Rybízovo-jostový džem

tejaja Kuchařka: tejaja

Zavařeniny 21 názorů

Suroviny

1 l rybízové šťávy
1 kg cukru
josta
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Celé červené ríbezle i so stopkami varíme 25 minút.

  2. Potom ich prepasírujeme.

  3. Odmeriame šťavu, na 1 l šťavy pridáme 1 kg kryštalového cukru a varíme na slabom plameni 20 minút.

  4. Pridáme umytú jostu a varíme na slabom plameni 15 minút.

  5. Zlievame do fľaštičiek, uzavrieme viečkom, otočíme dnom hore a necháme vychladnúť. Potom odložíme.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 12 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Rybízovo-jostový džem

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    tejaja: Asi ne!! Dostala jsem jí plnou mísu!:-). Možná, jak kde.;-)

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(autorka receptu)

    rozmarynaH: to nie je černý rybíz, to je josta;-)


    Jana Remkova:Janka, dobrý nápad, len už josta je dávno fuč ;-) Ďakujem za fotku ;-)

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Terezko, dovolila jsem si přidat foto-tentokrát je to josta se švestkami. Já mám malinko jiný postup, ale věřím, že to nebude vadit. :-)

    Odpovědět

  • rozmarynaH rozmarynaH

    Jóó, černý rybíz, to je dobrůtka a těch vitamínů:-*:yes::yes:

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(autorka receptu)

    Bibinka: Janinka, josta rodí tak ako ríbezle, od 2-3 roku, a najväčšiu úrodu máš na 2-3-ročnom dreve. Takže strašie konáriky nemilosrdne odrezať ;-) Na rozdiel od ríbezlí ale nedozrieva naraz, bobule dozrievajú postupne, takže stále oberáš tie čierne, dozreté ;-)

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    tejaja: Terezko, na zahradě mám obé, ještě to není úplně zralé a jsou to dost mladé keříky, tak toho asi nebudu mít dost na marmeládu, musím nějaký ten rok počkat a pak jí udělám. Chuť josty mám ráda a 4.bodíka dávám už teď:yes:

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Danielka, mne švagriná na jeseň odstrihla z kríka josty prútiky, strčila ich do kýbla s vodou. Po pár dňoch vyrašili korienky - tam v tej vode. V tej fáze som ich preniesla k sebe do záhrady a zasadila. Na jeseň vyrašili nové listy, všetky sa ujali. Úplne bez problémov.

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(autorka receptu)

    danielle72: Danielka, nezháňaj kríček, ale nech ti niekto, kto jostu má, odreže zopár tohtoročných mladých výhonkov, asi 30 cm dlhých. Strč do zeme asi 20 cm a polievaj a polievaj...na jar ti to krásne vypuká a ďalší rok oberáš ;-)

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(autorka receptu)

    Zuzka: Zuzanka, tak už potom len poprosiť známych, ak majú v záhradke;-(

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Jéé, to je fajné!! Já mám zrovna udělaný rybízovo-angreštový. Miluji dobu zavařování;-)

    Odpovědět

  • Zuzka Zuzka(neregistrovaná)

    Noo, zahrádku právě nemáme, jinak by tam josta jistě byla :-( je to výborné ovoce v koláči, doma milujeme angrešt i rybíz, ale josta je josta :-)

    Odpovědět

  • danielle72 danielle72(moderátorka)

    tejaja: Děkuji, Terezko, už jsem si to našla ;-) To musí být dobré, to věřím. Že bych tedy na jaře sehnala keříček, aby se u nás taky zabydlela....?

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(autorka receptu)

    danielle72: Danielka, josta je kríženec egreša a čiernej ríbezle. Je to neskutočne zdravé a chutné ovocie. ;-)

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(autorka receptu)

    Ivana Ch: :-O Ja toto nemôžem...keď sú zrelé jahody, nie je ešte josta, je zelená, keď dozrieva josta, jahôd už dávno niet :-D

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(autorka receptu)

    Zuzka:V obchodoch som ešte nevidela, ale nemáš záhradku? To by si si ju potom mohla nasadiť;-)

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: josta recepty josta zavařování kompot z josty marmelada z josty zavařování josty jostový kompot dzem z josty josta džem rybízovo jablečný džem marmeláda z josty recept josta kompot rybízovo jahodová marmeláda zavařování josta marmeláda z josty a rybízu recept na kompoty z josty jostový koláč recept na zavařování josty josta - džem rybízovo třešnova marmelada rybízovo-angreštový dzem

Zapomněl/a jsem heslo