Rohlíkové placky se zelím

Anna Kocikova Kuchařka: Anna Kocikova

Doba přípravy: s přípravou a smažením do 30 minut 15-18 ks/podle velikosti placek Bezmasá jídla 10 názorů

Suroviny

5 starších rohlíků (2-3 dny)
1 hrnek sterilovaného zelí sladkokyselého
1/2 hrnku láku ze zelí
1 menší na jemných slzičkách nastrouhaná cibule
3 větší na jemných slzičkách nastrouhané stroužky česneku
3 lžíce solamylu
sůl
mletý pepř
drcený kmín podle chuti
tuk na smažení (olej, sádlo)
1 hrnek=200 ml
Recept si zatím oblíbilo 13 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy dáme na drobné kostičky nakrájené rohlíky. Přidáme překrájené zelí i s lákem a necháme cca 15 minut uležet.

  2. Poté rukou nebo šťouchadlem na brambory pořádně rozmělníme. Přidáme cibuli, česnek, koření a solamyl a vše důkladně promícháme. Těsto by mělo mít hustotu jako na bramboráky.

  3. Do pánve na rozehřátý tuk klademe lžící menší hromádky, které vytvarujeme do placiček a pozvolna smažíme po obou stranách do zlatavé barvy.

  4. Na papírové utěrce necháme odsát přebytečný tuk a servírujeme s čerstvou zeleninou nebo zeleninovým salátem.

Poznámka

Pokud jsou rohlíky čerstvější a nenasají moc tekutiny, můžeme těsto zahustit trochou strouhanky. Kdo chce, může do těsta navíc přidat 1 rozklepnuté vejce, ale na chuti placek to není znát.

Po delším pobytu mimo domov jsem po návratu potřebovala rychle něco uvařit, ale nebylo z čeho. Z různého pečiva občas něco smažím, tohle byla docela příjemná změna.

Do podobných přidávám další rohlíkové recepty.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 93 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Rohlíkové placky se zelím

  • Anna Kocikova Anna Kocikova(autorka receptu)

    magdalenka:Magdalenko i já děkuji;-):-KA jestli máš nějakou dobrou slaninu,tak ji můžeš nakrájet na malé kostičky,vyškvařit,přidat do těsta a placičky smažit na vyškvařeném tuku:-p
    Také to tak dělám,ale tentokrát jsme měli opravdu"vybílenou"ledničku:-8:-))
    Tyto placičky jsou také moc dobré(teda alespoň u nás jsou oblíbené)když se místo zelí použijí najemno nakrájené,spařené nudličky kapusty(kelu):-)

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Toto mi uniklo. Pritom určite skvelé - ďakujem za inšpiráciu na zajtra!:yes:

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova(autorka receptu)

    cecilka:Jsem ráda,že chutnalo;-)Také se na ně opět chystáme.Mám poslední sklenku loňského cuketového zelí:-pDěkuji:-K

    Odpovědět

  • cecilka cecilka

    Rohlíkové placky som konečne urobila a.....:-*:-*:-*

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova(autorka receptu)

    Za komentáře i hodnocení všem děkuji:-K

    Odpovědět

  • klukodvody klukodvody

  • cecilka cecilka

    :-O:-O:-O Úúúúfff, skvelý nápad, ako zužitkovať staré pečivo. Ja totiž väčšinou z neho robím strúhanku, prípadne pridávam do sekanej alebo do fašírok. Škoda, že nemôžem dať aspoň 2 body:-//:-//:-// za výborný tip:yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • jarda Kadic jarda Kadic

    Tohle bude chutnat matince:yes:

    Odpovědět

  • mika59 mika59

    Určitě vyzkouším :-p:yes::yes:

    Odpovědět

  • ivulinka ivulinka(moderátorka)

    Budou dobré:yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: placky ze zelí placka se zelím co ze starých rohlíků placky ze starých rohlíků bramboáky ze starších rohlíků nakyp z rohliku staré zelí recept placka se zelím recept rohlíkové bramborové placky placka ze starých z rohlíků rohlíčky se zelim rohlíkové placičky se zelím nákyp ze starých rohlíků zelí recepty recepty ze zelí recepty z rohlíků staré rohlíky a zelí recepty se zelím recept na cizrnové placky se zelím různé dobré placky