Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Marcipán (mléčná hmota)

Mléčná modelovací hmota je lahodná náhrada za klasický marcipán, který ne každý může konzumovat kvůli obsahu mandlí. Pokud do mléčné hmoty přidáte i kapku mandlového aroma, získáte takzvaný falešný marcipán.

Hodnocení receptu je 5,0 (65×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 20 min

20 min (20 min příprava)

31. 1. 2009 22:28

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Nutriční hodnoty

Energie5 092 kJ / 1 217 kcal
Bílkoviny30,00 g
Tuky13,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 60 mg
Sodík 350 mg
Sůl0,80 g
Sacharidy245,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Dělám z této hmoty kytičky, postavičky, prostě vše a taky s ní potahuji dorty.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Verka1259

23. 9. 2023 10:27

Musím pochvalit. Zkoušela jsem už mraky marcipanu a s tím vašim se nejlip pracovalo😍

cathleen cathleen (moderátorka)

18. 5. 2023 07:00

LIDKA: na omluvu tazatelky musím dodat, že o tom, jak vpracovávat vodu do hmoty (po troše a to o namočených rukách) jsem včera do postupu dopsala já, podle tvého popisu v jednom starém komentáři pod receptem.
Nevěděla jsem, jestli přijdeš odpovědět, téměř tě tu nevidam. Díky, žes přišla poradit :-K

LIDKA LIDKA

17. 5. 2023 16:59

saryk: saryk: Poslední dotaz tu byl v r.2018,tak nevím o co jde. A k tomu množství vody, nikdo Vám neřekne přesně množství vody ,ani cukráři. Pracovala jsem v cukrárně a taky jsme vodu přidávali po trošce a v receptu je jasně psané že se přidává po trošce, dokud není hmota zpracovaná (máte tam napsané jak se to zkouší). Do receptů na kynuté buchty taky píšou že se mlíko přidává dle potřeby. Tak nevím o co Vám jde.

saryk

17. 5. 2023 12:22

To opravdu není paní Lidka nebo někdo schopný napsat alespoň orientační množství té vody? Pokud je to léta používaný recept, tak už musí být přece jasné kolik vody na jaké množství. Opravdu mě udivuje ta neochota neodpovědět, ikdyž se tu někdo ptal jestli ty trošky dávat po lžičkách. Stále stejná odpověď. Nejde to určit. Nemůžete to prosím někdo napsat?

helusa27 helusa27

7. 4. 2018 00:14

Takže 50 ml vody napoprvé bylo moc, dodělala jsem na 30 dkg cukr moučka a necelých 15 dkg sušeného mléka (asi BoheMilk z kauflandu). Pak je to konečně jako plastelína. Zpracovávám rukama "zamoučenýma" cukrem moučkou. Chuťově výborné, jen recept s množstvím typu "trochu vody, zkoušejte a uvidíte" je pro začátečníka jak rybí stehno. Nenechte se odradit, nechte robot hnětat déle, ono to tu tekutinu vstřebá a až pak přidávejte. Neuspěchat. Pak to zase celkem vysychá, je lepší to mít přikryté. Formovala jsem vykrajovátky, formičkami ze silikonu. Zbytek jsem dala do mrazáku. Jsem cukrářstvím nepolíbená, tak to trvalo.

Báří

18. 11. 2017 19:43

Dobrý den,
chtěla jsem se zeptat, ten marcipán barvíte klasickým práškovým potravinářským barvivem nebo takovým tím tekutým či jinak? A barvivo přimícháváte přímo do hmoty nebo jak? A když uděláte hmotu, tak je marcipán hned lesklý nebo ho ještě potíráte, aby měl lesk? Předem moc děkuji za odpověď :)

Markéta

14. 7. 2017 18:22

Dnes budu dělat poprvé marcipán tak snad se provede :-)

LIDKA LIDKA

7. 7. 2017 07:50

Kristýna : jsem ráda za spokojenost,dělám ho už léta.:-)

Kristýna

6. 7. 2017 18:13

Lepší marcipan jsem nejedla :-) skvěle se sním pracuje,netrhá se a krásně jsem sním potáhla celý dort. Za mne velká spokojenost...moc děkuji.

LIDKA LIDKA

14. 4. 2017 20:33

Verča: Tak to jste mne potěšila,děkuji:-)

Verča

14. 4. 2017 08:45

Paní Lidko, moc děkuji za recept, lepší marcipán jsem nejedla! a všichni jej strašně chválili :-K nehledě na to kolik člověk ušetří :-) odteď ho budu jenom dělat a nekupovat :-) takže ještě jednou děkuji :-)

LIDKA LIDKA

7. 4. 2017 11:18

Eva: Dala jste hodně vody,musíte s vodou opravdu opatrně,teď musíte přidat cukr i sušené mléko a zpracovat znovu.

Eva

7. 4. 2017 11:14

LIDKA: Zdravím, zkoušela jsem Váš marcipán a někde jsem udělala chybu. Hmota je mokrá, hrozně lepkavá, nezpracovatelná a to jsem vodu lila opatrně...Netušíte jak to ještě zachránit? Přidat suš. mléko..? :O

LIDKA LIDKA

14. 2. 2017 20:28

Jara.H.: nemáte zač,jsem ráda že jste byla spokojena:-K

Jara.H.

13. 2. 2017 19:27

V sobotu jsem zkoušela dort potáhnout tímto marcipánem a na něj krtečka,všem moc chutnal a malou moc potěšil.Děkuji za skvělý recept :-K Jara.H

1 2 3 10

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: marcipán recept domácí marcipán na potahování dortů recept na marcipán na zdobení dortů domácí marcipánová hmota mandlová hmota recept na marcipán marcipán marcipanova hmota potahová mléčná hmota na dorty jak obarvit marcipán mandlová hmota recept recept falešný marcipán od markéty marcipánová hmota recept kde koupit marcipán marcipánová hmota prodej marcipánové figurky na dort recept na marcipánovou hmotu od markéty postavicky z marcipánu cukroví z marcipánu gelové barvy na marcipán

Suroviny: cukr moučkový, mléko sušené polotučné, voda

TopRecepty.cz

Marcipán (mléčná hmota)

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zpG8