

Klasická koprová omáčka s vejcem
Suroviny 4 porce
- 25 g čerstvého kopru
- 70 g maizeny
- 70 g másla
- 50 g cukru
- 2 stroužky prolisovaného česneku
- sůl
- ocet
- 1 PL rostlinného oleje
- 1 L plnotučného mléka
Postup přípravy receptu
V hrnci na lžíci oleje rozpustíme máslo, zaprášíme škrobem (můžeme použít místo něho třeba hladkou mouku) a za stálého míchání usmažíme světlou jíšku.
K jíšce za stálého míchání přilijeme mléko, dobře rozmícháme, přivedeme k varu, přidáme sůl, cukr, česnek a necháme cca 5-7 minut provařit. Ke konci vaření přidáme nadrobno nasekaný kopr a po lžičkách dle chuti ocet (cca 4-5 lžiček).
Podávala jsem s vařeným vejcem a knedlíkem (Je možné přidat třeba vařené hovězí plátky.).
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Klasická koprová omáčka s vejcem
-
rihana:
snaha o co se cení???přidat padesátou koprovku - s česnekem a s jíškou z maizeny???
-
rihana: až na ten škrob v jíške...
-
Až na ten česnek postup celkem odpovídá klasické koprovce, jen ta fotka se moc nepovedla. Ale snaha se cení.
-
hosta: to je Lenčina specialita
a ještě tomu dá název "klasická"...to udělat já tak mě moje babička bude chodit v noci strašit
-
... a zas ta "jíška" ze škrobu:omg:
-
Lenunka: Já jsem se nad tím česnekem taky pozastavila. A podle fotografie mi i připadá, že ten kopr je ze skleničky. Nebo že by jedině bylo uvařený do mrtva.
Ale jak se říká 100 lidí, 100 chutí, 100 receptů
I když jsem se taky třeba setkala s úpravami klasických receptů a to třeba na kuře na paprice, kde v omáčce byl špek. A mě málem omejvali a nechtěla jsem to jíst -
česnek do klasické koprovky?
-
ta "klasická" mě teda dostala....