Salát z červeného zelí s kukuřicí a kuřecím masem

Saláty Doba přípravy: 15-20 minut 6 názorů

Saláty Doba přípravy: 15-20 minut 6 názorů

Suroviny 3 porce

250 g červeného zelí
200 -250 g kuřecího masa (zbylé vařené, pečené, grilované)
100 g konzervované kukuřice
1 jarní cibulka
Zálivka:
2 lžíce majonézy nebo bílého jogurtu
1 lžíce citronové šťávy
2 lžičky octu (vinný, rýžový nebo jablečný)
1 -2 lžičky cukru dle chuti
špetka soli
čerstvě mletý pepř
zelená petrželka k servírování

Postup přípravy receptu

  1. Zelí zbavíme vrchních listů, části košťálu a postupně odebereme potřebné množství listů (zbylou část uchováme pro další použití, vydrží déle než rozkrojená půlka hlávky). Kukuřici slijeme a necháme na sítu okapat.

  2. Očištěné zelí nakrájíme nebo nastrouháme na jemné proužky a dáme do mísy. Přidáme nasekanou bílou část cibulky, okapanou kukuřici a maso nakrájené na velikost soust. Můžeme použít i čerstvé kuřecí prso, které nakrájíme na nudličky, okořeníme dle chuti a orestujeme na oleji.

  3. V misce prošleháme vidličkou zálivku, majonézu nebo její část můžeme nahradit bílým jogurtem a vše promícháme. Salát podáváme posypaný nasekanou petrželkou a zelenou částí cibulky.

Komentáře k receptu Salát z červeného zelí s kukuřicí a kuřecím masem

Tématické fráze: recept na salát z červeného zelí kuřecí salát salát s kuřecím masem a červeným zelím kuřecí maso s červeným zelím salat s červenym zelim kuřecim s kuřecím masem jablečný salát s s kuřecím kuřecím masem salát s červeným zelím čerstvezeli z kuřecim s kuřecím masem salát z červeného zelí a pečeného kuřete