Brokolicová polévka
Recept ještě nebyl hodnocenJednoduchá polévka, kterou zvládne i začátečník. Je hebká a krémová, ideální do každého počasí - v létě osvěží, v zimě zahřeje. Pokud máte raději husté polévky, můžete…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 169 kJ / 41 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 4,40 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 4,40 g |
Tuky | 0,30 g |
– nasycené | 0,05 g |
– nenasycené | 0,19 g |
–– mononenasycené | 0,02 g |
–– polynenasycené | 0,17 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 4,10 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 10 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 3,00 g |
– cukry | 1,70 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Jednoduchá polévka, kterou zvládne i začátečník. Je hebká a krémová, ideální do každého počasí - v létě osvěží, v zimě zahřeje. Pokud máte raději husté polévky, můžete…
Brokolice zapečená se sýrem je jednoduché a chutné zeleninové jídlo, které zvládne i začátečník. Z vývaru můžete navíc ještě udělat polévku. Z jedné zakoupené brokolice…
Krémové polévky ze zeleniny jsou velice oblíbené, protože jsou jemné a jedí je i ti, kteří zeleninu nemají příliš v lásce. Brokolicový krém je chutný a jednoduchý.…
Zapečené brambory patří mezi jednoduchá, ale vděčná jídla. Příprava je téměř bez práce a zvládne ji i začátečník. Doplnit je můžete dle vlastní fantazie, my jsme přidali…
S oblíbenými italskými gnocchi můžete vykouzlit spoustu různých pokrmů. Vyzkoušejte je třeba zapéct s kuřecím masem a lehce uzenou sýrovou omáčkou. Tento pokrm…
Zapečené těstoviny jsou vždy skvělou volbou. Oblíbený druh těstovin uvaříme, smícháme se slaninou, brokolicí a mozzarellou v zapékací míse a spolu se smetanou a sýrem…
Snadná, rychlá a výživná večeře, kterou zvládne i naprostý začátečník. Brokolice patří k nejzdravějším druhům zeleniny a chutnat bude v této úpravě i dětem. Připravte a…
Brokolice je výborná zelenina, která se dá použít v různých úpravách. Tyto placičky se sýrem si oblíbí zejména děti, které by jinak brokolici nesnědly. S přípravou vám…
Zapečené brambory jsou velmi oblíbené jídlo, po kterém ráda sáhne leckterá hospodyňka, pokud není čas ani chuť stát hodiny u plotny. Brambory s brokolicí a kuřecím masem…
Poctivé zeleninové placičky jsou v české kuchyni velmi oblíbené. Nejčastěji se připravují z brambor, cukety či kapusty. Proč ale nezkusit něco nového? Například…
Díky brokolici a mrkvi je tato polévka krásně barevná a láká k ochutnání. Navíc je plná vitamínů a živin. Polévku ještě zahustíme jíškou a vejcem, aby byla dostatečně…
Zdravou brokolici bychom měli jíst častěji v jakékoliv podobě. Tento pikantní pokrm doplněný těstovinami je rychlý, na přípravu nenáročný a ve výsledku nejen dobrý, ale…
Rozpálíme pánev s ghí, krátce zarestujeme jemně pokrájenou cibuli se slaninou.Jakmile začne zlátnout, přidáme maso a opékáme, dokud není maso hotové.Nyní už jen zbývá…
Receptů na poctivé zeleninové placičky je nespočet, třeba takové bramboráky si v naší kuchyni vždy najdou místo. Tentokrát připravíme nadýchané placičky z brokolice.…
Jednoduchý recept na lehký oběd či večeři, když není moc času. Vydatná smetanovo-sýrová omáčka dokonale zasytí a přidáním brokolice zase uděláme něco pro své zdraví a…
Zeleninové polévky můžeme připravit z různých druhů zeleniny, které propojí své chutě. Do základu této polévky patří třeba i brokolice nebo kapustičky. Vše dokonale…
Mořské plody jsou pro naši kuchyni netradiční surovinou a ne každý je vyhledává. Jste-li však milovníkem krevet, připravte si je podle našeho receptu. Jako příloha se k…
Populární brokolice je mimořádně prospěšná našemu zdraví a je mnoho možností, jak ji v kuchyni využít. Jednou z nich je připravit výborný brokolicový krém, doplněný…
Také milujete rychlé obědy z jednoho pekáčku? Vyzkoušejte tento jednoduchý a velmi chutný recept na zapečené těstoviny s brokolicí, uzeninou a sýrem. Vše zalité smetanou…
Uvařte rozebrané růžičky květáku a brokolice v osolené, případně okořeněné vodě doměkka (na skus), tj asi 5-7 minut a dejte okapat.V hluboké pánvi smíchejte všechny…
Brokolice je úžasná zelenina, z které lze připravit mnoho dobrot s vysokými zdravotními benefity. Karbanátky z brokolice pečené v troubě podávané spolu s vhodně zvolenou…
Maso očistíme a nakrájíme na kostky. V hlubší pánvi rozehřejeme olej, zpěníme na něm nakrájenou cibuli, vložíme pokrájené maso, posypanou klobásovou sypkou paprikou,…
Krémové polévky jsou velmi oblíbené zejména v chladném počasí, kdy příjemně zahřejí i zasytí. Mezi nejčastěji používanou zeleninu patří hrášek a brokolice. Právě…
Češi v zahraničí: V Německu ochutnejte currywurst i lehký bramborový salát. Domů si kupte šunku i pivo, radí Nikita z Berlína
Bavorská kuchyně a její speciality: Dáte si škvarkovou pomazánku, eintopf nebo franckou klobásu?
Vyzkoušeli jsme pět tipů, jak si užít Matějskou a nezruinovat se. Tyhle snadné finty ušetří dost peněz