Suroviny pro 1 plech
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 18 860 kJ / 4 508 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 87,20 g |
Tuky | 237,58 g |
Vláknina | 21,88 g |
Cholesterol | 883 mg |
Sodík | 491 mg |
Sůl | 1,68 g |
Sacharidy | 494,26 g |
Postup přípravy
Krok 1: Zapneme troubu na 180 °C a plech 23x32 cm vyložíme papírem na pečení. Všechny sypké ingredience prosejeme do mísy, promícháme a přidáme oloupaná a nahrubo nastrouhaná jablka (měla jsem menší a přidala jsem ještě 2 malé hruštičky). V mléce rozkvedláme 2 žloutky a z bílků se špetkou soli ušleháme hustý sníh. Do mísy přidáme mléčnou směs, olej a promícháme. Poté obracečkou zlehka vmícháme sníh.
Krok 2: Těsto vlijeme do připraveného plechu a dáme péct, po 10 minutách snížíme teplotu na 170 °C a pečeme ještě 10-15 minut podle trouby, zkusíme špejlí. Upečenou buchtu přendáme na mřížku a necháme zcela vystydnout.
Zatím uděláme krém. Krok 3: Do šlehací mísy dáme máslo pokojové teploty s cukry a vyšleháme do bílé pěny, po částech zašleháme tvaroh pokojové teploty (přidala jsem příchuť hořké mandle) a dáme do chladu mírně ztuhnout.
Krém navrstvíme na upečený korpus a uhladíme nebo nastříkáme pomocí cukrářského sáčku s řezanou špičkou. Krok 4: Posypeme drobečky, čokoládovou rýží nebo můžeme pocákat rozpuštěnou čokoládovou polevou. Necháme v chladu ztuhnout a nakrájíme na kostky nebo řezy.
Zatím uděláme krém. Krok 3: Do šlehací mísy dáme máslo pokojové teploty s cukry a vyšleháme do bílé pěny, po částech zašleháme tvaroh pokojové teploty (přidala jsem příchuť hořké mandle) a dáme do chladu mírně ztuhnout.
Krém navrstvíme na upečený korpus a uhladíme nebo nastříkáme pomocí cukrářského sáčku s řezanou špičkou. Krok 4: Posypeme drobečky, čokoládovou rýží nebo můžeme pocákat rozpuštěnou čokoládovou polevou. Necháme v chladu ztuhnout a nakrájíme na kostky nebo řezy.
Zveřejněno 17. 12. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jablková buchta s tvarohovým krémem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/M8DrG
Moje poznámka
Jablková buchta s tvarohovým krémem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/M8DrG
Nejnovější recepty
Brynzová pěna
Přidáno před 2 hodinami
Placičky z tresky a hrášku
Přidáno před 6 hodinami
Hermelín zapečený v zelenině
Přidáno před 16 hodinami
Koláčky s hruškovými povidly
Přidáno před 16 hodinami
Cuketová buchta s čokoládou Margot
Přidáno před 16 hodinami
Nepečená roláda s kiwi
Přidáno před 17 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Velikonoční nádivka z letáku Albert
radekfiala před 2 hodinami
Sýrová pomazánka na topinky à la tatarák
Didi07 před 3 hodinami
Buchta z jogurtu
husarikovalenka před 4 hodinami
Těstovinový salát s tuňákem a vejcem
Lucie1001 před 4 hodinami
Hrášková polévka podle Pohlreicha
Verunka 81 před 4 hodinami
Salát Coleslaw
bublinka.1 před 6 hodinami
Kuřecí plátky v bylinkové omáčce
RomanaMonika před 6 hodinami
Bublanina II
Frana74 před 7 hodinami
Řezy se zakyskou
Koffi před 9 hodinami
Bábovka...
Marcela0123 před 9 hodinami
Suroviny:
mouka polohrubá,
prášek do pečiva,
cukr krupice,
skořice,
kakao,
jablko,
vejce,
sůl,
olej,
mléko,
tvaroh jemný,
máslo,
cukr moučkový,
cukr vanilkový,
tresť rumová
Komentáře (2)