Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vrstvená jablková buchta

Hodnocení receptu je 4,7 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

MishkaCZ

Náročný

Suroviny

Porce: 1 plech (24x30cm)

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie13 644 kJ /
3 261 kcal
Bílkoviny45,87 g
Tuky150,05 g
Vláknina48,88 g
Cholesterol 518 mg
Sodík 429 mg
Sůl1,09 g
Sacharidy407,32 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejdříve dáme nahřát troubu na 175 °C. Krok 2: Připravíme tmavé těsto. Smícháme všechny ingredience a ručně uhněteme měkké, ale pevné těsto. Dáme ho na vymazaný a vysypaný plech, opatrně prsty rozmačkáme po celém dně a uděláme malé okraje. Těsto se dá i vyválet a poté přenést na plech, ale dá to více práce. Krok 3: Metličkou promícháme tvaroh s mlékem, jablka máme nahrubo nastrouhaná a smícháme je s fruktosou a škrobem. Tvarohem potřeme tmavé těsto, zasypeme jablky a posypeme skořicí. Krok 4: Připravíme světlé těsto. V míse vyšleháme vejce se sirupem do světlejší pěny, přidáme ostatní ingredience, kromě kypřícího prášku. Jakmile je trouba připravená, opatrně do těsta vmícháme prášek a zalijeme s ním rovnoměrně jablka po celém povrchu. Pečeme zhruba 35-40 min.

Zveřejněno 26. 4. 2014

Poznámka autorky MishkaCZ

http://www.facebook.com/pages/Mishkas-Diary/142872...

Máte doma kostku tvarohu a nevíte co s ní ? Měla jsem stejný problém, dokud mi Andrejka neporadila jeden z jejich úžasných receptů. Koláč je krásně šťavnatý a nemá šanci přežít do druhého dne.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vrstvená jablková buchta

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Wz7o

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vrstvená jablková buchta

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Wz7o

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

včera jsem zkoušela a ještě se mi nestalo abych celou buchtu snědla sama :-D je pro mě opravdu bezkonkurenční, i když jsem neměla vše dle receptu, nevim kde sehnat vanilkovou fruktosu ale i bez toho byla výborná..:yes::yes::yes:

Ospravedlňujem sa, nevšimla som si. Upiekla som, bolo to vynikajúce, ďakujem.

kami: Je napsáno v popisu ;-) Já jsem použila 24x30cm :yes:

aký veľký plech je vhodný na tento koláč? Množstvo surovín sa mi zdá malé na bežný plech (cca 30x40 cm)

jana gebhartova: To jsem ráda, že chutnalo ;-)

přijela dcera, ochutnala a odvezla:yes:

jdu to vyzkoušet a potom písnu jak to dopadlo

Tématické fráze:
buchta s jablky, jablková buchta z celozrnné mouky, vrstvená buchta, buchta s tvarohem a jablky, jablkova buchta, co s jablky, jablková buchta bez mouky, výborná jablková buchta, tmavá jablková buchta, recept na vrstvenou buchtu, buchty s jablky, vrstvenna-jablkova-buchta, buchta z celozrne mouky s jablky, buchta s jablky a tvarohem, buchta z hladké mouky bez kypřícího prášku, sladka testa z zitne celozrnne mouky, vrstvena buchta na plech, tmavá buchta s s jablky, jablková bábovka z celozrnné mouky, recept na buchtu z celozrnné mouky s jablky

Suroviny:
mouka celozrnná žitná, olej, cukr třtinový, voda, kakao bio, vejce, mouka špaldová celozrnná, mléko rostlinné, sirup datlový, vejce, olej, kypřící prášek bio, tvaroh, mléko rostlinné, jablko, fruktoza vanilková, škrob kukuřičný, skořice

Přidat fotografie receptu