Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Žitno-špaldové placky prosté, základní

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0 (0×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 170 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 110 min

170 min (60 min příprava + 110 min tepelná úprava)

15. 7. 2022 17:15

Suroviny pro 7 kusů

7 kusů

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie10 076 kJ / 2 408 kcal
Bílkoviny68,10 g
Tuky28,70 g
Vláknina18,90 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 3,21 g
Sůl8,00 g
Sacharidy459,94 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Poměr tekutého/sypké 0,667 ml/g.

Bez kvasnic - nižší obsah purinů.

Doba skladování

- upečené placky při pokojové teplotě v krabici - 2 dny;

- v chladničce (do +6°) mezi talířky - 8 dní;

- v mrazáku v sáčku - 14 dní

Po uvedené lhůtě jsou placky napadané plísní, nebo vymrznou

Rozmrazení trvá asi 3/4 hodiny mezi talířky.

Rozkrájená placka na 1/4 začíná osychat z plochy, možná špaldové pomoučení sníží vysychání, ale je tvrdší na zkus.

Placka saje na řezu vodu.

Jde o náhradu pečiva, podobně jako žitná kaše. Jen je možné napéct do zásoby.

Lze uvážit podle ceny mouky a ohřevu a porovnat s kupovaným pečivem.

Možné namazat máslem (šmolc, ghee), nebo povidly.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

K receptu nejsou žádné komentáře.

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Naše kuchařka 2

Nově v prodeji!

Koupit

Marie

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Suroviny: mouka polohrubá, mouka hladká, mouka, olej olivový, voda, sůl

TopRecepty.cz

Žitno-špaldové placky prosté, základní

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lYQvM