Uzená žebra v kapustě

Vepřové maso Doba přípravy: do hodiny 18 názorů

Vepřové maso Doba přípravy: do hodiny 18 názorů

Suroviny 4 porce

3 uzená žebra
1 cibule
1 kapusta
100 g anglické slaniny (nebo jiné)
česnek (nebo granulovaný)
vývar ze žeber
špetka chilli koření
sůl
olivový olej (nebo sádlo)

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve uvaříme uzená žebra, necháme část uzeného vývaru a dáme stranou, z ostatního si můžeme udělat polévku. Dál nakrájíme kapustu na proužky jako zelí, slaninu také na proužky, cibuli nadrobno a česnek na plátky.

  2. Do kastrolu dáme trochu oleje, na něj cibulku s česnekem, zpěníme, přidáme slaninu, nakonec kapustu, osolíme a dusíme.

  3. Zatím obereme žebra a maso nakrájíme na kousky, velké asi jako jedno sousto.

  4. Do dusící se kapusty přiléváme uzený vývar vždy, když se vydusí, nakonec nám tam musí nějaký zůstat, aby jídlo bylo šťavnaté.

  5. Pak už jen přidáme připravené maso, promícháme a necháme prohřát.

Poznámka od kuchařky

Žebra mi přivezla Šavlinka, tak z něj vymýšlím určitá jídla. Maso i toto menu jsou výborné!

Komentáře k receptu Uzená žebra v kapustě

Předchozí 1 2

Tématické fráze: uzene v kapustě uzena zebra s kapustou kolik mame zeber uzená žebra vařená uzená žebra uzená žebírka v kapustě žebra recept uzená žebra recept uzené žebra vepřová žebra v kapustè uzená žebra se zelím uzena žebra recepty jidlo z uzenych žeber zebra s kapustou uzene maso v kapuste uzené žebra na zelím uzené žebro se zelím jídla z uzeného na žebra uzene žebra recept recepty z uzeného