Brokolicové rizoletky
Rizolety se připravují z plněných palačinek smažených v trojobalu. Jako náplň použijeme směs brokolice, sýra a slaniny. Výsledné rizoletky můžeme podávat jako hlavní chod s bramborami, nebo samostatně jako netradiční pohoštění pro návštěvy.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 12 342 kJ / 2 950 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 98,41 g |
Tuky | 219,30 g |
Vláknina | 16,71 g |
Cholesterol | 1,25 g |
Sodík | 4,69 g |
Sůl | 11,49 g |
Sacharidy | 138,05 g |
Postup přípravy
Krok 1: Brokolici opláchneme, uvaříme v osolené vodě, scedíme a necháme vychladnout. Rozmačkáme ji vidličkou, vmícháme jedno vejce a nasekaný česnek. Osolíme, opepříme, případně zahustíme lžící strouhanky.
Krok 2: Metličkou promícháme mléko, sodovou vodu, hladkou mouku, jedno vejce a trochu soli na řídké palačinkové těstíčko bez hrudek. Na pánvi potřené olejem upečeme z těsta tenké palačinky.
Krok 3: Na palačinky naneseme brokolicovou náplň, posypeme nastrouhaným eidamem a nakrájenou slaninou. Zarolujeme, přepůlíme a každý díl zpevníme párátkem.
Krok 4: Obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích a ve strouhance. Dozlatova osmažíme ve vyšší vrstvě horkého oleje.
Krok 5: Na papírové utěrce odsajeme přebytečný tuk a podáváme. Jako příloha se hodí např. šťouchané brambory.
Zveřejněno 12. 9. 2024 18:01
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Brokolicové rizoletky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/R6Lmw
Moje poznámka
Brokolicové rizoletky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/R6Lmw
Nejnovější recepty
Stříhaný závin s arašídovou pomazánkou a sušenými jahodami
Přidáno před 1 hodinou
Mrkvovo-banánový dort
Přidáno před 3 hodinami
Podzimní rizoto
Přidáno před 15 hodinami
Kořeněný koláč s dýní
Přidáno před 17 hodinami
Kapustičky se zázvorem a česnekem
Přidáno před 18 hodinami
Slané dýňové muffiny
Přidáno před 19 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Nejznámější české odrůdy brambor: Na salát se hodí luxusní Annabelle, do těsta Lilly. A které jsou vynikající jako příloha?
Mojmír I.: První vládce Velkomoravské říše měl na talíři vepřové z volně pobíhajících prasat a jídlo zapíjel moravským vínem
Vojtěch Vrtiška, vítěz Peče celá země, vydává unikátní kuchařku: Každý recept je tam ve dvou verzích, snazší a těžší, říká
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Segedínský guláš
RabaRoman před 14 minutami
Zapečené kořeněné masové koule se smetanovou omáčkou
Lisa444 před 14 minutami
Krémová polévka z dýně, jablek a brambor
TondaJ před 2 hodinami
Kuřecí jogurtové řízky v bramboráku
TondaJ před 2 hodinami
Krkovičkové plátky s majonézovo-kečupovou směsí
habis před 2 hodinami
Kuřecí nudličky v pórku
Majopi před 4 hodinami
Dýňová polévka
Zaneta24 před 12 hodinami
Houby ve vlastní šťávě II.
-Petra- před 17 hodinami
Kynuté Honzovy buchty s povidly
Danka.K před 19 hodinami
Suroviny:
brokolice,
sůl,
pepř mletý,
vejce,
česnek,
strouhanka,
mléko,
voda,
mouka hladká,
olej,
sýr eidam,
slanina anglická
Komentáře