Tatranské štíty

Moučníky Řezy Doba přípravy: 150 4 názory

Moučníky Řezy Doba přípravy: 150 4 názory

Suroviny 30 porcí

Biela piškota:
170 g hl. mouky
170 g cukr krupice
170 g Hera
3 vejce
1,5 KL prášku do pečiva
Tmavá piškota:
kakao 4 pl
2 pl voda + všetko ostatné ako pri bielej
Plnka:
250 g práškový cukor
2-3 pl sladké smetany
2 pl rum
150 g másla
Poleva:
150 g marcipánová hmota kakaovo-mandlová

Postup přípravy receptu

  1. Upečieme si pláty: biely-rozdelíme vajíčka, bielky ušlaháme dotuha, žĺtky s cukrom, Herou, do ušlahaného dáme múku s práškom do pečiva a potom sneh.

  2. Dáme piecť na 180°C, 25 minút-podla trúby.

  3. Ďalej upečieme tmavý plát, pridaním kakaa a vody a pečieme tak isto.

  4. Plnka je maslová. Do práškového cukru dáme smotanu, rum, maslo, vyšlaháme penu.

  5. Každý plát rozrežem 2x na stejné pásy, naplním krémom, striedavo bledý s tmavým pásom a dám do chladničky, aspoň na 2 hodiny.

  6. Po vybratí priečně rozkrojím a obrátim špicami k sebe a zlepím plnkou, natriem krémom.

  7. Potom rozvaľkáme medzi fóliou marcipánovú hmotu, štíty zakryjeme a pritlačíme o rezy a môžeme podávať.

Komentáře k receptu Tatranské štíty

Tématické fráze: tatranské řezy tatransky dortr recepty řez bled tatranske rezy recept tatranské rezy sk tatranský řez moučník tatranské stity tatranský sněh jak udelat stit recept tatranske řezy tatranske odpalovane rezy recept na tatranské řezy tatranský sen bledské řezy tatransky rez recept tatranské štíty.cz tatranský profil fotky veneček s plat vajiček bebe střecha s máš aspoň a tvarohem