Marcipán (mléčná hmota)

LIDKA Kuchařka:

Moučníky , Krémy, polevy, náplně, Ostatní 143 názorů

557

Suroviny

20 dkg mletého cukru
10 dkg sušené polotučné mléko + voda - přidávat opatrně, až vznikne hmota podobná plastelíně.
Recept si zatím oblíbilo 57 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Hmotu zpracovat a když se udělá kulička a nemění tvar, tak je to dobré.

Poznámka

Dělám z této hmoty kytičky, postavičky, prostě vše a taky s ní potahuji dorty.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 2 311 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Marcipán (mléčná hmota)

  • Markéta Markéta(neregistrovaná)

    Dnes budu dělat poprvé marcipán tak snad se provede :-)

    Odpovědět

  • LIDKA LIDKA(autorka receptu)

    Kristýna : jsem ráda za spokojenost,dělám ho už léta.:-)

    Odpovědět

  • Kristýna Kristýna (neregistrovaný)

    Lepší marcipan jsem nejedla :-) skvěle se sním pracuje,netrhá se a krásně jsem sním potáhla celý dort. Za mne velká spokojenost...moc děkuji.

    Odpovědět

  • LIDKA LIDKA(autorka receptu)

    Verča: Tak to jste mne potěšila,děkuji:-)

    Odpovědět

  • Verča Verča(neregistrovaná)

    Paní Lidko, moc děkuji za recept, lepší marcipán jsem nejedla! a všichni jej strašně chválili :-K nehledě na to kolik člověk ušetří :-) odteď ho budu jenom dělat a nekupovat :-) takže ještě jednou děkuji :-)

    Odpovědět

  • LIDKA LIDKA(autorka receptu)

    Eva: Dala jste hodně vody,musíte s vodou opravdu opatrně,teď musíte přidat cukr i sušené mléko a zpracovat znovu.

    Odpovědět

  • Eva Eva(neregistrovaná)

    LIDKA: Zdravím, zkoušela jsem Váš marcipán a někde jsem udělala chybu. Hmota je mokrá, hrozně lepkavá, nezpracovatelná a to jsem vodu lila opatrně...Netušíte jak to ještě zachránit? Přidat suš. mléko..? :O

    Odpovědět

  • LIDKA LIDKA(autorka receptu)

    Jara.H.: nemáte zač,jsem ráda že jste byla spokojena:-K

    Odpovědět

  • Jara.H. Jara.H.(neregistrovaný)

    V sobotu jsem zkoušela dort potáhnout tímto marcipánem a na něj krtečka,všem moc chutnal a malou moc potěšil.Děkuji za skvělý recept :-K Jara.H

    Odpovědět

  • hanahcotton hanahcotton

    Lucia:Já do mléčné hmoty ještě přidávám pšeničný/kukuřičný sirup, nebo glukózu. To zajistí hmotě elasticitu a modelované růžičky, ani jiné věci nepraskají...;-)

    Odpovědět

  • LIDKA LIDKA(autorka receptu)

    Lucia - taky dělám z polotučného mléka a nemám vyhraněnou značku,nevím co mohlo způsobit ty bílé tečky a asi byl marcipán málo vypracuvaný,nikdy se mi při krájení neláme,nevím.

    Odpovědět

  • Lucia Lucia(neregistrovaná)

    Dobry vecer mohla by som sa opytat ci zalezi a znacke suseneho mlieka lebo ja ked som robila tak som mala take bodky male ako keby s praskoveho ckru a obe zmesi som osievala cez sitko a ked sa krajal na torte tak sa strasne lamal a robila som s polotucneho mlieka :-(dakujem za kazdu radu ;-)

    Odpovědět

  • Silvia Silvia(neregistrovaná)

    to je na zbláznenie :-8, tak by som si to dala... :yes:vyzerá to super:-K:yes:

    Odpovědět

  • LIDKA LIDKA(autorka receptu)

    Majka (neregistrovaný/á) - klidně se můžou ozdoby udělat dřím,nechat zaschnout a pak dát v krabičce do ledničky(mražáku)já přilepuji jen vodou,natřu trochu ze zdola a přitlačím na dort,když jsou růžičky ,tak je napichuji na syrové špagety a pak zapíchnu do dorty

    Odpovědět

  • Majka Majka(neregistrovaná)

    LIDKA:děkuji a můžu si třeba týden do předu připravit kytky a lepí se to alkoholem na dortík?Budu dělat poprve dceři,tak abych věděla.Vždy sem dělala jen s krémem.

    LIDKA:

    LIDKA:

    Odpovědět

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo