Rajčatové bílé fazole s parmazánovou polentou

Suroviny 4 porce

500 g uvařených bílých fazolí
400 g krájených rajčat v plechovce
2 lžíce rajčatového protlaku
3 stroužky česneku (třeného)
sůl
pepř
chilli paprička popřípadě chilli koření dle chuti
1 lžíce italských sušených bylinek
hrst strouhaného parmazánu
2 lžíce čerstvé bazalky nasekané
200 g polenty
800 ml vody
sůl
50 g nastrouhaného parmazánu

Postup přípravy receptu

  1. Do hrnce dáme rajčata z plechovky, protlak, fazole a necháme pár minut prohřát, poté přidáme koření a česnek a asi 10 minut vaříme, ke konci vmícháme parmazán s bazalkou.

  2. Polentu uvaříme podle návodu a zamícháme do ní nastrouhaný parmazán.

Komentáře k receptu Rajčatové bílé fazole s parmazánovou polentou

Tématické fráze: recepty s polentou bile fazole recept bílé fazole recepty rajčata v plechovce bílé fazole v rajčatové omáčce plechovka recepty z fazolí bílé v protlaku co s uvařených bílých fazolích rajcata v plechovce zdravi fazole v rajčatovém protlaku bílé fazole v plechovce recept s polentou recepty bile susene fazole polenta s fazolemi