Pečená uzená žebra na medu, pivu a sweet chilli
Uzená vepřová žebírka pečeme v troubě potřená výbornou marinádou ochucenou medem, sójovou omáčkou, pivem, hořčicí a sladkou chilli omáčkou, která ke sladké chuti dodá trochu pikantnosti. Podáváme s brambory ochucenými libečkem, kmínem a majoránkou.
Suroviny pro 5 porcí
5porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 16 891 kJ / 4 037 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 152,50 g |
Tuky | 227,00 g |
Vláknina | 44,00 g |
Cholesterol | 338 mg |
Sodík | 570 mg |
Sůl | 0,68 g |
Sacharidy | 324,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nejprve vytvoříme marinádu, kterou poté rozetřeme na žebírka. Na marinádu pořádně smícháme olej, sójovou omáčku, med, sweet chilli omáčku, pivo, adžiku, kremžskou hořčici, pepř a mletou papriku.
Krok 2: Poté nakrájíme žebírka na menší kusy a vložíme je do pekáče. Vezmeme směs a žebírka potřeme z obou stran. Rozehřejeme troubu na 220 °C.
Krok 3: Jakmile má trouba požadovanou teplotu, vložíme do ní pekáč s žebírky a necháme zatáhnout 15 minut. Poté vyndáme pekáč z trouby, znovu potřeme marinádou a žebírka přikryjeme alobalem.
Krok 4: Snížíme teplotu na 180 °C a pečeme 2 hodiny. Poté vyndáme, sundáme alobal, znovu potřeme marinádou, zvýšíme teplotu zpět na 220 °C a 15 minut dopečeme bez alobalu.
Krok 5: Mezitím uvaříme brambory s kmínem, libečkem, solí a majoránkou. Jakmile budou měkké, vyndáme, scedíme a přidáme máslo. Poté necháme dojít pod pokličkou.
Krok 6: Připravíme oblohu a servírujeme.
Zveřejněno 2. 12. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pečená uzená žebra na medu, pivu a sweet chilli
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/MOXP
Moje poznámka
Pečená uzená žebra na medu, pivu a sweet chilli
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/MOXP
Nejnovější recepty
Koláčky s hruškovými povidly
Přidáno před 4 hodinami
Nepečená roláda s kiwi
Přidáno před 4 hodinami
Jemná buchta s mletým mákem
Přidáno před 4 hodinami
Květákové karí placičky
Přidáno před 17 hodinami
Chuťovka z červené řepy a brynzy
Přidáno před 18 hodinami
Kedlubnová polévka
Přidáno 3. 5. 2025 06:00
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Cizrnová polévka s mangoldem a zeleninou
Masula před 23 minutami
Bábovka s povidly
jvsjvrj před 28 minutami
Jahodový džem
Jolinka před 31 minutami
Hovězí (kližka) na houbách
mb130 před 39 minutami
Drobenkový koláč s pudinkem a jahodami
UnholyKetty před 47 minutami
Pavučinkový makový závin.
Veronika.Hrozna před 1 hodinou
Tilápie na rozmarýnu s česnekem
Hanka99 před 1 hodinou
Tvarohová pomazánka s pažitkou
Sarka771 před 2 hodinami
Valašské frgály
bodie před 12 hodinami
Suroviny:
žebra vepřová,
brambory,
med,
olej,
pivo světlé,
omáčka chilli sladká,
hořčice kremžská,
koření adžika,
pepř mletý,
paprika sušená sladká,
omáčka sojová,
kmín celý,
sůl,
majoránka,
libeček,
máslo
Komentáře (1)