Hamburská vepřová kýta
Plátek dušené vepřové kýty přelitý krémovou omáčkou, to je hamburská pečeně. Maso je šťavnaté, protýkané uzeninou a kyselou okurkou. Omáčka má jemnou pikantní chuť a hustší konzistenci. Hamburskou kýtu si můžete doma připravit jako sváteční rodinné jídlo, výborná je s knedlíkem.
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 9 718 kJ / 2 323 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 232,68 g |
Tuky | 135,08 g |
Vláknina | 21,60 g |
Cholesterol | 510 mg |
Sodík | 3,21 g |
Sůl | 7,59 g |
Sacharidy | 34,42 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
12. 3. 2022 12:46
Ten recept má jednu obrovskou chybu, a to tu, že pomocí copy/paste nejde ten poslení záběr šoupnout rovnou na talíř!!!
12. 3. 2022 09:28
14. 1. 2022 18:39
Dneska jsem vařila.Naprosto skvělá :)
29. 12. 2021 09:54
Děti si 2x přidali, tak moc jim chutnalo.
1. 6. 2021 15:29
No tahle omáčka se vaří napříč republikou a bude to podobné jako s gulášem či svíčkovou,každý má zaručeně ten nejlepší recept a vychytávku,,,,potom něco káže norma jak ji tu někdo zmíňuje a něco jiného jsou různé přídavky-někdo rád víc zeleniny,jinéj nemusí špek atd...Za mne nikdy se nemá ani náznakem podobat svíčkové na smetaně,má být spíš smetanová s chutí po mase a s vložkou okurek a šunky,ale spíš neutrální-né nějak výrazně zauzenou...tenhle recept je z těch lepších i když já koření zásadně do sítka (mixer ho ne vždy úplně rozbije a mám doma frňáky na kousky koření,ale to jen na okraj) za mne
8. 3. 2021 18:28
Maty637: děkuju za krásný komentář, mám radost
7. 3. 2021 18:33
Dnes jsem dělal poprvé s menšími úpravami. Nedával jsem párek, jenom jsem prošpikoval okurkou a slaninou. A nedával jsem mouku. Omáčka byla sama o sobě dost hustá. Nakonec jsem do omáčky přidal nakrajenou okurku a šunku. A....
Přivodil jsem si gastroorgasmus.
Omáčka byla absolutně skvělá. Relativně nenáročné na přípravu a výsledek ohromující.
2. 11. 2020 12:39
Wikki: moc mě to těší - děkuju
2. 11. 2020 11:45
Dnes dělám opět k obědu. Pro změnu s kuřecím masem, u nás má omáčka velký úspěch.
12. 7. 2020 20:15
Metempsicosi: já dávám vždycky smetanu na šlehání - min. 33%. Mně přijde, že smetana na vaření - 12% jídlu vůbec nic nedá,
ale záleží na každém, jakou si vybere. Ta na šlehání rozhodně omáčku víc ohladí, zjemní.
12. 7. 2020 20:07
Dobrý den. Mohu se prosím zeptat jakou dáváte smetanu? Myslím kolika procentní? Moc děkuji za odpověď.
12. 7. 2020 11:14
Kike Ciperka: moc děkuji, mám radost, že se u vás recept zabydlel
8. 7. 2020 14:34
Dělám už po páté podle tohohle receptu a fakt TOP!
Přidávám víc zeleniny , protože to hned zmizne z hrnce
Dnes jsem to udělala na oběd a k tomu těstoviny to dcera miluje !
12. 6. 2020 07:07
hospodyne: Neříkám, že staré normy jsou špatné, ale že není nic špatného neřídit se jimi do puntíku. Není to přece zákon! Už proto, že suroviny nejsou nikdy úplně totožné chuti (mrkev, víno, hořčice ad.) a jídlo chutná v konečném výsledku vždy o fousek jinak. Pokud mám pocit, že je málo slané, tak ho přisolím, i když norma mi udává množství soli (ale i sůl je každá trochu jinak "slaná"). Pokud si myslím, že maso je málo měkké, tak ho peču déle, než mi recept doporučuje atd. atd.
Opravdu nechápu připomínky typu norma z roku toho a toho stanoví, že hamburská se musí připravovat z vepřové kýty, tak se nesmí připravovat z plecka! Proč? "Svíčkovou" taky většina z nás nedělá z hovězí svíčkové a dost pochybuju o tom, že ji tak dříve v restauracích připravovali. Ani dnes, ani dříve - nepamatuji si, že bych ji někde takhle připravenou jedla.
11. 6. 2020 22:17
To já zas Receptury.... s láskou opečovávám, nejednou mi vytrhly trn z paty, když vařím pro hodně lidí. Myslím, že hospodská strava neblahé paměti nebyla o špatných normách či surovinách, ale o špatných kuchařích. A ti , bohužel, nevymřeli dodneška.
PS: některé zdejší "inovace" klasických receptů jsou docela pozoruhodné
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více

Lotus mini cheesecake
Přidáno před 34 minutami

Svíčková polévka s nudlemi
Přidáno před 1 hodinou

Vepřové kostky na argentinském koření
Přidáno před 3 hodinami

Mechový dort (se špenátem)
Přidáno před 21 hodinami

Salko roláda
Přidáno 21. 5. 2022 12:16

Ořechové řezy s pudinkovo-tvarohovým krémem
Přidáno 21. 5. 2022 07:40
Právě bylo uvařeno:

Vepřové kostky na leču
uvařil/a Kozlik213
před 1 hodinou

Jablková buchta s tvarohem
uvařil/a Tjadja
před 1 hodinou

Pizza jako z pizzerie
uvařil/a Petaja
před 2 hodinami

Zimní polévka z mrkve a červené čočky
uvařil/a Katymaty
před 2 hodinami

Ovocné péřové knedlíky
uvařil/a Daduse
před 3 hodinami

Kváskové lívance
uvařil/a Kika95
před 4 hodinami

Zasněžená rybízová buchta - báječná a rychlá
uvařil/a vcastkov
před 15 hodinami

Halušky se zelím a uzeným
uvařil/a sabatova.daniela@tiscali.cz
před 15 hodinami

Zelí, houby a těstoviny z jednoho hrnce
uvařil/a Elivet
před 16 hodinami

Kynutý ovocný koláč s tvarohem
uvařil/a Ellen1
před 16 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: hamburská omáčka veprova kyta vepřová kýta recepty recepty z vepřové kýty hamburská pečeně hamburska omacka recept vepřová kýta recept recepty vepřová kýta recept na hamburskou kýtu recept veprova kyta hamburska veprova pecene omáčka z vepřové kýty kýta hamburska veprova omacka recept na hamburskou omáčku vepřová kýta omáčka kýta recepty recepty z kýty omacka z kyty recept z vepřove kýty
Suroviny: kýta vepřová, okurky sterilované, párky, mrkev, celer, petržel, cibule, koření nové koření, pepř celý, bobkový list, sůl, slanina, smetana, citron, mouka hladká, hořčice, cukr, olej, máslo
Hamburská vepřová kýta
Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pY91
131 názorů