Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hamburská vepřová kýta

Plátek dušené vepřové kýty přelitý krémovou omáčkou, to je hamburská pečeně. Maso je šťavnaté, protýkané uzeninou a kyselou okurkou. Omáčka má jemnou pikantní chuť a hustší konzistenci. Hamburskou kýtu si můžete doma připravit jako sváteční rodinné jídlo, výborná je s knedlíkem.

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 90 min

90 min (90 min příprava)

25. 8. 2008 20:27

Suroviny

Tento recept najdete
v nové kuchařce!

Naše kuchařka obsahuje
150 nejlepších receptů
včetně tohoto.

Naše kuchařka

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie9 718 kJ / 2 323 kcal
Bílkoviny232,68 g
Tuky135,08 g
Vláknina21,60 g
Cholesterol 510 mg
Sodík 3,21 g
Sůl7,59 g
Sacharidy34,42 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Franta02

12. 3. 2022 12:46

Ten recept má jednu obrovskou chybu, a to tu, že pomocí copy/paste nejde ten poslení záběr šoupnout rovnou na talíř!!! :-D:-D:-D

Marie Svarcova

12. 3. 2022 09:28

:-)<3:yes::yes::-K

Sindy25

14. 1. 2022 18:39

Dneska jsem vařila.Naprosto skvělá :)

Lunkas

29. 12. 2021 09:54

Děti si 2x přidali, tak moc jim chutnalo.

radekhk radekhk

1. 6. 2021 15:29

No tahle omáčka se vaří napříč republikou a bude to podobné jako s gulášem či svíčkovou,každý má zaručeně ten nejlepší recept a vychytávku,,,,potom něco káže norma jak ji tu někdo zmíňuje a něco jiného jsou různé přídavky-někdo rád víc zeleniny,jinéj nemusí špek atd...Za mne nikdy se nemá ani náznakem podobat svíčkové na smetaně,má být spíš smetanová s chutí po mase a s vložkou okurek a šunky,ale spíš neutrální-né nějak výrazně zauzenou...tenhle recept je z těch lepších i když já koření zásadně do sítka (mixer ho ne vždy úplně rozbije a mám doma frňáky na kousky koření,ale to jen na okraj) za mne :yes::yes::yes:

maris maris

8. 3. 2021 18:28

Maty637: děkuju za krásný komentář, mám radost:-K:-K:-K

Maty637

7. 3. 2021 18:33

Dnes jsem dělal poprvé s menšími úpravami. Nedával jsem párek, jenom jsem prošpikoval okurkou a slaninou. A nedával jsem mouku. Omáčka byla sama o sobě dost hustá. Nakonec jsem do omáčky přidal nakrajenou okurku a šunku. A....
Přivodil jsem si gastroorgasmus.:-O
Omáčka byla absolutně skvělá. Relativně nenáročné na přípravu a výsledek ohromující.

maris maris

2. 11. 2020 12:39

Wikki: moc mě to těší - děkuju:-K

Wikki

2. 11. 2020 11:45

Dnes dělám opět k obědu. Pro změnu s kuřecím masem, u nás má omáčka velký úspěch.:yes:

maris maris

12. 7. 2020 20:15

Metempsicosi: já dávám vždycky smetanu na šlehání - min. 33%. :-8 Mně přijde, že smetana na vaření - 12% jídlu vůbec nic nedá,:-) ale záleží na každém, jakou si vybere. Ta na šlehání rozhodně omáčku víc ohladí, zjemní. ;-)

Metempsicosi Metempsicosi

12. 7. 2020 20:07

Dobrý den. Mohu se prosím zeptat jakou dáváte smetanu? Myslím kolika procentní? Moc děkuji za odpověď. :-)

maris maris

12. 7. 2020 11:14

Kike Ciperka: moc děkuji, mám radost, že se u vás recept zabydlel;-):-)

Kike Ciperka Kike Ciperka

8. 7. 2020 14:34

Dělám už po páté podle tohohle receptu:-) a fakt TOP!<3<3
Přidávám víc zeleniny , protože to hned zmizne z hrnce :-D
Dnes jsem to udělala na oběd a k tomu těstoviny to dcera miluje !<3:-K

Dajda Dajda

12. 6. 2020 07:07

hospodyne: Neříkám, že staré normy jsou špatné, ale že není nic špatného neřídit se jimi do puntíku. Není to přece zákon! Už proto, že suroviny nejsou nikdy úplně totožné chuti (mrkev, víno, hořčice ad.) a jídlo chutná v konečném výsledku vždy o fousek jinak. Pokud mám pocit, že je málo slané, tak ho přisolím, i když norma mi udává množství soli (ale i sůl je každá trochu jinak "slaná"). Pokud si myslím, že maso je málo měkké, tak ho peču déle, než mi recept doporučuje atd. atd.
Opravdu nechápu připomínky typu norma z roku toho a toho stanoví, že hamburská se musí připravovat z vepřové kýty, tak se nesmí připravovat z plecka! Proč? "Svíčkovou" taky většina z nás nedělá z hovězí svíčkové a dost pochybuju o tom, že ji tak dříve v restauracích připravovali. Ani dnes, ani dříve - nepamatuji si, že bych ji někde takhle připravenou jedla. ;-)

hospodyne

11. 6. 2020 22:17

To já zas Receptury.... s láskou opečovávám, nejednou mi vytrhly trn z paty, když vařím pro hodně lidí. Myslím, že hospodská strava neblahé paměti nebyla o špatných normách či surovinách, ale o špatných kuchařích. A ti , bohužel, nevymřeli dodneška.
PS: některé zdejší "inovace" klasických receptů jsou docela pozoruhodné:-D

1 2 3 4 5 7 9

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Josef Maršálek

nově v eshopu

Do obchodu

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e‑mailem. Vaše Marie Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: hamburská omáčka veprova kyta vepřová kýta recepty recepty z vepřové kýty hamburská pečeně hamburska omacka recept vepřová kýta recept recepty vepřová kýta recept na hamburskou kýtu recept veprova kyta hamburska veprova pecene omáčka z vepřové kýty kýta hamburska veprova omacka recept na hamburskou omáčku vepřová kýta omáčka kýta recepty recepty z kýty omacka z kyty recept z vepřove kýty

Suroviny: kýta vepřová, okurky sterilované, párky, mrkev, celer, petržel, cibule, koření nové koření, pepř celý, bobkový list, sůl, slanina, smetana, citron, mouka hladká, hořčice, cukr, olej, máslo

TopRecepty.cz

Hamburská vepřová kýta

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pY91