Bramborové věnečky

Angel 666 Kuchařka: Angel 666

Slané pečivo 7 názorů

Suroviny

500 g polohrubé mouky
1 kostka droždí
1 lžička cukru krupice
150 ml vlažné vody
2,5 lžičky soli
200 g vařených brambor
100 g zakysané smetany
6 lžic olivového oleje
1 vejce na potření
podle chuti mák, sezam nebo strouhaný sýr na posypání
Recept si zatím oblíbilo 10 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Prosátou mouku nasypeme do mísy, utvoříme v ní důlek, rozdrobíme do něj droždí, přidáme lžičku cukru a vlažnou vodu a lehce zamícháme s droždím. Necháme na teplém místě stát asi 15 minut, aby nám vykynul kvásek.

  2. Brambory se zakysanou smetanou a olivovým olejem rozmixujeme na hladké pyré. Přidáme ho do mísy k mouce a vykynuté mu kvásku, osolíme a vypracujeme těsto. Je-li třeba, přikápneme ještě trochu vody, ale těsto musí zůstat dost husté.
    Přikryjeme ho utěrkou a necháme 20 minut v klidu.

  3. Pak ho rozdělíme na 16 částí.
    Z každé části vyválíme dva dlouhé válečky tlusté asi 1 cm. Spleteme je dohromady a konce spojíme do věnečku.
    Naskládáme je na plech a potřeme rozšlehaným vejcem. Část věnečků můžeme posypat mákem, část sezamem a část strouhaným sýrem. Věnečky necháme ještě 15 minut kynout a potom pečeme při 180°C asi 15-20 minut dozlatova.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 318 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Bramborové věnečky

Tématické fráze: bramborovy venecek recept na věnečky brambory na slano se sezamem

Zapomněl/a jsem heslo