Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tvarohová pomazánka z pečené dýně

Pokud přemýšlíte, jak využít přebytky dýní, ochutnejte tuto jednoduchou a zdravou pomazánku z pečené dýně. Příprava je velmi snadná, dýni nemusíte ani loupat. Upečenou dýni stačí smíchat s tvarohem, máslem a bylinkami.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 30 min

50 min (20 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 128 kJ /
1 226 kcal
Bílkoviny19,75 g
Tuky121,11 g
Vláknina2,81 g
Cholesterol 279 mg
Sodík 69 mg
Sůl0,12 g
Sacharidy12,72 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Troubu rozpálíme na 200 °C. Plech vyložíme pečicím papírem. Dýni zbavíme semínek a rozkrájíme i se slupkou na menší dílky, které rozložíme na plech, pokapeme olivovým olejem a posypeme kořením. Pečeme 25-30 minut. Pak necháme vychladnout. Krok 2: Kousky dýně přendáme do mísy, rozmačkáme dobře vidličkou a promícháme se změklým máslem. Nakonec vmícháme tvaroh s bylinkami a dochutíme solí. Krok 3: Hotovou pomazánku podáváme s čerstvým chlebem, toasty či jiným pečivem.

TIP: Jak upéct dýni hokaido

Zveřejněno 11. 10. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tvarohová pomazánka z pečené dýně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/M89YQ

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tvarohová pomazánka z pečené dýně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/M89YQ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
dýně hokkaido, olej olivový, koření gyros, máslo, tvaroh měkký, pažitka, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu