Domácí rizoto

Jurgen.k Kuchař:

Doba přípravy: 1 h. PT1H00M 4 porce Zeleninová jídla 30 názorů

548

Suroviny

Rýže
sádlo nebo máslo
cibulka
kuřecí maso (krůtí)
pepř
sůl
červená paprika
rajčatový protlak
kuřecí vývar
hrášek
baby karotka
kukuřice
sýr
Recept si zatím oblíbilo 48 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Do kastrůlku si dáme sádlo nebo máslo a osmahneme si na něm cibulku, která by neměla zahnědnout, stačí jen když zpění. Přidáme na kostičky nakrájené kuřecí nebo krůtí maso a maso necháme ze všech stran zatáhnout. Přidáme sladkou papriku, sůl a pepř a po promíchání rajčatový protlak. Teď přidáme důkladně propranou rýži a po promíchání zalijeme kuřecím vývarem. A na závěr přimícháme hrášek a mrkvičku s kukuřicí.

  2. Vše důkladně promícháme a zaklopíme kastrůlek a vložíme do předem předehřáté trouby na 200 stupňů, přibližně na 20 minut. Po uplynutí 20 min. zkontrolujeme rýži, jestli je dostatečně měkká a když ano, podáváme na talíř s nastrouhaným sýrem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 30 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Domácí rizoto

  • Maus-x Maus-x(neregistrovaný)

    romana: PŘIMĚŘENĚ:yes:

    Odpovědět

  • casino casino

    Pěkně napsaný rcp:yes:
    No, na "rizoto" bych to viděl spíše z neprané rýže:-)

    Laurrinka:
    Stejně jako když vaříte (dusíte) rýži: horký (vřelý):-)
    ...ale na druhou stranu, proč ne studený? a nechat maso víc povařit, že?:-)

    Odpovědět

  • Laurrinka Laurrinka

    Lenchula:
    A ten vývar jste dávala teplý,horky? Nebo studený? Je lepší to zalít asi horkým ,že ?

    Odpovědět

  • ne.ver ne.ver

    Nevim, asi su neschopna, ale ryze byla porad tvrda a tvrda a vubec se mi timto zpusobem nepodarila uvarit. A celkove bylo to rizoto nejaky bez chuti...;-( Tak snad priste...

    Odpovědět

  • Comtesca Comtesca

    Uděluju dalšího kladnýho bodíka :) je to výborné. Prohlašuju, že z vlastní lenory a blbosti jsem směs dělala celou dobu na pánvičce, takže se mi to trochu chytlo a rýže není tak měkká..příště až budu zas líná, tak si rýži trochu předvařím :D Ale receptík je super úplně nejvíc úžasný :-K:yes:

    Odpovědět

  • Andrea Andrea(neregistrovaná)

    jednoduché, levné , a velice dobré . Veliká pochvala :yes:

    Odpovědět

  • wena86 wena86

    Výborné :)) Přidala jsem žampiony, rýži s pórkem a na masíčko drobet grilovacího koření a všem moc chutnalo :-K

    Odpovědět

  • NiCkHy NiCkHy

    Suroviny jsem dala podle svého odhadu a dopadlo to skvěle!! :-8 Konečně recept na rizoto, které mi všude tak chutnalo a nikdy sem nevěděla, jak na něj :-)) Děkuju moc :-!

    Odpovědět

  • Macelo Macelo(neregistrovaný)

    Zejtra jdu na to,tak jsem zvedevy.:-D

    Odpovědět

  • ZB ZB(neregistrovaný)

    Teda dneska jsem to uvařila.. a nic moc.. asi jsem dala suroviny v blbym poměru nebo nevim :-((

    Odpovědět

  • Marie Marie(neregistrovaný)

    Jana Remkova:Přidávám ještě i bazalaku. dělám i z předku králíka. Dusím na másle, přidám zeleninku a Bazalku.

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

  • Lenchula Lenchula

    Dnes jsem to uvařila a bylo to moc dobré. :yes: Akorát jsem nikdy nedělala rýži v troubě, tak jsem nevěděla kolik mám dát rýže a kolik vývaru. Nakonec jsem dala 500 g rýže a necelý litr vývaru. Přístě ještě než to strčím do trouby, celou tu směs osolím, protože osolit jen maso se mi zdálo málo.

    Odpovědět

  • romana romana(neregistrovaná)

    dnes se chystam ukuchtit rizoto,ale absolutne nevim kolik ceho mam dat :(

    Odpovědět

  • Alcakv Alcakv

    taky tak dělám, je vynikající,jen přidávám pár kuliček nového koření a hřebíček,krásně to ovoní:yes::yes::yes:

    Odpovědět

1 2 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo