Marcipán (mléčná hmota)

LIDKA Kuchařka:

Moučníky , Krémy, polevy, náplně, Ostatní 134 názorů

547
Recept si zatím oblíbilo 47 kuchařů

Suroviny

20 dkg mletého cukru
10 dkg sušené polotučné mléko + voda - přidávat opatrně, až vznikne hmota podobná plastelíně.
Recept si zatím oblíbilo 47 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Hmotu zpracovat a když se udělá kulička a nemění tvar, tak je to dobré.

Poznámka

Dělám z této hmoty kytičky, postavičky, prostě vše a taky s ní potahuji dorty.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 25 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Marcipán (mléčná hmota)

  • hanahcotton hanahcotton

    Lucia:Já do mléčné hmoty ještě přidávám pšeničný/kukuřičný sirup, nebo glukózu. To zajistí hmotě elasticitu a modelované růžičky, ani jiné věci nepraskají...;-)

    Odpovědět

  • LIDKA LIDKA

    Lucia - taky dělám z polotučného mléka a nemám vyhraněnou značku,nevím co mohlo způsobit ty bílé tečky a asi byl marcipán málo vypracuvaný,nikdy se mi při krájení neláme,nevím.

    Odpovědět

  • Lucia Lucia

    Dobry vecer mohla by som sa opytat ci zalezi a znacke suseneho mlieka lebo ja ked som robila tak som mala take bodky male ako keby s praskoveho ckru a obe zmesi som osievala cez sitko a ked sa krajal na torte tak sa strasne lamal a robila som s polotucneho mlieka :-(dakujem za kazdu radu ;-)

    Odpovědět

  • Silvia Silvia

    to je na zbláznenie :-8, tak by som si to dala... :yes:vyzerá to super:-K:yes:

    Odpovědět

  • LIDKA LIDKA

    Majka (neregistrovaný/á) - klidně se můžou ozdoby udělat dřím,nechat zaschnout a pak dát v krabičce do ledničky(mražáku)já přilepuji jen vodou,natřu trochu ze zdola a přitlačím na dort,když jsou růžičky ,tak je napichuji na syrové špagety a pak zapíchnu do dorty

    Odpovědět

  • Majka Majka

    LIDKA:děkuji a můžu si třeba týden do předu připravit kytky a lepí se to alkoholem na dortík?Budu dělat poprve dceři,tak abych věděla.Vždy sem dělala jen s krémem.

    LIDKA:

    LIDKA:

    Odpovědět

  • LIDKA LIDKA

    Majka (neregistrovaný/á) - Majko když dělám dort,tak si dělám dávku z množství - 50 dkg ml.cukr + 25 dkg sušené mléko,když něco zůstane tak to uchovám v mrazničce a potom zas použiji,nechám to rozmrazit a pak znovu zpracuji vlhkýma rukama.

    Odpovědět

  • Majka Majka

    Dobrý den,
    chtěla bych se optat , jak dlouho vydrží hmota v lednici a kolik je potřeba udělat na potažení kulatého dortu o průměru asi 35cm?Předem moc děkuji za odpověd.

    Odpovědět

  • vyky vyky

    Jakou značku sušeného mléka používáte? Potřebuji aby ta hmota byla bílá, ale zatím co jsem kupovala sušené mléko různých značek, tak ten prášek je žlutý a pak i ta hmota a potřebuji aby to bylo bílé. Jinak se s hmotou tohoto receptu pracuje výborně. :)

    Odpovědět

  • LIDKA LIDKA

    Bára (neregistrovaný/á) - ničím přírodním jsem jěště nebarvila,ale můžu Vám doporučit práškové barvy,jsou na bázi cukru a proto není marcipán hořký,anebo se dostanou v Kauflandu,Globusu tekuté barvy a ty jsou také dobré.
    http://www.dortovepomucky.cz/index.php?id_category=54&controller=category

    Odpovědět

  • Bára Bára

    Dobrý den, zkoušela jsem tuto hmotu a je super, ale mám dotaz pro příště, dá se obarvit něčím "přírodním", za týden budu potřebovat obarvovat na více barev a kupovat kvůli tomu víc gelovek se mi nechce, protože i když vydrží, budou mi tu překážet a sáčkových se bojím, protože mi vždy zkazí chuť. Děkuji za rady.

    Odpovědět

  • LIDKA LIDKA

    Janina (neregistrovaný/á) - Janino,jsem ráda že jsi s mým marcipánem spokojená a těší mě když toto čtu,já už ho používám už několik let a jiný bych už nedělala,potahuji sním dorty a dělám i věéškeré ozdoby i postavičky.:-K

    Odpovědět

  • Janina Janina

    Ahoj holky:-) Můj syn brzy oslaví první narozeniny. Rozhodla jsem se upéct 3-patrový šikmý dort tzv. "topsy turvy". Na ozdoby použiji marcipán, ale kdybych jím měla potáhnout i celý dort, tak se nedoplatím. Vyzkoušela jsem spoustu receptů na potahovou hmotu, různých poměrů surovin i konzistencí a s čistým svědomím recept Lidky vřele doporučuji. Osobně jsem si přidala ještě 2 kapky mandlového aroma(Dr.Oetker, každý hypermarket, cena okolo 24Kč) na cca 100g hotové směsi. Ale záleží na chuti každé z vás.;-) Jinak co se týká barvení, gelové barvy jsou z dlouhodobého hlediska beze sporu nejlepší. Dobře se s nimi pracuje, jsou bez chuti, dává se nepatrné množství a pro ty z vás, co pečou svátečně vydrží otevřené beze změny konzistence 2 roky- osobní zkušenost mé sestry, jinak spotřeba uvedená na obale je 3 roky.Jedinou nevýhodou nákupu gel.barev je jednorázová platba. Pokud použijete potravinářské barvivo(cena 10-15Kč) buďte velmi opatrné při dávkování - velmi snadno se vám může stát, že vám hmota zhořkne. Hodně štěstí při pečení a tobě LIDUNKO moc děkuji za recept:-D

    Odpovědět

  • Lenka Lenka

    Dobrý den, mohu si tuto potahovací hmotu připravit týden do předu? Na příští víkend chystám překvapení a chtěla bych si teď vyzkoušet, zda se mi to povede a tudíž bych si hmotu hned schovala :-)

    Odpovědět

  • alenice alenice

    Bezva jednoduchý recept- hned ho taky zkusím! A koukám,že i dobře drží tvar růžiček,super:yes: potahovku si kupuju,ale je to dost drahé,tak zkusím něco ekonomičtějšího ;-)
    Jinak super nápad se špagetama!:-))

    Odpovědět

1 2 3 4 5 6 7 8 9 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo