Rusalčiny věnečky
Velmi křehké cukroví, které taktéž můžete připravit na poslední chvíli. Těsto kyne pod vodou, podobně jako těsto na oblíbené podvodnice. Věnečky jsou ovoněné máslem a skořicí, a na jazyku se jen rozplynou.
Postup přípravy
Krok 1: Vlažné mléko, špetku cukru a rozdrobené droždí promícháme a necháme v teple vzejít kvásek.
Krok 2: Na vál nasypeme mouku a promícháme ji se špetkou soli. Přidáme kousky změklého másla a zpracujeme na drobenku. Vytvoříme důlek, do kterého vlijeme kvásek a vypracujeme těsto.
Krok 3: Do většího hrnce nalijeme studenou vodu a vložíme do ní těsto vytvarované do koule. Těsto necháme ve vodě tak dlouho, až samo vyplave na hladinu. Trvá to přibližně 1–1,5 hodiny. Pak předehřejeme troubu na 200 °C.
Krok 4: Kouli vyjmeme z vody, osušíme a na pomoučeném vále vyválíme na tenčí placku. Vykrájíme z ní kolečka, a menší formičkou (třeba ve tvaru srdíčka) jim vyřízneme středy.
Krok 5: Vzniklé věnečky skládáme na plech vyložený pečicím papírem. Potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme skořicovým cukrem.
Krok 6: Plech vložíme do horké trouby a věnečky prudce upečeme. Cukroví je ihned velmi křehké. Je však potřeba, aby se chladné těsto dostalo do horké trouby co nejrychleji.
Zveřejněno 20. 12. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rusalčiny věnečky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jRvyl
Moje poznámka
Rusalčiny věnečky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jRvyl
Nejnovější recepty
Skládaný sýr se šunkou v HF
Přidáno před 2 hodinami
Dezert na způsob Tiramisu
Přidáno před 4 hodinami
Dortíčky s hroznovým vínem a rybízem
Přidáno před 7 hodinami
Rychlý pohár s ovocem
Přidáno před 7 hodinami
Jahodové dortíčky z tvarohu
Přidáno před 7 hodinami
Pomerančový pohár
Přidáno před 7 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
y.klimova před 25 minutami
Sýrová tortilla à la garlic bread
Alzbetina Prk. před 2 hodinami
Zapečený špenát
chocho před 4 hodinami
Zapečený květák jako omeleta
sabatova.daniela@tiscali.cz před 4 hodinami
Domácí rizoto
MarketaAn před 4 hodinami
Buchta Himaláje - recept od D.
viki85 před 6 hodinami
Podmáslový chléb II.
Mike_Fidler před 7 hodinami
Jednoduchý mascarpone krém
stanislav.husnik@gmail.com před 8 hodinami
Zapečený chřest
Leren před 10 hodinami
Kuřecí stehenní maso v omáčce s ajvarem
Ry1bka před 10 hodinami
Suroviny:
mléko,
sůl,
cukr krupice,
cukr skořice,
droždí,
mouka hrubá,
máslo,
vejce
Komentáře (3)