Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Mini dortíky s panna cottou a želé

Perfektním sladkým dezertem nejen na narozeninovou oslavu, ale také pro návštěvu ke kafi, budou mini dortíky s panna cottou a želé. Dezert sice na první pohled vypadá složitě, ale dle velice podrobného receptu jej zvládnete bez problému připravit.

Hodnocení receptu je 5,0 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Středně náročný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 10 min bez doby chladnutí panna cotty a tuhnutí

30 min (20 min příprava + 10 min tepelná úprava, bez doby chladnutí panna cotty a tuhnutí)

Suroviny pro 14 kusů

14kusů

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Nejprve připravíme panna cottu jelikož potřebujeme, aby vychladla při pokojové teplotě. Plátky želatiny namočíme do misky se studenou vodou. Krok 2: Smetanu smícháme s cukrem a prohřejeme až pod bod varu, necháme mírně zchladnout a vmícháme vymačkanou želatinu. Mícháme dokud se zcela nerozpustí a dáme stranou cca 30 -45 minut. Krok 3: Zapneme troubu na 180° C a malý plech vyložíme papírem na pečení. Do šlehací mísy dáme bílky se solí a šleháme do zhoustnutí, poté postupně na 3x za stálého šlehání přidáváme cukr a vyšleháme tuhý sníh. Krok 4: Do sněhu zašleháme žloutky po jednom a nakonec opatrně ručně vmícháme mouku smíchanou s práškem. Krok 5: Těsto přemístíme na plech, uhladíme povrch a dáme péct cca na 8-10 minut, řídíme se dle zkušeností s vlastní troubou. Krok 6: Po upečení necháme na mřížce vychladnout a vykrájíme 14 koleček vykrajovátkem na cukroví (použila jsem průměr 4,5 cm podle průměru papírových trubiček z papírových utěrek). Krok 7: Papírové formičky můžeme mít připravené předem. Trubičky nastříháme na výšku také 4,5 cm). Z čiré pevné fólie nebo ozdobné dortové pásky (koupené v cukrářských potřebách) nastříháme proužky 5 cm široké a 12,2 cm dlouhé a ty vsuneme do nastříhaných dílů z trubiček. Krok 8: Do připravených formiček vložíme kolečko piškotu lehce potřené džemem a zalijeme již mírně tuhnoucí panna cottou (neproteče ani nerozmočí piškot). Dáváme 3-4 lžíce do každé formičky, poté na tácku uložíme do chladničky úplně ztuhnout ještě nejméně 1 hodinu. Krok 9: Na ztuhlou panna cottu malou lžičkou nalijeme želatinu připravenou podle návodu na obalu z červeného želé. Krok 10: Na vychlazeném podkladu tuhne ihned takže můžeme dozdobit například čokoládovým zdobením, lístečkem máty apod. Krok 11: Podáváme vychlazené, zbavené papírových formiček, ze kterých lehce válečky obalené fólií vysuneme.

TIP: Panna cotta pro začátečníky - rady a tipy

Zveřejněno 2. 2. 2025

Poznámka autorky Marie Svarcova

Vmíchala jsem do teplého želé drť z mrazem sušených malin, není to nutné jen jsem je chtěla využít a želé dostalo mírně nakyslou malinovou příchuť. Nastříhané papírové obaly zůstanou čisté a lze je použít i opakovaně. Moučník je jednouduchý, náročný pouze na čas.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mini dortíky s panna cottou a želé

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/73DBj

Další recepty

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mini dortíky s panna cottou a želé

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/73DBj

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
vejce, cukr krupice, mouka polohrubá, kypřící prášek, sůl, smetana ke šlehání, želatina, cukr krupice, vanilka, marmeláda, želé dortové, zdobení

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu