Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 188 kJ / 1 001 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 36,58 g |
Tuky | 12,40 g |
Vláknina | 27,00 g |
Cholesterol | 259 mg |
Sodík | 131 mg |
Sůl | 0,21 g |
Sacharidy | 178,20 g |
Postup přípravy
Krok 1: Očistenú cibuľu pokrájame na C - čka. Posolíme a necháme odstáť 30 minút, cibuľa zmäkne a je menej ostrá.
Krok 2: Z vajca, múky a vody vymiešame cestíčko - hustota asi ako na lievance.
Krok 3: Cestíčko zmiešame s cibuľou, na oleji zvolna smažíme placky. Smažíme z oboch strán, ukladáme na papierové utierky.
Krok 4: Hustotu hmoty môžeme upraviť pridaním múky alebo vody, aby sa nám dobre placky smažili.
Placky na různé způsoby. Jak se pečou a upravují
Zveřejněno 7. 4. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Levné cibulové placky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/j7z5
Moje poznámka
Levné cibulové placky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/j7z5
Nejnovější recepty
Karbanátky s cuketou jako obláčky
Přidáno před 9 hodinami
Broskvovo-mandlový koláč
Přidáno před 9 hodinami
Dušená kuřecí stehna s rajčaty a paprikami
Přidáno před 13 hodinami
Košíčky Pavlova
Přidáno před 17 hodinami
Ostře-kyselá vietnamská polévka jako z asijského bistra
Přidáno 30. 7. 2025 08:00:07
Sýrové placky s houbami
Přidáno 30. 7. 2025 07:00:02
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pesto z medvědího česneku
jifin před 3 hodinami
Borůvkový drobenkový koláč šup-šup
MonikaHo před 4 hodinami
Kynuté borůvkové knedlíky
Rampepurda76 před 4 hodinami
Džem ze žlutých blum
Jarus87 před 4 hodinami
Fazolky na smetaně s hovězím masem vařeným
Kajkajak před 6 hodinami
Kořeněná černá čočka s mrkví
Lucie1001 před 6 hodinami
Zapečené jednoporcové těstoviny se sýrem v alobalu
Knapsik před 6 hodinami
Rychlokvašky
mkab před 8 hodinami
Moje bramboráky
Jurcka před 8 hodinami
Pečený patizon
stockova.veronika před 12 hodinami
Suroviny:
cibule,
sůl,
vejce,
mouka hladká,
voda,
olej
Komentáře (9)
těsto před smažením ochutnat a dosolit. Jsou dobré i horké, vlažné a dokonce i studené. Dala jsem špetku pepře do těsta, ale nemusí být! Vůbec nejsou mastné! Manželovi moc chutnaly, dělala jsem jako přílohu k pečenému divočákovi.