Jednoduchý chléb pro začátečníky (tmavý)
Jednoduchý chléb pro naprosté začátečníky, který má vedle chleba bílého o mnoho tmavší střídu. Díky chlebovým moukám a bílému jogurtu má tento chléb lepší, výraznější chuť a je výborný i třetí den po upečení.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 740 kJ / 1 850 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 58,17 g |
Tuky | 11,07 g |
Vláknina | 22,50 g |
Cholesterol | 5 mg |
Sodík | 31 mg |
Sůl | 0,03 g |
Sacharidy | 368,17 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 21. 2. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jednoduchý chléb pro začátečníky (tmavý)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wpKWm
Moje poznámka
Jednoduchý chléb pro začátečníky (tmavý)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wpKWm
Nejnovější recepty
Bublanina podle Dity P.
Přidáno před 3 hodinami
Stříkaná roláda s ovocem
Přidáno před 7 hodinami
Chlupaté knedlíky z cukety
Přidáno 15. 7. 2025 07:01:02
Restovaná směs lilků se zeleninou
Přidáno 15. 7. 2025 06:30:35
Nepečený jahodový dortík
Přidáno 15. 7. 2025 05:01:01
Vrabec moravskočeský
Přidáno 14. 7. 2025 14:54:25
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zapečené těstoviny s uzeným a zeleninou
Janek88 před 23 minutami
Ciabatta
vobornik.radek před 1 hodinou
Koprová omáčka
pavelale před 3 hodinami
Krupicová kaše z hrubé mouky
bnasincova6 před 4 hodinami
Vajíčková pomazánka MŇAM
Pecula před 4 hodinami
Langoše z jogurtu
Pavel932 před 5 hodinami
Klasický jablečný štrúdl
Pavel932 před 5 hodinami
Kynuté houskové knedlíky v páře
Pavel932 před 5 hodinami
Jarní cibulková
Fitulka před 6 hodinami
Vaňkova česnečka
Fitulka před 6 hodinami
Suroviny:
voda,
jogurt bílý,
sůl,
kmín celý,
cukr,
mouka žitná chlebová,
mouka chlebová pšeničná,
Komentáře (8)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Prostě to neumím.
Tento recept se mi moc líbí, je akorát pro mě. Moc za něj děkuji určitě vyzkouším .
Jo ale nemám pekárnu, to snad nebude vadit, když zadělám ručně nebo v robotu ne?