Vepřová pečeně špikovaná uzeným a česnekem

clupmi Kuchař: clupmi

Doba přípravy: 2 hodiny 6 porcí Vepřové maso 4 názory

Suroviny

1 200 g vepřové pečeně s kostí
150 g uzené maso špice
1 hlavička česneku
2 cibule
sůl
pepř
drcený kmín
olej
voda
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso opláchneme studenou vodou a osušíme.

  2. Vetkneme špičatý tenký nůž a vtlačíme uzené maso. Podobně prošpikujeme asi pěti stroužky česneku.

  3. Pak ho prosolíme a rukama do něj vemneme pepř a drcený kmín a vložíme do pekáče.

  4. Zbytek česneku nakrájíme na kolečka, cibule na měsíčky a dáme pod maso.

  5. Podlejeme olejem a vodou.

  6. Pečeme v rozehřáté troubě na spodním fochu nejprve na 250°C asi čtvrt hodiny a pak stáhneme na 150°C.Dopékáme až je maso měkké.

  7. Asi půl hodinky před koncem pečení sundáme z pekáčku víko a rošt v troubě posuneme doprostřed pečného prostoru. Průběžně podléváme.

Poznámka

Když maso částečně vychladlo vykostil jsem ho. Na plátky jsme ho nakrájeli až studené. Zajímavé je, že česnek původně bílý v mase zezelenal.

http://miric.unas.cz/

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 194 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Vepřová pečeně špikovaná uzeným a česnekem

Tématické fráze: vepřová pečeně vepřová pečeně s česnekem cesnek zezelenal uzená pečeně s kostí recept špikovaná krkovice veprove spice vepřová špice vepřová pečeně za studena špikovaná krkovička uzená pečeně s kostí vepřová pečeně na česneku vepřová pečeně po studenu studena veprova pecene vepřová pečeně recepty špikované vepřové maso vepřová pečeně v troubě špikovaná pečeně vepřové s uzeným uzené špice recept z vepřové pečeně