Jarní závitky nem rán (orig. Vietnam)
Recept ještě nebyl hodnocenZ vietnamských restaurací známé a oblíbené jarní závitky si můžete udělat i doma. Potřebné suroviny koupíte ve vietnamských prodejnách potravin. Směs zeleniny a mletého…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 160 kJ / 38 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,30 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,30 g |
Tuky | 0,00 g |
– nasycené | 0,00 g |
– nenasycené | 0,00 g |
–– mononenasycené | 0,00 g |
–– polynenasycené | 0,00 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 3 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 4,00 g |
– cukry | 4,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Z vietnamských restaurací známé a oblíbené jarní závitky si můžete udělat i doma. Potřebné suroviny koupíte ve vietnamských prodejnách potravin. Směs zeleniny a mletého…
Kuřecí maso nabízí nepřeberné množství možností, jak ho v kuchyni zužitkovat. Zkuste z něj připravit třeba jednoduché pikantní rarášky - drobné kousky masa naložené v…
K pomalému pečení se hodí jakýkoliv druh masa, i vepřová plec. Díky dlouhému pečení při nízké teplotě bude maso šťavnaté a měkké tak, že se začne rozpadat na vlákna.…
Recept na vepřovou pečeni s podrobným postupem by měli zvládnout i méně zkušení kuchaři. Lákavé libové maso vepřové pečeně je třeba upéct správně, jen tak zůstane…
Jakmile se spojí maso, pivo a koření, lahodný výsledek je zaručen. Skočte pro krkovičku k řezníkovi a připravte si ji podle našeho receptu - s pivem a cibulí. Díky…
Vepřová pochoutka, typická pro francouzskou kuchyni, to jsou rillettes! Aby se maso krásně rozpadalo a všechny ingredience se prolnuly, doporučujeme vařit v tlakovém…
Není to guláš ani perkelt, ale pochází ze stejného kraje. Pivovarský tokáň přišel z Maďarska a chutná skoro svátečně. Tradičně se připravuje z hovězího masa, ale…
Doměkka podušené hovězí plátky v omáčce, to je klasika, která se hodí i na nedělní oběd. Připravte si tyto plátky hned na dvojích houbách. Do omáčky přijdou jak sušené,…
Hovězí krk patří mezi tužší kus masa, který si žádá delší pomalé vaření. Pojivová tkáň se rozpustí a maso získá dokonalou strukturu, která se rozplývá na jazyku. My jsme…
Párky v rohlíku patří mezi oblíbené rychlé občerstvení. Pokud chcete přátelům či rodině naservírovat párečky ve svátečnější podobě, upečte je v pivním těstíčku. Budou se…
Vše na marinádu důkladně prošleháme, vložíme maso a necháme pár hodin marinovat. Nejlépe přes noc. Poté opepříme a grilujeme (dělala jsem v kontaktním grilu) 3-4 minuty…
Závin je vděčný moučník, který nemusí být vždy jen z listového těsta. Zkuste při přípravě těsta použít pivo, dodá závinu kyprost. Těsto je křehounké a náplň vláčná a…
Plátky vepřové krkovice podle našeho receptu mají opravdu silnou chuť po česneku. Rozmarýn jídlo jen lehoučce ovoní. V kombinaci s pivem, je to bezva "chlapské" jídlo.…
Ve větší míse smícháme vlažnou vodu, mouku a rozdrobené kvasnice, přidáme mírně ohřáté pivo, sůl, kmín.Na vále vypracujeme těsto, které přendáme do ošatky, kterou jsme…
Máte rádi čerstvý sýr? Zkuste si ho tentokrát připravit doma. Je to velmi snadné, stačí vám k tomu tvaroh a trochu běžného koření. Sýr můžete také dochutit vínem nebo…
Zámečtí kuřecí rarášci by se mohli jmenovat spíše hospodští, protože se jedná o kuřecí maso v pivním těstíčku. Nicméně ať už je název jakýkoliv, nemění to nic na faktu,…
Vepřové maso nakrájíme na plátky, mírně ho poklepeme klouby na ruce, osolíme, opepříme a dáme na pánev s olejem rychle osmahnout obě strany, přidáme cibuli na proužky a…
Cibuli oloupeme, nakrájíme a podusíme. Maso naporcujeme, naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Na rozehřátém oleji po obou stranách opečeme. Opečené…
Chcete ochutnat vepřové nožičky? Vyzkoušejte tento recept. Nožičky nejprve uvařte, poté je potřete kořením rozmíchaným v oleji, v pekáčku podlijte pivem a upečte.…
Škvarky, přezdívané též moravské müsli, krásně křupají v ústech a jsou oblíbené pro svoji jedinečnou chuť. Netradičně je můžete zkusit vyškvařit v pivě, získáte tak…
V kastrole rozškvaříme špek, přidáme nakrájenou cibuli a sádlo a opečeme do hněda. Přidáme na kostky nakrájené maso, sůl, pepř a orestujeme. Přidáme papriku, gulášové…
Ke zvěřině neodmyslitelně patří "divoké" koření jako je bobkový list, jalovec a nové koření. Dodá to tu správnou lesní vůni i chuť. Do omáčky přidáme také pivo a…
Bagetky podélně rozřízneme a vydlábneme střídku (přiměřeně, viz foto).Sýry a salám nastrouháme na hrubém struhadle, přidáme nasekaný libeček s oreganem (2:1), nadrobno…
Guláš s kuřecím masem je ideálním pokrmem, pokud nemáte moc času a potřebujete vykouzlit rychlý oběd, který bude do půlhodiny na stole. Worcestrová omáčka a pivo dají…