Cuketa /patizon s uzeným masem a bramborami z jednoho pekáčku

recepty73 Kuchař: recepty73

3 porce Zeleninová jídla 0 názorů

Suroviny

350-400 g uzeného masa: ramínko, krkovička, plec...
700 g mladé cukety nebo očištěného patizonu
1 cibule
cca 3 stroužky česneku
cca 500 g oloupaných brambor
sůl
pepř celý
drcený kmín
1 lžíce oleje nebo oříšek másla
trošku solamylu, je-li třeba
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Na drobně pokrájenou cibuli nasypeme na nudličky nebo kostky pokrájené uzené maso, které zasypeme nasekaným česnekem. Poté přidáme pokrájenou neloupanou mladou cuketu nebo oloupaný a vydlabaný patizon, které posypeme drceným kmínem a pepřem dle chuti. Do cukety/patizonu posadíme oloupané menší brambory, vše zakapeme olejem, osolíme, zaklopíme a pečeme v předehřáté troubě cca 40-45 minut. Bez míchání!

  2. Poté odklopíme, je-li v pekáčku z cukety příliš tekutiny, zaprášíme cuketu troškou solamylu a až poté opatrně promícháme a dáme ještě na chvíli do trouby probublat. Patizon tolik vody většinou nemá a zahušťovat nemusíme. Dle chuti můžeme ještě osolit. Pokud není potřeba přidávat solamyl, jen vše promícháme a můžeme podávat.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 181 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Cuketa /patizon s uzeným masem a bramborami z jednoho pekáčku

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: patizony recepty recept na patizon recept na dušený patizon s uzeným masem a cuketou

Zapomněl/a jsem heslo