Vrstvená jablková buchta

Suroviny 1 plech (24x30cm)

Tmavé těsto:
150 g celozrnné žitné mouky
75 g oleje
50 g třtinového cukru (very dark)
4 lžíce vody
1 lžíce bio kakaového prášku
1 vejce
Světlé těsto:
100 g celozrnné špaldové mouky (hladké)
80 g sušeného rostlinného mléka
100 ml datlového sirupu
1 vejce
50 ml oleje
5 g bio kypřícího prášku
Náplň:
1 tvaroh (kostka)
100 ml rostlinného mléka
3-4 nastrouhaná jablka (cca 400 g)
20 g vanilkové Fruktosy
40 g kukuřičného škrobu
skořice

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve dáme nahřát troubu na 175 °C.

  2. Připravíme tmavé těsto. Smícháme všechny ingredience a ručně uhněteme měkké, ale pevné těsto. Dáme ho na vymazaný a vysypaný plech, opatrně prsty rozmačkáme po celém dně a uděláme malé okraje. Těsto se dá i vyválet a poté přenést na plech, ale dá to více práce.

  3. Metličkou promícháme tvaroh s mlékem, jablka máme nahrubo nastrouhaná a smícháme je s fruktosou a škrobem. Tvarohem potřeme tmavé těsto, zasypeme jablky a posypeme skořicí.

  4. Připravíme světlé těsto. V míse vyšleháme vejce se sirupem do světlejší pěny, přidáme ostatní ingredience, kromě kypřícího prášku. Jakmile je trouba připravená, opatrně do těsta vmícháme prášek a zalijeme s ním rovnoměrně jablka po celém povrchu. Pečeme zhruba 35-40 min.

Poznámka od kuchařky

http://www.facebook.com/pages/Mishkas-Diary/142872...

Máte doma kostku tvarohu a nevíte co s ní ? Měla jsem stejný problém, dokud mi Andrejka neporadila jeden z jejich úžasných receptů. Koláč je krásně šťavnatý a nemá šanci přežít do druhého dne.

Komentáře k receptu Vrstvená jablková buchta

  • alenka353 alenka353

    včera jsem zkoušela a ještě se mi nestalo abych celou buchtu snědla sama :-D je pro mě opravdu bezkonkurenční, i když jsem neměla vše dle receptu, nevim kde sehnat vanilkovou fruktosu ale i bez toho byla výborná..:yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • kami kami(neregistrovaný)

    Ospravedlňujem sa, nevšimla som si. Upiekla som, bolo to vynikajúce, ďakujem.

    Odpovědět

  • MishkaCZ MishkaCZ (autorka receptu)

    kami: Je napsáno v popisu ;-) Já jsem použila 24x30cm :yes:

    Odpovědět

  • kami kami(neregistrovaný)

    aký veľký plech je vhodný na tento koláč? Množstvo surovín sa mi zdá malé na bežný plech (cca 30x40 cm)

    Odpovědět

  • MishkaCZ MishkaCZ (autorka receptu)

    jana gebhartova: To jsem ráda, že chutnalo ;-)

    Odpovědět

  • jana gebhartova jana gebhartova

    přijela dcera, ochutnala a odvezla:yes:

    Odpovědět

  • jana gebhartova jana gebhartova

    jdu to vyzkoušet a potom písnu jak to dopadlo

    Odpovědět

Tématické fráze: buchta s jablky jablková buchta z celozrnné mouky vrstvená buchta buchta s tvarohem a jablky jablkova buchta co s jablky jablková buchta bez mouky výborná jablková buchta tmavá jablková buchta recept na vrstvenou buchtu buchty s jablky vrstvenna-jablkova-buchta buchta z celozrne mouky s jablky buchta s jablky a tvarohem buchta z hladké mouky bez kypřícího prášku sladka testa z zitne celozrnne mouky vrstvena buchta na plech tmavá buchta s s jablky jablková bábovka z celozrnné mouky recept na buchtu z celozrnné mouky s jablky