

Uzená žebra v kapustě
Suroviny 4 porce
- 3 uzená žebra
- 1 cibule
- 1 kapusta
- 100 g anglické slaniny (nebo jiné)
- česnek (nebo granulovaný)
- vývar ze žeber
- špetka chilli koření
- sůl
- olivový olej (nebo sádlo)
Postup přípravy receptu
Nejprve uvaříme uzená žebra, necháme část uzeného vývaru a dáme stranou, z ostatního si můžeme udělat polévku. Dál nakrájíme kapustu na proužky jako zelí, slaninu také na proužky, cibuli nadrobno a česnek na plátky.
Do kastrolu dáme trochu oleje, na něj cibulku s česnekem, zpěníme, přidáme slaninu, nakonec kapustu, osolíme a dusíme.
Zatím obereme žebra a maso nakrájíme na kousky, velké asi jako jedno sousto.
Do dusící se kapusty přiléváme uzený vývar vždy, když se vydusí, nakonec nám tam musí nějaký zůstat, aby jídlo bylo šťavnaté.
Pak už jen přidáme připravené maso, promícháme a necháme prohřát.
Poznámka od kuchařky
Žebra mi přivezla Šavlinka, tak z něj vymýšlím určitá jídla. Maso i toto menu jsou výborné!
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Uzená žebra v kapustě
-
mercedes:Mercedes, to věřím a ať si pochutnáte
pak písni
-
Právě to dusím a mohu říct, že voí celá chaloupka!
-
mňamka
-
lákovýé a určitě i dobré kapusta roste na zahradě žebra koupíme a vyzkoušíme
+14
-
Kapustu máme rádi a uzená žebra taky. Celkem jednoduchý recept a určitě dobrý a voňavý
+
-
Oj,oj - také mám ráda uzené žebírka a kapusta k tomu to musí být pošušnáníčko
Jen u nás doma už to nejde, táta má dnu, takže uzené jde mimo nás
, ale receptík je
a bodík letí vesmírem také
-
Jsme po obědě,ale to je lákadlo+10
-
Všechno máme rádi a dohromady to musí být vůně
-
Pěkné, moc se mi líbí rcp.
-
Pěkné, moc se mi líbí rcp.
-
Pěkné, moc se mi líbí rcp.
-
Pěkné, moc se mi líbí rcp.
-
+6
za dobrou mňaminu
-
-
lomačka:bodovat mohou jen registrovaní