Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Poctivá květáková polévka

Květáková polévka nemusí být nutně jen bílá a krémová. Kdo má rád lehčí variantu, připraví si s námi méně hutnou polévku. Ta je vhodná zejména tehdy, když po ní následuje ještě hlavní chod.

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 40 min

40 min (20 min příprava + 20 min tepelná úprava)

28. 7. 2009 17:27

Suroviny pro 6

6

Nutriční hodnoty

Energie2 694 kJ / 644 kcal
Bílkoviny11,51 g
Tuky54,35 g
Vláknina4,95 g
Cholesterol 553 mg
Sodík 147 mg
Sůl0,37 g
Sacharidy24,69 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Z časopisu Pošli recept-Lucie Strakošová, mírně upraven.

Vím, že květákových polévek je tu dost, ale tuhle budu dělat velmi často, je skvělá!

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst daší

Komentáře

kasselmys

4. 8. 2021 12:08

Děvčata a co tak přistrouhat muškátový oříšek???

Majks

27. 3. 2021 19:42

Vyborna polevka????

MilaH

25. 7. 2020 23:12

Bibinka: Tuto polevku jsem dnes uvarila a moc nam chutnala!! Hrasek taky nekdy pridavam, ale o porku a zloutcich jsem nevedela. Diky moc za vyborny recept!! Nekdo (Joly Hrusovska) pridava i kedlub a petrzel, ale to uz podle mne nepatri do kvetakove polevky!! Ja kvetakovou polevku varila podle me mamky a to, ze se vari kvetak s mrkvi a az nakonec davala jisku. Pak ale byl kvetak moc rozvareny. Diky i za radu udelat nejdriv maslovou jisku, zalit vodou a pak do toho teprve dat varit kvetak s mrkvi a porkem!! Davam Ti 10 bodiku, protoze ocenuji vsechny Tve receptiky!! :yes::yes::yes::yes:<3<3<3<3:-K:-K

MilaH

25. 7. 2020 23:02

joly hrusovska: Ale to uz neni kvetakova polevka, kdyz tam pridas kedlub a petrzel!! Bibinky polevku jsem dnes uvarila a byla vyborna! Mrkev patri do kazde kvetakove polevky, ale o porku a rozslehanem vejci (zloutky) jsem nevedela. Hrasek taky nekdy pridavam.

Bibinka

3. 7. 2019 08:50

Misahladka: Jsem ráda, že chutnalo:-K:yes:

Misahladka

2. 7. 2019 10:06

Jenoducha a moc dobra :-Q

Bibinka

14. 12. 2017 14:30

smurfka: S tím naprosto souhlasím-děkuji

smurfka

14. 12. 2017 12:29

výborná polévka..květákovou vařím jen tuhle..( rozmačkané kaše nejsou polévky )..:-D

Bibinka

4. 12. 2017 14:23

Kuchta: Vy jste teda "kuchta", žádná správná kuchařka neříká jídlu "hnusná břečka" :no: Vám se polévka nezdá dobrá, zatím co jiným velmi chutná:yes: za druhé čtete recept pozorně? zřejmě ne, protože tam na konci píši, že recept je z časopisu:Pošli recept a je od paní Lucie Strakošové a věřte, že jsem velmi potěšená, protože jinou už nedělám<3 Už jste tu "hnusnou břečku" zkoušela, že tak hnusně hodnotíte???

hosta

1. 12. 2017 13:08

Kuchta: a co jiného by to mělo mít společného, než květák, když je to květáková polévka. Co se považuje za "tradiční" je asi věc názoru, jestli rozvařený květák se špetkou muškátu, tak tahle u mne bude mít přednost:-). A co se týká dochucovadel typu "bujon", existují i bezglutamátová a je jich díkybohu čím dál větší výběr. Já preferuji Alnaturu z DM:-).

tejaja

1. 12. 2017 13:06

Kuchta: :-) karfiolová polievka ale nie je iba jedna jediná, tú, ktorú poznáte vy. Je viac druhov karfiolovývh polievok. ;-)

Kuchta

1. 12. 2017 12:54

S květákovou polévkou to má společnej akorát ten květák.
Lidi neblbněte a neničte tradiční recepty rádoby vylepšením a pak to ještě zveřejňovat jako svůj recept.
Tohle je teda opravdu hnusná břečka :no:

Bibinka

1. 9. 2016 09:03

jana: Jano, to je každého věc co používá a nikde není psáno, že ten bujón musíte do té polévky dát, když ho nepoužíváte. Víte co všechno daleko horšího jíme než jen bujón? Do výroby nevidíte......;-)

jana

31. 8. 2016 17:13

proč to toho dávat ještě bujón a cpát se zbytečně glutamáty a dalšími svinstvy.Já tohle už téměř nepoužívám. Jen bylinky nebo ochucovadla ze zdravé výživy když už to musí být.
:-8

Bibinka

13. 3. 2016 16:28

joly hrusovska: Joly, každý to může vařit tak, jak má rád a proto je každého ta květáková polévka nejlepší;-) Já už jinou nedělám než tuto, která je podle paní Lucie Strakošové a u nás chutná nejvíc. Když dělám něco podle receptu, snažím se to dodržet, abych poznala tu chuť:-p:yes:

1 2 3 4

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Další recepty

Tématické fráze: květáková polévka nejlepší květáková polévka květaková polevka se zeleninou květáková polévka s krupičkou zeleninová polévka s květákem květáková polévka recept výborná květáková polévka recept na květákovou polévku recepty květáková polévka polévka květáková se zeleninou květáková polévka s bramborem recept květáková polévka květáková polévka květáková zahuštění polévky kvetakova polevka top recepty květáková polévka s vejcem dobra kvetakova polevka květáková polévka s vejci zahuštění zeleninové polévky

Suroviny: květák, mrkev, hrášek sterilovaný, pórek, máslo, žloutek, koření polévkové, sůl, pepř, petržel, mouka hladká

TopRecepty.cz

Poctivá květáková polévka

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Q0nZ