
Poctivá květáková polévka
Recept ještě nebyl hodnocenKvětáková polévka nemusí být nutně jen bílá a krémová. Kdo má rád lehčí variantu, připraví si tuto polévku plnou drobně krájené zeleniny. Je vhodná zejména tehdy, když…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 132 kJ / 32 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 3,50 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 3,50 g |
Tuky | 0,50 g |
– nasycené | 0,10 g |
– nenasycené | 0,40 g |
–– mononenasycené | 0,10 g |
–– polynenasycené | 0,30 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 2,50 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 3 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 2,00 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Květáková polévka nemusí být nutně jen bílá a krémová. Kdo má rád lehčí variantu, připraví si tuto polévku plnou drobně krájené zeleniny. Je vhodná zejména tehdy, když…
Někdo si oběd bez polévky nedokáže představit. Tato klasická ho určitě potěší. V mžiku je hotová. Navíc je plná zeleniny, zahuštěná vejcem a dětskou krupicí. Velmi…
Vajíčková pomazánka bývala hitem dřívějších let, je ale tak dobrá, že se na špičce drží dodnes. Vydatná pomazánka je skvělá na krajíčku čerstvého chleba k snídani nebo k…
Postup TAPENADE: Všechny ingredience mimo soli a pepře dáme do misky a tyčovým mixerem rozmixujeme. Pak dochutíme pepřem a solí. Podáváme s bilým pečivem. Tapenade je…
Kuře bez nádivky tak nějak není úplné. Promeňte obyčejné jídlo ve slavnostní a dejte kuřátku do bříška klasiku, kterou milovaly už naše prababičky. Snadnou nádivku…
Rajskou polévku mají rády hlavně děti. Recept je jednoduchý a rychlý. Existuje jich mnoho typů. I zavářky do rajské polévky se mohou lišit. Někdo holduje rýži, jiný má…
Cuketové placičky jsou v letní sezoně často vyhledávaným a oblíbeným receptem. Nejsou nijak složité a uspokojí mlsné jazýčky všech strávníků. Recept si mohou přizpůsobit…
Vídeňský bramborový salát není spojený majonézou, ale zalitý horkým vývarem a ochucený octem s hořčicí. Salát je díky kyselkavé chuti příjemně osvěžující a skvěle se…
Cikánské řízky nejsou řízky v pravém slova smyslu. Zkusme zapomenout na klasický plátek masa, který je obalený v trojobalu. Tentokrát vyzkoušíme kuřecí nudličky s cibulí…
Ale ať už chcete oslnit kohokoli, s dobrým řízkem se vám to povede vždycky, protože vegetariáni jsou stále ještě v menšině. Vyzkoušejte obrácené řízky z kuřecího masa.…
Cuketový tatarák je zeleninová dobrota, kterou snadno připravíme třeba jako letní večeři. Základem je větší cuketa. Nastrouhanou nebo drobně nakrájenou zeleninu…
Nezapomenutelná retro dobrota, která se těší velké oblibě dodnes, to je salámová pomazánka. Připravenou ji máte raz dva a surovin budete potřebovat jen pár. Není to…
Toto lehké, voňavé a na přípravu nenáročné jídlo skvěle poslouží jako rychlý oběd, když jste v časové nouzi. Základ omáčky tvoří samozřejmě sýr, tavený i tvrdý, a je…
Tvarůžky, nebo také syrečky, buď milujete nebo nesnášíte. Nejen že skvěle chutnají, ale navíc jsou zdravé, protože obsahují vysoké procento bílkovin a žádný tuk.…
Chuťově výrazné pirohy jsou z nudlového těsta naplněného brynzovou nádivkou. Podáváme je posypané pažitkou a opečenou slaninou anebo zalité zakysanou smetanou. Už jen po…
Salát omyjeme a nakrájíme na kousky.Do mixéru vložíme česnek a pažitku. Rozsekáme a přidáme majonézu, sůl a pepř. Mixujeme. (Není nutný mixér, vše lze dělat ručně, já…
Mangold rozmixujeme. Pridáme 1 vajce, majorán, soľ, prelisovaný cesnak ( podľa chuti, podobne ako na zemiakové placky - bramborák ), polohrubú múku ( podľa potreby ).…
Ředkvičky omyjeme, rozčtvrtíme, jarní cibulku nakrájíme na špalíčky.Rozpálíme olej na pánvi, vhodíme ředkvičky a opékáme.Po chvíli přidáme jarní cibulku.Když se obě…
Připravíme si vývar z kostky bujonu s přidáním chilli papriček a libečku, osolíme, opepříme. Do kastrolku si nasypeme bulgur a zalijeme jej vývarem, ze kterého jsme…
Připravíme si vývar z kostky bujonu s přidáním chilli papriček a libečku, osolíme, opepříme. Do kastrolku si nasypeme bulgur a zalijeme jej vývarem, ze kterého jsme…
Frankfurtská polévka jedině s frankfurtským párkem. Ale může být i jiný, kvalitní, který udělá v polévce skvělou vůni i chuť. Dochutíme majoránkou, bazalkou a pažitkou.…
Bramborák neboli jihočeská cmunda je jedno z nejoblíbenějších lidových jídel. Původně určitě byla skromnější, bez sýru i uzeniny a dochucovadel. Stačí brambory, česnek,…
Plněná zapečená rajčata jsou výborný nápad na zužitkování zbývajících surovin v chladničce. Vhodnou kombinací jednotlivých součástí se z rajčat stane delikatesa na…
Cottage můžete využít pro přípravu všech možných druhů pomazánek, stačí do něj přidat libovolnou zeleninu, vejce, nebo čerstvé bylinky. Navíc obsahuje v jedné porci jen…
Přidáno před 5 hodinami
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno před 17 hodinami
Přidáno 26. 9. 2023 21:32
Přidáno 26. 9. 2023 21:15
Přidáno 26. 9. 2023 20:40