik vody asi. Díky moc ;-)

    Odpovědět

  • maris maris(autorka receptu)

    Alena: děkuju, to mě moc těší:-K

    Odpovědět

  • Alena Alena(neregistrovaná)

    Výborný recept, u nás to miluje celá rodina <3<3<3 Děkuji!!!

    Odpovědět

  • maris maris(autorka receptu)

    Vladimír 50: dobré vylepšení:yes:, děkuju:-)

    Odpovědět

  • Vladimír 50 Vladimír 50(neregistrovaný)

    Výborný recept,do rozmixované omáčky dávám nadrobno krájené všechno,co je v mase,i kousek okurky.Hezky to vypadá,chutná ještě líp.Vyzkoušeno 45 let.:-K:-K:yes:

    Odpovědět

  • Gregor Gregor

    Dnes vařily . Moc dobré :yes:

    Odpovědět

  • maris maris(autorka receptu)

    markol: to mám radost;-):-)

    Odpovědět

  • markol markol(neregistrovaný)

    neskutečné blaho v puse jen tak dál <3

    Odpovědět

  • maris maris(autorka receptu)

    Lucka 66: to mě těší, že chutnalo;-), díky:-)

    Odpovědět

  • Lucka 66 Lucka 66

    myslela jsem že svíčková je nejlepší omáčka na světě ale hamburská je ještě lepší vživotě jsem lepší omáčku nejedla byla jsem překvapená jaká to je mňamina měli jsme jí dnes k obědu a moc jsme si pochutnali. děkuji za výbornou inspiraci :-):-):yes::-))

    Odpovědět

  • Lucka Lucka(neregistrovaná)

1 2 3 5 6 8

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: hamburská omáčka veprova kyta vepřová kýta recepty recepty z vepřové kýty hamburská pečeně vepřová kýta recept recepty vepřová kýta hamburska omacka recept recept veprova kyta recept na hamburskou kýtu omáčka z vepřové kýty kýta hamburska veprova pecene hamburska veprova omacka kýta recepty recepty z kýty recept na hamburskou omáčku omacka z kyty vepřová kýta omáčka recept z vepřove kýty

Zapomněl/a jsem heslo