
Pikantní plátky krkovičky
Recept ještě nebyl hodnocenOmyté, osušené plátky masa nařízneme několikrát po okraji, aby se nekroutily. Plátky osolíme, opepříme, potřeme prolisovaným česnekem. Lehce posypeme smíchanou paprikou…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 725 kJ / 173 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 19,90 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 19,90 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 10,40 g |
– nasycené | 2,67 g |
– nenasycené | 4,96 g |
–– mononenasycené | 3,87 g |
–– polynenasycené | 1,09 g |
––– omega 3 | 0,07 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 48 mg |
Sodík | 54 mg |
Sůl | 0,10 g |
Sacharidy | 0,00 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Omyté, osušené plátky masa nařízneme několikrát po okraji, aby se nekroutily. Plátky osolíme, opepříme, potřeme prolisovaným česnekem. Lehce posypeme smíchanou paprikou…
Krkovička se výborně hodí na grilování - je totiž pěkně prorostlá, což jí zaručuje šťavnatost. Skvěle chutná i po upečení v troubě. Plátky masa ochutíme česnekem,…
Krkovičku omyjeme, osušíme a okraje nařízneme. Osolíme a opepříme.Smícháme marinádu, do které maso s cibulí namočíme. Necháme uležet nejméně dvě hodiny, ideálně na 24…
Omyté a osušené maso nenaklepáváme, osolíme a opepříme. Smícháme hořčicí s česnekem a maso potřeme. Necháme chvíli uležet. Po té dáme do pekáčku na sádlo a část cibule.…
Plátky krkovičky naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme paprikou a potřeme prolisovaným česnekem. Maso uložíme do lednice alespoň na noc.V pánvi rozehřejeme olej a…
Václav Frič je milovník klasické české kuchyně, proto v jeho hospodě nemůžete s výběrem jídla šlápnout vedle. Ať už svíčková, koprovka nebo dozlatova vypečená kachna,…
Krkovice je velmi oblíbený kousek vepřového masa zejména díky své šťavnatosti, chuti i přívětivé ceně. Ať už ji připravíte jakkoliv, vždy si na ní pochutnáte. Zkuste ji…
Zapečené kotlety s bramborami, cibulí a šlehačkou, to je klasický víkendový oběd od našich maminek a babiček. Vše navrstvit do pekáče a šup s tím do trouby, minimum…
Plátky krkovice z obou stran osolíme a opepříme. V trošce oleje si rozmícháme sušenou hořčici, tak aby nám vznikla kašička. Maso bohatě potřeme z obou stran hořčičnou…
Grilování je v posledních letech oblíbeným způsobem, jak při hezkém počasí trávit čas s rodinou nebo přáteli, a ještě si pochutnat. Grilovaná krkovička je předem…
Co dnes bude k obědu? Kotlety a brambory na smetaně. Také vás tyto dvě věty vrací do dětství? Zapečené maso s bramborem a smetanou patří mezi oblíbené klasické víkendové…
Kdo by nemiloval gyros, ať už v pita chlebu nebo v tortille. Před okénkem u fastfoodu, kde se tato pochoutka prodává, je vždy fronta. Připravit si ji můžeme i sami doma.…
Omyjeme krkovici a dáme vařit. Zelí dáme vařit také, osolíme a do vody můžeme hodit půlku bujónu. Maso vařím asi hodinu a čtvrt...zelí tak 30 min. Houby uvaříme také.…
Krkovička je výborná na minutkové úpravy. Mírně prorostlé maso je dokonale křehké a nemá sklony k vysušení, jako třeba kotleta. Základem je vychucená marináda, ve které…
Na sádle zpěníme nakrájenou cibuli a špek nebo anglickou slaninu.Přidáme nasekaný česnek, nakrájené maso obalené v hladké mouce, osolíme a opepříme, orestujeme, podle…
Plátky krkovice naklepeme, osolíme, potřeme rozmačkaným česnekem a položíme do vymazaného pekáčku.Na maso rozložíme pokrájenou cibuli na kolečka.Vše zalijeme marinádou,…
Venku není příliš hezké počasí, prší a je chladno. Připravíme si pohodový program, například s rodinou u filmu, a uvaříme jídlo, které nám nezabere moc času. Můžeme…
Maso nakrájíme na libovolně veliké kousky, cibule na trošku silnější kolečka.Do mísy dáme maso, cibuli, pepř, bobkový list. Trošku osolíme, přidáme majonézu, promícháme…
Všechny suroviny na marinádu prošleháme a maso v ní obalíme. Misku přikryjeme a uložíme přes noc do lednice. Druhý den hodinu předem maso vytáhneme z lednice.Rozehřejeme…
Plátky masa osušíme, nařízneme okraje a naklepeme.Poté obalíme ve směsi mouky a koření (na maso pořádně přimáčkneme).Na rozpáleném oleji zprudka opečeme dozlatova, poté…
Oloupanou cibuli nakrájíme na kostky, dáme do hrnce s rozehřátým olejem a restujeme.Mezitím naklepeme maso, na okrajích nařízneme, osolíme, opepříme, potřeme…
Nejdříve smícháme směs z oleje, hořčice a zbytku surovin. Maso nakrájíme na větší kostky, oloupané brambory na čtvrtky a cibuli s mrkví na kolečka.Zeleninu a maso dáme…
Krkovička patří mezi nejoblíbenější části vepřového a není se čemu divit. Je šťavnatá, jednoduchá na přípravu a velmi variabilní. Vyzkoušíme ji upéct společně s cibulí,…
Krčkovičku si vykostíme, nakrájíme na větší řízky, ty rozpůlíme na plátky, mírně je pomačkáme kloubama na ruce. Potom je osolíme, dáme do hrnce, nebo pekáče, posypeme…
Přidáno před 2 hodinami
Přidáno před 2 hodinami
Přidáno před 17 hodinami
Přidáno 14. 8. 2022 09:47
Přidáno 13. 8. 2022 20:11
Přidáno 13. 8. 2022 17:17