Rýžové nudle s dýní
Toto jednoduché zeleninové jídlo připravíme snadno během chvilky. Pěkně v něm ladí nasládlá chuť dýně a výrazná slaná sójová omáčka. Pokrm podáváme posypaný opraženými sezamovými semínky.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 931 kJ / 1 418 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 22,73 g |
Tuky | 34,88 g |
Vláknina | 15,58 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 5,73 g |
Sůl | 12,82 g |
Sacharidy | 246,15 g |
Postup přípravy
Krok 1: Široké rýžové nudle vložíme do vroucí osolené vody a vaříme je podle návodu doměkka, tedy asi 5 minut. Při varu je mícháme, aby se neslepily. Potom je scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme dobře okapat na sítu.
Krok 2: Dýni omyjeme, rozřízneme na poloviny, odstraníme jadérka a dužinu potom nakrájíme ostrým nožem na menší proužky. Listy špenátu dobře omyjeme pod tekoucí vodou od písku a osušíme je.
Krok 3: Sójovou omáčku rozmícháme s medem. Ve wok pánvi rozpálíme olej a proužky dýně na něm opečeme. Přilijeme sójovou omáčku s medem a redukujeme ji na sirup.
Krok 4: Do takto připraveného dýňového základu přidáme uvařené rýžové nudle a špenát, promícháme a chvilku dusíme, dokud se špenát nespaří.
Krok 5: Rozdělíme na porce a podáváme posypané sezamovými semínky. Ihned podáváme.
Zveřejněno 25. 9. 2024 08:02
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rýžové nudle s dýní
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xklD3
Moje poznámka
Rýžové nudle s dýní
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xklD3
Nejnovější recepty
Hukvaldský vepřový závitek
Přidáno před 9 hodinami
Kakaová žemlovka s tvarohem a jablky
Přidáno před 16 hodinami
Babiččiny masové placičky
Přidáno 14. 10. 2024 18:09
Brownies s červenou řepou
Přidáno 14. 10. 2024 18:01
Krémová omáčka s kuřecím masem a těstovinami
Přidáno 14. 10. 2024 17:44
Nepečený Lotus cheesecake s tvarohem
Přidáno 14. 10. 2024 17:42
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Zelný salát podle ČSN: Klasický hospodský salát bude mít tu správnou chuť jako před lety díky jednomu triku
Je tu Zimní Apetit piknik: Nechte vařečky odpočívat a vyrazte na oblíbený festival chutí!
Drožďová polévka zasytí a skvěle chutná: Hotovou ji máte do půl hodiny, přijde na pár korun a zvládne ji opravdu každý
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí s brambory, cuketou a žampiony
KatuleF před 26 minutami
Kuřecí řízečky v pařížském těstíčku
KatuleF před 28 minutami
Provensálská polévka s bílými fazolemi a bylinkami
KatuleF před 29 minutami
Katův šleh po mém
KatuleF před 30 minutami
Roštěná na cibuli
KatuleF před 32 minutami
Gulášová polévka z mletého masa
KatuleF před 33 minutami
Drobenkový koláč s pudinkem a jahodami
KatuleF před 35 minutami
Vepřové na paprice se zakysanou smetanou
KatuleF před 36 minutami
Kuřecí stehenní řízky na jižanský způsob
KatuleF před 38 minutami
Kuřecí kousky v sýrovém těstíčku
KatuleF před 38 minutami
Suroviny:
nudle rýžové,
sůl,
dýně hokkaido,
špenát listový,
omáčka sojová,
med,
olej,
semínka sezamová
Komentáře