Rohlíkové placky se zelím

Bezmasá jídla Doba přípravy: s přípravou a smažením do 30 minut 10 názorů

Bezmasá jídla Doba přípravy: s přípravou a smažením do 30 minut 10 názorů

Suroviny 15-18 ks/podle velikosti placek

5 starších rohlíků (2-3 dny)
1 hrnek sterilovaného zelí sladkokyselého
1/2 hrnku láku ze zelí
1 menší na jemných slzičkách nastrouhaná cibule
3 větší na jemných slzičkách nastrouhané stroužky česneku
3 lžíce solamylu
sůl
mletý pepř
drcený kmín podle chuti
tuk na smažení (olej, sádlo)
1 hrnek=200 ml

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy dáme na drobné kostičky nakrájené rohlíky. Přidáme překrájené zelí i s lákem a necháme cca 15 minut uležet.

  2. Poté rukou nebo šťouchadlem na brambory pořádně rozmělníme. Přidáme cibuli, česnek, koření a solamyl a vše důkladně promícháme. Těsto by mělo mít hustotu jako na bramboráky.

  3. Do pánve na rozehřátý tuk klademe lžící menší hromádky, které vytvarujeme do placiček a pozvolna smažíme po obou stranách do zlatavé barvy.

  4. Na papírové utěrce necháme odsát přebytečný tuk a servírujeme s čerstvou zeleninou nebo zeleninovým salátem.

Poznámka od kuchařky

Pokud jsou rohlíky čerstvější a nenasají moc tekutiny, můžeme těsto zahustit trochou strouhanky. Kdo chce, může do těsta navíc přidat 1 rozklepnuté vejce, ale na chuti placek to není znát.

Po delším pobytu mimo domov jsem po návratu potřebovala rychle něco uvařit, ale nebylo z čeho. Z různého pečiva občas něco smažím, tohle byla docela příjemná změna.

Do podobných přidávám další rohlíkové recepty.

Komentáře k receptu Rohlíkové placky se zelím

Tématické fráze: placky ze zelí placka se zelím co ze starých rohlíků placky ze starých rohlíků bramboáky ze starších rohlíků nakyp z rohliku staré zelí recept placka se zelím recept rohlíkové bramborové placky placka ze starých z rohlíků rohlíčky se zelim rohlíkové placičky se zelím nákyp ze starých rohlíků zelí recepty recepty ze zelí recepty z rohlíků staré rohlíky a zelí recepty se zelím recept na cizrnové placky se zelím různé dobré placky