Suroviny pro 14 porcí
14porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 20 383 kJ / 4 872 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 94,38 g |
Tuky | 322,34 g |
Vláknina | 50,00 g |
Cholesterol | 1,41 g |
Sodík | 1,00 g |
Sůl | 2,29 g |
Sacharidy | 373,27 g |
Postup přípravy
Krok 1: Troubu zapneme na 180 °C
4 žloutky a práškovou stévii vyšleháme do pěny, přidáme polorozpuštěný tuk s máslem a pokračujeme ve šlehání. Krok 2: Dále přidáme polovinu mléka a špaldovou mouku smíchanou s práškem do perníku a lehce zamícháme stěrkou. Pak přidáme polohrubou mouku a po troškách přiléváme mléko. Přidáme ostatní ingredience a ušlehaný sníh. Těsto je hustší než lívancové, ale stále natolik řídké, aby pomalu z misky vytékalo do vymazaného a vysypaného kastrůlku s rovnou bočnicí. Upečeno je, když se na špejli nelepí těsto (cca 40 min). Krok 3: Vanilkový puding uvaříme běžným způsobem ve 4 dl mléka. Ihned na povrch položíme plátek tuku, aby se rozpustil a omastil puding, tím se nevytvoří škraloup. Stéviový cukr šleháme s máslem a tukem, pak zašleháme kokosový krém z konzervy. Nakonec po částech přidáváme a zašleháváme puding. Dort rozkrojíme na 3 díly, pokapeme je silnou kávou, naplníme a proložíme čerstvými nebo rozmraženými jahodami. Krok 4: Povrch natřeme krémem, ozdobíme ovocem a kokosovými hoblinkami.
Dort necháme vychladit.
4 žloutky a práškovou stévii vyšleháme do pěny, přidáme polorozpuštěný tuk s máslem a pokračujeme ve šlehání. Krok 2: Dále přidáme polovinu mléka a špaldovou mouku smíchanou s práškem do perníku a lehce zamícháme stěrkou. Pak přidáme polohrubou mouku a po troškách přiléváme mléko. Přidáme ostatní ingredience a ušlehaný sníh. Těsto je hustší než lívancové, ale stále natolik řídké, aby pomalu z misky vytékalo do vymazaného a vysypaného kastrůlku s rovnou bočnicí. Upečeno je, když se na špejli nelepí těsto (cca 40 min). Krok 3: Vanilkový puding uvaříme běžným způsobem ve 4 dl mléka. Ihned na povrch položíme plátek tuku, aby se rozpustil a omastil puding, tím se nevytvoří škraloup. Stéviový cukr šleháme s máslem a tukem, pak zašleháme kokosový krém z konzervy. Nakonec po částech přidáváme a zašleháváme puding. Dort rozkrojíme na 3 díly, pokapeme je silnou kávou, naplníme a proložíme čerstvými nebo rozmraženými jahodami. Krok 4: Povrch natřeme krémem, ozdobíme ovocem a kokosovými hoblinkami.
Dort necháme vychladit.
Zveřejněno 27. 3. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Perníkový dort i pro diabetiky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/opxj
Moje poznámka
Perníkový dort i pro diabetiky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/opxj
Nejnovější recepty
Kuřecí kousky se zeleninou a smaženými nudlemi
Přidáno před 11 hodinami
Vaječná omeleta se sýrem a s tuňákem
Přidáno 3. 8. 2025 16:17:56
Placičky z podmáslí
Přidáno 3. 8. 2025 13:46:57
Karpatské lečo
Přidáno 3. 8. 2025 13:00:03
Kotlety na tymiánu s hrachovou kaší a pečenou karotkou
Přidáno 3. 8. 2025 10:37:11
Čalamáda ze zelí a paprik
Přidáno 3. 8. 2025 09:04:01
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Švestková povidla
MAMA9903 před 4 hodinami
Masová bulharka
Kajkajak před 5 hodinami
Bramboračka
ZdeKy před 6 hodinami
Segedínský guláš
Tomasfaix před 6 hodinami
Vaječná omeleta se sýrem a s tuňákem
Elivet před 7 hodinami
Ledvinky po uhersku
Janca32 před 8 hodinami
Rychlý švestkový koláč
BlancaL před 8 hodinami
Žampionový guláš s cuketou
hifiklub před 9 hodinami
Čočková polévka s párkem
Janet.P před 9 hodinami
Suroviny:
vejce,
tuk hera,
máslo,
skořice,
mléko,
mouka špaldová celozrnná,
prášek do perníku,
mouka polohrubá,
med,
sladidlo,
kakao,
ořechy vlašské,
káva instantní,
voda,
zlatá haná,
máslo,
pudink vanilkový,
mléko,
krém kokosový,
káva,
jahody čerstvé,
hobliny,
ovoce
Komentáře (2)