Tatranský řízek
Tatranský řízek je pokrm z jednoho pekáčku. Na vrstvě brambor je naskládáno maso, žampiony i cibule a vše je zapečeno s vrstvou sýra a majolky. Snadný víkendový oběd pro celou rodinu máte na stole během hodinky, takže si můžete klidně přispat.
Postup přípravy
Krok 1: Plech vyložíme pečicím papírem a potřeme ho olejem.
Krok 2: Plátky masa naklepeme. Brambory oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka. Vše posypeme česnekem, solí a pepřem.
Krok 3: Z brambor uděláme na plechu čtyři ploché hromádky, na které položíme maso, přidáme vrstvu plátků cibule, vrstvu nakrájených hub a nahoru rozprostřeme směs nastrouhaného sýra a majolky.
Krok 4: Pečeme na 180 °C asi 1 hodinu.
Zveřejněno 3. 1. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Tatranský řízek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Z6Z8v
Moje poznámka
Tatranský řízek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Z6Z8v
Nejnovější recepty
Kuřecí roláda s meruňkami a kuskusem
Přidáno před 12 hodinami
Cuketová pomazánka
Přidáno před 15 hodinami
Obyčejná babiččina květáková polévka
Přidáno před 15 hodinami
Mini vaflový špíz
Přidáno před 18 hodinami
Skládaný sýr se šunkou v HF
Přidáno 17. 6. 2025 20:09
Dezert na způsob Tiramisu
Přidáno 17. 6. 2025 18:15
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Cibulová polévka
Kajkajak před 30 minutami
Špenát s fazolovými lusky a vejcem
misula29 před 4 hodinami
Balkánská pomazánka
Jaroslav L. před 5 hodinami
Poctivá květáková polévka
P.Ruslana před 6 hodinami
Mrkvový dort
anika.krenkova před 7 hodinami
Kuře pečené v máslové marinádě
spamejlik před 9 hodinami
Cookies s čokoládou
Nutelkaa před 9 hodinami
Maďarská vepřová plec
Ivet88 před 10 hodinami
Stir-fry s mletým masem, zelenými fazolkami a červenou paprikou
spamejlik před 11 hodinami
Ořechová top bábovka ("ořecháda")
Panova před 11 hodinami
Suroviny:
krkovice vepřová,
sýr tvrdý,
majolka,
žampióny,
brambory,
cibule,
sůl,
pepř mletý,
česnek sušený,
olej
Komentáře (3)