Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rybízovo-jostový džem

Hodnocení receptu je 4,6 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

tejaja tejaja

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie19 568 kJ /
4 677 kcal
Bílkoviny20,00 g
Tuky3,00 g
Vláknina5,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 60 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy1 140,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Celé červené ríbezle i so stopkami varíme 25 minút. Krok 2: Potom ich prepasírujeme. Krok 3: Odmeriame šťavu, na 1 l šťavy pridáme 1 kg kryštalového cukru a varíme na slabom plameni 20 minút. Krok 4: Pridáme umytú jostu a varíme na slabom plameni 15 minút. Krok 5: Zlievame do fľaštičiek, uzavrieme viečkom, otočíme dnom hore a necháme vychladnúť. Potom odložíme.

Zveřejněno 8. 7. 2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rybízovo-jostový džem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8zRr

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rybízovo-jostový džem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8zRr

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (22)

Je moc dobrá. :-K<3

tejaja: Asi ne!! Dostala jsem jí plnou mísu!:-). Možná, jak kde.;-)

rozmarynaH: to nie je černý rybíz, to je josta;-)


Jana Remkova:Janka, dobrý nápad, len už josta je dávno fuč ;-) Ďakujem za fotku ;-)

Terezko, dovolila jsem si přidat foto-tentokrát je to josta se švestkami. Já mám malinko jiný postup, ale věřím, že to nebude vadit. :-)

Jóó, černý rybíz, to je dobrůtka a těch vitamínů:-*:yes::yes:

Bibinka: Janinka, josta rodí tak ako ríbezle, od 2-3 roku, a najväčšiu úrodu máš na 2-3-ročnom dreve. Takže strašie konáriky nemilosrdne odrezať ;-) Na rozdiel od ríbezlí ale nedozrieva naraz, bobule dozrievajú postupne, takže stále oberáš tie čierne, dozreté ;-)

tejaja: Terezko, na zahradě mám obé, ještě to není úplně zralé a jsou to dost mladé keříky, tak toho asi nebudu mít dost na marmeládu, musím nějaký ten rok počkat a pak jí udělám. Chuť josty mám ráda a 4.bodíka dávám už teď:yes:

Danielka, mne švagriná na jeseň odstrihla z kríka josty prútiky, strčila ich do kýbla s vodou. Po pár dňoch vyrašili korienky - tam v tej vode. V tej fáze som ich preniesla k sebe do záhrady a zasadila. Na jeseň vyrašili nové listy, všetky sa ujali. Úplne bez problémov.

danielle72: Danielka, nezháňaj kríček, ale nech ti niekto, kto jostu má, odreže zopár tohtoročných mladých výhonkov, asi 30 cm dlhých. Strč do zeme asi 20 cm a polievaj a polievaj...na jar ti to krásne vypuká a ďalší rok oberáš ;-)

Zuzka: Zuzanka, tak už potom len poprosiť známych, ak majú v záhradke;-(

Jéé, to je fajné!! Já mám zrovna udělaný rybízovo-angreštový. Miluji dobu zavařování;-)

Noo, zahrádku právě nemáme, jinak by tam josta jistě byla :-( je to výborné ovoce v koláči, doma milujeme angrešt i rybíz, ale josta je josta :-)

tejaja: Děkuji, Terezko, už jsem si to našla ;-) To musí být dobré, to věřím. Že bych tedy na jaře sehnala keříček, aby se u nás taky zabydlela....?

danielle72: Danielka, josta je kríženec egreša a čiernej ríbezle. Je to neskutočne zdravé a chutné ovocie. ;-)

Ivana Ch: :-O Ja toto nemôžem...keď sú zrelé jahody, nie je ešte josta, je zelená, keď dozrieva josta, jahôd už dávno niet :-D

Tématické fráze:
josta recepty, josta zavařování, kompot z josty, marmelada z josty, zavařování josty, jostový kompot, dzem z josty, josta džem, rybízovo jablečný džem, marmeláda z josty recept, rybízovo jahodová marmeláda, josta kompot, zavařování josta, marmeláda z josty a rybízu, recept na kompoty z josty, jostový koláč, recept na zavařování josty, josta - džem, rybízovo třešnova marmelada, rybízovo-angreštový dzem

Suroviny:
šťáva rybízová, cukr, josta

Přidat fotografie receptu