Cuketové placičky
Recept ještě nebyl hodnocenCuketové placičky jsou v letní sezoně často vyhledávaným a oblíbeným receptem. Nejsou nijak složité a uspokojí mlsné jazýčky všech strávníků. Recept si mohou přizpůsobit…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 223 kJ / 770 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 3,50 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 3,50 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 84,00 g |
– nasycené | 41,00 g |
– nenasycené | 42,00 g |
–– mononenasycené | 36,00 g |
–– polynenasycené | 6,00 g |
––– omega 3 | 0,10 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 70 mg |
Sodík | 1,60 g |
Sůl | 4,00 g |
Sacharidy | 0,10 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Cuketové placičky jsou v letní sezoně často vyhledávaným a oblíbeným receptem. Nejsou nijak složité a uspokojí mlsné jazýčky všech strávníků. Recept si mohou přizpůsobit…
Pokud potřebujete spotřebovat velké a přerostlé plody cuket, tento recept je pro vás ideální. Voní po anglické slanině a česneku a na povrchu má vypečenou sýrovou krustu…
Uvařte si k obědu nestárnoucí klasiku z vepřového masa s pořádnou dávkou hříbků. Houby spolu s cibulovým základem vytvoří naprosto dokonalou a silnou omáčku. Recept je…
Květák je zelenina s mnoha možnostmi úpravy. Provoněný slaninou, kořením a česnekem, upečený spolu s bramborami v jednom pekáčku je jednoduchá záležitost. Výsledkem bude…
Když doma upečeme vepřovou panenku v pepřové omáčce, budeme si připadat jako v luxusní restauraci. Omáčka se připravuje z čerstvě drceného pepře, který dodá omáčce tu…
Hledáte zázračnou polévku, která vás postaví na nohy? Máme ji tu. Jednoduchá a rychlá na přípravu, dobře zasytí i zahřeje. Už naše babičky tvrdily, že polévka je grunt.…
Vepřová kýta, prošpikovaná slaninou, doplněná smetanovou omáčkou s mrkví a hráškem, může klidně posloužit jako sváteční oběd. Stačí ji doplnit nadýchaným houskovým…
Libové kotlety se během pečení snadno vysuší, s tímto receptem se toho ale bát nemusíme. Maso doplníme anglickou slaninou, sýrem, cibulí a plátky másla. Okořeněné…
Smažené karbanátky z vařené kapusty jsou v podzimní sezóně jedno z nejoblíbenějších klasických jídel. Nejsou příliš složité a zvládnete je i s malými zkušenostmi v…
Šťavnatou panenku ve slaninovém kabátku zvládne doma připravit každý. Důležité je hlavně důsledně dodržet dobu tepelné úpravy, aby maso zůstalo růžové a nevysušené.…
Podle tohoto receptu připravíme výbornou a jednoduchou přílohu - zelené fazolky se slaninou a česnekem. Pokrm se výborně hodí k masu. Recept není složitý, zvládne ho i…
Vepřové řízky patří mezi oblíbené stálice obědového menu. Zkuste je tentokrát připravit netradičně, naruby. Po usmažení se ještě dopékají v troubě, což jim dodá úplně…
Rolády jsou synonymem pro chutná a oku lahodící jídla. Nemusíte ale péct jen sladké rolády, fantastické jsou i ty slané. Máme pro vás tip na kuřecí roládu plněnou vejci…
Gnocchi se špenátem a kuřecím masem lze připravit do pár minut, použijete-li kupovaný polotovar. Můžete však připravit domácí bramborové gnocchi, které však naprosto…
Příprava tohoto jídla je téměř bez práce. Stačí do pekáčku navrstvit kysané zelí, cibuli, okořeněné kuře a plátky slaniny a pak jen počkat, až se vše upeče. Jídlo…
Čočka patří mezi nejoblíbenější luštěniny, nemusíte ji ale připravovat pouze nakyselo. Dejte si k večeři sytý a zdravý čočkový salát. Potěšíte celou rodinu, nezašpiníte…
Milujete čerstvé zelené fazolky? Když jim věnujete pár minut v kuchyni a doplníte je o voňavou slaninu, vytvoříte výtečný křupavý předkrm nebo přílohu. Nejčastěji se…
Vepřové maso, slanina a zelí - to je kombinace, která nikdy nezklame. Na první pohled úplně obyčejné jídlo, které ale svou chutí mile překvapí. Šťavnatý záhorácký…
Halušky jsou slovenský národní chutný a velice jednoduchý pokrm. Tento recept nabízí jednoduchou přípravu těsta a jako doplněk křupavou slaninu se zlatavou cibulkou.…
Zkuste klasický trojobal na obalování řízků, ať už kuřecích nebo vepřových, použít obráceně. Vaše řízky budou rázem naruby a získají nový rozměr. Po usmažení je proložte…
Slaný cuketový koláč s bazalkou je lahodný a lehký pokrm, ideální pro letní dny. Spojuje svěžest cukety s aromatickou bazalkou a jemná náplň, obohacená o sýr a koření,…
Gratinované brambory patří mezi oblíbené přílohy, ale můžete je servírovat i jako hlavní chod. A je-li v plném proudu sezóna cuket, využijeme toho a k bramborám ji…
Velmi snadné a hlavně chutné pohoštění. Čtverečky z listového těsta naplníme dle chuti uzeninou, sýrem, zeleninou a zapečeme. Výborné jsou teplé i vychladlé a skvěle se…