Rusalčiny věnečky
Velmi křehké cukroví, které taktéž můžete připravit na poslední chvíli. Těsto kyne pod vodou, podobně jako těsto na oblíbené podvodnice. Věnečky jsou ovoněné máslem a skořicí, a na jazyku se jen rozplynou.
Postup přípravy
Krok 1: Vlažné mléko, špetku cukru a rozdrobené droždí promícháme a necháme v teple vzejít kvásek.
Krok 2: Na vál nasypeme mouku a promícháme ji se špetkou soli. Přidáme kousky změklého másla a zpracujeme na drobenku. Vytvoříme důlek, do kterého vlijeme kvásek a vypracujeme těsto.
Krok 3: Do většího hrnce nalijeme studenou vodu a vložíme do ní těsto vytvarované do koule. Těsto necháme ve vodě tak dlouho, až samo vyplave na hladinu. Trvá to přibližně 1–1,5 hodiny. Pak předehřejeme troubu na 200 °C.
Krok 4: Kouli vyjmeme z vody, osušíme a na pomoučeném vále vyválíme na tenčí placku. Vykrájíme z ní kolečka, a menší formičkou (třeba ve tvaru srdíčka) jim vyřízneme středy.
Krok 5: Vzniklé věnečky skládáme na plech vyložený pečicím papírem. Potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme skořicovým cukrem.
Krok 6: Plech vložíme do horké trouby a věnečky prudce upečeme. Cukroví je ihned velmi křehké. Je však potřeba, aby se chladné těsto dostalo do horké trouby co nejrychleji.
Zveřejněno 20. 12. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rusalčiny věnečky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jRvyl
Moje poznámka
Rusalčiny věnečky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jRvyl
Nejnovější recepty
Kedlubnová polévka
Přidáno před 2 hodinami
Pavučinkový makový závin.
Přidáno před 14 hodinami
Pizza Valencia
Přidáno před 17 hodinami
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno před 21 hodinami
Gravlax vejce
Přidáno 1. 5. 2025 19:16
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno 1. 5. 2025 09:43
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Chilli con zeleninka
jana-bartikova@seznam.cz před 45 minutami
Kuřecí kousky se žampiony v sýrové omáčce
Lucie 66 před 50 minutami
Půlnoční flamendr
Slavista62 před 3 hodinami
Vepřový flamendr z kýty podle starého receptu
Slavista62 před 3 hodinami
Kuřecí restovaná játra
Loiza před 12 hodinami
Jogurtová bábovka
Zsuzsu1 před 12 hodinami
Čevapčiči z horkovzdušné fritézy
nemecjarda42 před 16 hodinami
Pampeliškový med
Mrspassinger před 16 hodinami
Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý)
Katyyy před 18 hodinami
Suroviny:
mléko,
sůl,
cukr krupice,
cukr skořice,
droždí,
mouka hrubá,
máslo,
vejce
Komentáře (2)