Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Křupavé tyčinky

Tyto křupavé slané tyčinky jsou skvělou alternativou k brambůrkům. Do těsta přidáme cuketu a tyčinky posypeme semínky podle naší chuti. Pak už je stačí jen upéct a můžeme se pustit do jídla.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 45 min Doba tepelné úpravy: 15 min

60 min (45 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 30 kusů

30kusů

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 471 kJ /
829 kcal
Bílkoviny26,51 g
Tuky4,30 g
Vláknina14,39 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 71 mg
Sůl0,48 g
Sacharidy166,85 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cuketu nastrouháme nahrubo do mísy a necháme ji vypotit. Pak z ní vymačkáme šťávu, přidáme mouku, prášek do pečiva, změklou Stellu, sůl a utřený česnek. Krok 2: Vypracujeme hladké těsto, které dáme do lednice na 1 hodinu odpočinout. Krok 3: Na pomoučeném vále vyválíme obdélník vysoký cca 3 mm. Vykrajujeme tyčinky, které vkládáme na pekáč vystlaný pečicím papírem. Krok 4: Každou tyčinku potřeme ušlehaným vejcem, můžeme osolit a posypeme semínky, které máme rádi. Krok 5: Pečeme při 220 °C asi 15 minut dorůžova.

TIP: Další tipy na domácí tyčinky

Zveřejněno 11. 7. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Křupavé tyčinky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/82EPW

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Křupavé tyčinky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/82EPW

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
cuketa, mouka hladká, kypřící prášek, sůl, česnek, vejce, kmín celý, semínka chia, semínka sezamová

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu