Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Marcipán (mléčná hmota)

Mléčná modelovací hmota je lahodná náhrada za klasický marcipán, který ne každý může konzumovat kvůli obsahu mandlí. Pokud do mléčné hmoty přidáte i kapku mandlového aroma, získáte takzvaný falešný marcipán.

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 20 min

20 min (20 min tepelná úprava)

31. 1. 2009 23:28

Suroviny pro 1

1

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie3 542 kJ / 847 kcal
Bílkoviny3,40 g
Tuky1,50 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 6 mg
Sodík 40 mg
Sůl0,10 g
Sacharidy204,90 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Dělám z této hmoty kytičky, postavičky, prostě vše a taky s ní potahuji dorty.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

helusa27 helusa27

7. 4. 2018 01:14

Takže 50 ml vody napoprvé bylo moc, dodělala jsem na 30 dkg cukr moučka a necelých 15 dkg sušeného mléka (asi BoheMilk z kauflandu). Pak je to konečně jako plastelína. Zpracovávám rukama "zamoučenýma" cukrem moučkou. Chuťově výborné, jen recept s množstvím typu "trochu vody, zkoušejte a uvidíte" je pro začátečníka jak rybí stehno. Nenechte se odradit, nechte robot hnětat déle, ono to tu tekutinu vstřebá a až pak přidávejte. Neuspěchat. Pak to zase celkem vysychá, je lepší to mít přikryté. Formovala jsem vykrajovátky, formičkami ze silikonu. Zbytek jsem dala do mrazáku. Jsem cukrářstvím nepolíbená, tak to trvalo.

Báří

18. 11. 2017 20:43

Dobrý den,
chtěla jsem se zeptat, ten marcipán barvíte klasickým práškovým potravinářským barvivem nebo takovým tím tekutým či jinak? A barvivo přimícháváte přímo do hmoty nebo jak? A když uděláte hmotu, tak je marcipán hned lesklý nebo ho ještě potíráte, aby měl lesk? Předem moc děkuji za odpověď :)

Markéta

14. 7. 2017 19:22

Dnes budu dělat poprvé marcipán tak snad se provede :-)

LIDKA LIDKA

7. 7. 2017 08:50

Kristýna : jsem ráda za spokojenost,dělám ho už léta.:-)

Kristýna

6. 7. 2017 19:13

Lepší marcipan jsem nejedla :-) skvěle se sním pracuje,netrhá se a krásně jsem sním potáhla celý dort. Za mne velká spokojenost...moc děkuji.

LIDKA LIDKA

14. 4. 2017 21:33

Verča: Tak to jste mne potěšila,děkuji:-)

Verča

14. 4. 2017 09:45

Paní Lidko, moc děkuji za recept, lepší marcipán jsem nejedla! a všichni jej strašně chválili :-K nehledě na to kolik člověk ušetří :-) odteď ho budu jenom dělat a nekupovat :-) takže ještě jednou děkuji :-)

LIDKA LIDKA

7. 4. 2017 12:18

Eva: Dala jste hodně vody,musíte s vodou opravdu opatrně,teď musíte přidat cukr i sušené mléko a zpracovat znovu.

Eva

7. 4. 2017 12:14

LIDKA: Zdravím, zkoušela jsem Váš marcipán a někde jsem udělala chybu. Hmota je mokrá, hrozně lepkavá, nezpracovatelná a to jsem vodu lila opatrně...Netušíte jak to ještě zachránit? Přidat suš. mléko..? :O

LIDKA LIDKA

14. 2. 2017 21:28

Jara.H.: nemáte zač,jsem ráda že jste byla spokojena:-K

Jara.H.

13. 2. 2017 20:27

V sobotu jsem zkoušela dort potáhnout tímto marcipánem a na něj krtečka,všem moc chutnal a malou moc potěšil.Děkuji za skvělý recept :-K Jara.H

hanahcotton hanahcotton

28. 3. 2016 18:23

Lucia:Já do mléčné hmoty ještě přidávám pšeničný/kukuřičný sirup, nebo glukózu. To zajistí hmotě elasticitu a modelované růžičky, ani jiné věci nepraskají...;-)

LIDKA LIDKA

28. 3. 2016 14:31

Lucia - taky dělám z polotučného mléka a nemám vyhraněnou značku,nevím co mohlo způsobit ty bílé tečky a asi byl marcipán málo vypracuvaný,nikdy se mi při krájení neláme,nevím.

Lucia

27. 3. 2016 20:45

Dobry vecer mohla by som sa opytat ci zalezi a znacke suseneho mlieka lebo ja ked som robila tak som mala take bodky male ako keby s praskoveho ckru a obe zmesi som osievala cez sitko a ked sa krajal na torte tak sa strasne lamal a robila som s polotucneho mlieka :-(dakujem za kazdu radu ;-)

Silvia

7. 3. 2016 23:35

to je na zbláznenie :-8, tak by som si to dala... :yes:vyzerá to super:-K:yes:

1 2 3 4 6 8 10

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Edice Toprecepty.cz

Kuchařky a kalendář

Do obchodu

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e‑mailem. Vaše Marie Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: marcipán recept domácí marcipán na potahování dortů recept na marcipán na zdobení dortů domácí marcipánová hmota mandlová hmota recept na marcipán marcipán marcipanova hmota potahová mléčná hmota na dorty jak obarvit marcipán mandlová hmota recept recept falešný marcipán od markéty marcipánová hmota recept kde koupit marcipán marcipánová hmota prodej marcipánové figurky na dort recept na marcipánovou hmotu od markéty postavicky z marcipánu cukroví z marcipánu gelové barvy na marcipán

Suroviny: cukr moučkový, mléko,

TopRecepty.cz

Marcipán (mléčná hmota)

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zpG8